julienx 21.12.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 dzis udalo nam sie obsypac dom i zniwelowac teren dookola budynku. Wreszczie zniknely gory za domem ktore siegaly prawie po dach. Oczywiście nie obyło sie bez przygód, ostatnim razem jak koparkowy obsypywał taras to uszkodził krokiew koszową i fundament. Teraz strat jako takich nie było, ale odłączył cały kabel zasilający od budynku i sobie pojechał w cholere! Woda w płaszczu znowu sie zagotowała, ale przez to że nie było zasilania nie było odbioru ciepła... wrrrr! Cala byłam w streie, bo nie wiedziałam co mam z tym robic Panowie glazurnicy skonczyli kafelkowac podloge w kotlowni i zaczeli wneke prysznicowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 21.12.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2007 Początki obkładania wnęki prysznicowej.http://img512.imageshack.us/img512/2969/img0060ih7.jpg Życzymy Wszystkim wesołych Świąt i szczęśliwego, spełniającego marzenia Nowego 2008 Roku... a sobie.... wprowadzki do wymarzonego domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.12.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2007 dzis ostatni dzien roku. Czas na chwile podsumowan.koncowka roku nie nalezala do udanych, smiejemy sie z osobistym, ze jak mielismy przesrany rok to w doslownym slowa tego znaczeniu do konca - wszyscy dostalismy grypy zoladkowej. My pol biedy, ale Dziedzic skonczyl w szpitalu. W 2007 roku udalo nam sie zaczac budowe i to najwazniejsze:) coprawda nie udalo nam sie wprowadzic, ale zaczelismy jeszcze w tym roku wykanczac ( w kazdej sytuacji trzeba szukac pozytywow) Sporo jeszcze przed namu, ale wciaz zblizajaca sie perspektywa rychlego zamieszksnia baaaaardzo cieszy i pozytywnie nastraja na koniec roku. Jestesmy teraz u naszego kuzyna na Warmii i udalo nam sie kupic 30 metrow debu i buku do kominka, nie wiem jak to wszystko zwieziemy do nas na plac???? Jest tego tyle ze kilka mroznych zim nastepnych nam niegrozne:) Mam nadzieje ze jak wroce po Nowym Roku do swojej codziennej budowlanej rzeczywistosci uda mi sie popchnac do przodu kilka spraw ktore pozwoja nan planowo sie przeprowadzic (1-15 marca 2008) Przede mna:drzwi wewpodlogi drewnianeschodymeble do sypialnimeble do lazienek A reszta bede sie martwic powoli Wszystkim Wam zyczymy samych sukcesow w przydzlym roku 2008 a w szczegolnosci tych budowlanych. Do siego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 02.01.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Troche drzewa ktore kupiliśmyhttp://img184.imageshack.us/img184/4648/img0085bx8.jpg Przyjechaliśmy dziś do Warszawy i prosto na budowe. Porażających postępów w pracach glazurniczych nie ma, ale zawsze...Przybyło trochę dodatkowych płytek w łazience u dzieci. Przyjechaly wanny, umywalki i baterie... Kładą sie kafle w przejsciu miedzy domem a garazem i spiżarni.Dowiezliśmy ostatnie 3 paczki glazury pomarańczowej. Osobisty ma jeszcze do konca tygodnia wolne, wiec może uda nam sie odrobine podgonic wybory i zamawiania... Moze jutro rozejrzymy sie za kamieniem na sciene, obudowa kominka i drzwiami Prysznic http://img184.imageshack.us/img184/4036/img0094tm9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 03.01.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Początek powrotu w nowym roku do budowlanej rzeczywistości nie należy do wyjątkowo udanych... Nastawiliśmy się dzisiaj na załatwienie kilku spraw i przez noworoczne remaneny utknęliśmy w martwym punkcie. Okazało się, ze wanna ktora wybraliśmy do naszej sypialni jest za głeboka/wysoka. Trzebaby niezle sie nagimnastykować, zeby do niej wleźć. Możnaby skuwać wylewki, usuwać styropian, dokopywać sie, az do chudziaka, ale woda do odpływu pod górke nie poleci, a pompa to wg nas, słaby pomysł.. Dziś musieliśmy ją wymienić, na inną wanne, w która celowaliśmy od samego początku - Clarisse - z Koła (w sumie będziemy mieli obie wanny z Koła). Ta jest o 15 cm nizsza i rozwiazuje problem kucia. ------------------------------------------------------------------ Pojechaliśmy zamówić grzejniki ścienne do obu łazienek. Facet przed Świetami zapewnił ze sa do dostania od ręki. Dziś musimy na nie czekać 3 tygodnie!!! ------------------------------------------------------------------ Zabrakło pomarańczowych płytek do łazienki dzieciecej. Przez remamenty zamowienia na nie przyjmują po 10 stycznia, a na sciagniecie trzeba czekac kolejne 4 tygodnie!!! ----------------------------------------------------------------- Zabrakło płytek również na podłoge do spizarni, ktore kupowalismy w Praktikerze, oczywiscie pojechalismy i co i.... nie ma szczesliwie w innym były - jedyna rzecz ktora tego dnia udało nam sie załatwic -------------------------------------------------------------------- Kupiliśmy oswietlenie do dzieciecej łazienki, o ktorym mowił nam nasz majster. Oczywiście kupiliśy i nie takie chodziło mu o coś innego --------------------------------------------------------------------- Nie udało mi sie odebrać umywalki Catalano na dół i przedłuzonych baterii do wanny dzieciecej, bo juz ja montują - oczywiście remanent!!!! ------------------------------------------------------------------------ Facet od drzwi w zasadzie posłał mnie na drzewo... Moze ktoś by mi polecił drzwiarza, ktory zrobiłby drzwi na koniec lutego i ma rozsądne ceny??? --------------------------------------------------------------------- Jedyne co udało sie załatwić, to zeżreć w mcdrivie i to też jakoś dziwnie cięzko leży mi na żołądku... jak pech to pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 04.01.2008 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Dziś z zakupami było trochę lepiej Udało nam sie kupić 4 światełka przy podłodze do łazienki dzieci. --------------------------------------------------------------------------------------- Umówić spotkanie na jutro z facetem od drzwi oraz z parkieciarzem i wykonawcą schodów. --------------------------------------------------------------------------------------- Po drodze na budowe podjechaliśmy do kamieniarza - przy Trakcie, za obudowe kominka z wybranego marmuru - marfil creame - krzykneli - 12 tys za to cudo na sciane - cięty i łupany - marmur - breccia - krzykneli 1200 zł/mkw - no szok, dobrze że siedziałam, bo bym upadła Zniesmaczeni pojechaliśmy dalej na Bartycką zamówić grzejniki i wstąpiliśmy przy okazji do punktu gdzie kupowaliśmy kominki, żeby wstępnie wycenić obudowę .... i .... wyszliśmy z kominkiem Okazało sie, ze obudowę ktorą dokłanie chcieliśmy, Panowie mają u siebie w sklepie, bo zamówili na wystawę, ale finalnie wystawili inna, a ta grzecznie sobie leżała i czekała - widocznie na nas. Kamień jest piękny - dokladnie ten ktory chcieliśmy, bez żyłek i wielu zmian, bardzo czysty, a obudowa kosztowała nie 12 - a 5 tys i to jest najlepsza wiadomość z tego dnia Obudowa kominka zacznie sie 14 stycznia - a wiec tuż tuż... Fanje było też to, ze jesli zamawia sie kominek z danego marmuru, to mozna zobaczyc kamien z ktorego został zrobiony w zasadzie przy montażu i można sie rozczarować, bo wiadomo, kamien, kamieniowi nierówny i kazdy jest inny, a nam udało sie odrazu zobaczyć gotowy produkt. --------------------------------------------------------------------------- Grzejniki zamówione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 05.01.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2008 Dziś cały dzień spotkań, najpierw dość owocne spotkanie z drzwiarzem. Bardzo fajny, konkretny człowiek - lubie z takimi współpracować, zobaczymy jak będzie z cenami... Pozniej spotkanie z parkieciarzem - ustalilismy, ze zaczynamy układanie w połowie lutego... Mam nadzieje, ze do tego czasu bedziemy daleko posunieci z pracami wykonczeniowymi... albo i nie... narazie mysle o wyjezdzie na narty, zaproponowali nam znajomi wspolny wyjazd do Austrii - wahamy sie co robić, a wyjazd kusi, kusi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 06.01.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Pojechaliśmy dziś z osobistym do wiązownej do sklepu "Meble indyjskie" zrobiliśmy pierwszy zakup meblowy do domu... Eklektyczny fotel, a raczej krzesło do garderoby w wiatrołapie http://img407.imageshack.us/img407/9171/krzesosy2.jpg Rozglądam się jeszcze za komodą i nocnymi szafkami w stylu indyjsko/kolonialnym oraz skrzyni do renowacji pod schody w hollu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 07.01.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Dziś kilkugodzinne spotkanie z Kasią. Dogrywamy finalnie kwestie zabudow g-k sufitu w kuchni i ściany tv w salonie. ------------------------------------------------------------------ We czwartek rekonesans oświetleniowy. Do przemyślenia kolorystyka (farby) we wnetrzach... Do kupienia - płytki do kuchni. ----------------------------------------------------------------- W domu 23 stopnia na dole, 20 na gorze - Panowie chodzą w krótkim rękawku. Ciekawe jak bedzie jak załozymy grzejniki? Szpachlujemy. W jednym miejscu - u dziedzica w pokoju- woda sie przedostaje i splywa po sciance kolanowej - kuzyn wydłubał w tym miejscu sporą dziure - okazało sie ze- przedmuch - zabezpieczył poprawił, mam nadzieje, ze wiecej kwiatków nie będzie --------------------------------------------------------------------- Wciąz nie moge zamówić brakujących pomarańczowych, kafli do łazienki u dzieci ... wrrr w Arcerze wciaz trwa remament !!!!! troche brakuje mi juz cierpliwosci na to wszystko... ------------------------------------------------------------------- Z dzisiejszych zakupów - kratka kanalizacyjna do prysznica - syfon, przedłuzony syfon do wanny dzieciecej... W pomarańczarni (łazience) obecnie Panowie zaczynają mozolniczą pracę układania mozaiki - wcale im nie zazdroszcze - chirurgiczna robota ... --------------------------------------------------------------------- Niestety zaczelismy widziec dno worka z ktorego do tej pory bralismy kase... nie jest to miłe uczucie. Już teraz wiemy, ze niektore rzeczy z wykończeniowki musimy odłozyć na sporo potem.... - głównie meble i wszelkie drobiazgi, klamoty, ktore tworza atmosfere w domu Pocieszam sie tym, ze dom rośnie z czasem i nabiera duszy nie odrazu a powoli... pomalutku zbiera bibeloty, "smaczki" jak mowi Kasia ... jakby nie było dla Inwestrów nie jest to zbyt miłe uczucie, kiedy widać już dno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 08.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Wrrr przy okazji zwołenia płytek na podłoge do łazienki dzieciecej, okazało się, ze zamowiłam złe płytki na podłogę do łazienki gościnnej na dole... wszystkie one mają tak samo brzmiące nazwy wrrr jestem zeźlona. Jutro musze jechac, domówic brakujace pomarańczowe i sprobować wymienić te źle zamowione Cieknace miejsce jak sie okazało po rozebraniu połowy sufitu... to wynik wadliwej obróbki przy koszach, woda dostawała sie pod obrobke blacharska spływała po belce, i finito.. Zabije tego dacharza. Jutro ma poprawic... partacz jeden no z drugim.. ehhh Na poprawe humoru wklajam zdjęcia Płytki na podłodze w spiżarni i sluzie (za całe 17,99 zł/mkw http://img208.imageshack.us/img208/2785/kafelki1jd3.jpg Początki zabudowy wanny http://img156.imageshack.us/img156/3678/pytki3mt3.jpg Zaczęła sie układać podłoga w łazience... Pomarańczowo mi niezmierzona ilość pomarańczu... a'propos ten skalp na głowie układacza to od moich zdradliwych skosów http://img155.imageshack.us/img155/5940/pytki2wr2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 09.01.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Wreszcie udało mi sie domowic brakujące płytki do dzieciecej łazienki. Będą pod koniec miesiąca. Niestety nie udało mi się wymienić płytek podłogowych do gościnnej łazienki na dole... także kochani forumowicze... Mam do sprzedania w dobrej cenie - 6 paczek (5,64 mkw) 31,6 x 59,2 cm piekneg0 hiszpanskiego gresu na podłoge firmy Aparici - kolekacja TAVIRA ARCE http://img171.imageshack.us/img171/4963/clipboard01et7.jpg ------------------------------------------------------------- Zaczelismy układać płytki w łazience przy sypialni...Nieskromnie powiem, ze są piekne... http://img132.imageshack.us/img132/4499/pytki4ln9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 10.01.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2008 Dziś cały dzień z Kasią spędziłyśmy na rekonesansie zakupowym. Byłyśmy we wrzosowej. Jutro obmiar pod kuchnie i wizja lokalna, za miesiac montaż. Strasznie nie moge sie doczekac tej chwili... Zleciłyśmy wycene zabudowy meblowej we wszystkich trzech łazienkach. Wzielysmy probnik kolorów blatu, szafek i szafy i pojechałyśmy wybrać kafle do kuchni... Udało nam sie zamowić kafle 90x30 z Jeti na Bartyckiej. Będą w przyszłym tygodniu Dobrałyśmy kolor fug... Wybrałyśmy listwy dekoracyjne i oswietlenie do podwieszanego sufitu. Musze je jeszcze zamówić Niestety okazało się, ze nie wymienią nam wczesniej zakupionej wanny Eden... Czyli kochani znowu mam coś do sprzedania tym raziem przepiękna wanna prostokątna Eden firmy Glass wymiar 180x80 bez zagłowków http://img299.imageshack.us/img299/106/glassidromassaggioeden1fr6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 11.01.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Specjalnie dla Jacobiny: połaczenie kolorystyczne drewna na blacie oraz szafy lodówkowej z blatem http://img249.imageshack.us/img249/4382/koloryww2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 11.01.2008 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 No i postępy z dzisiejszego ranka http://img297.imageshack.us/img297/1635/wanna1qy0.jpg http://img297.imageshack.us/img297/6785/wanna2bj8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 12.01.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Pojechaliśmy dziś od rana na Bartycką - zmienilismy zamówienie na grzejniki. Z satynowych- stalowych przeżuciliśmy sie na białe (ładniejsze w wyglądzie oraz innej firmy) i udało nam sie zejsc 60% z ceny. Nie trzeba było na nie czekac 5 tygodni, wiec odebraliśmy je na miejscu Jakoś sie okazało, ze ta satyna to w tych łazienkach do niczego nie pasuje... Potem udaliśmy sie na Bemowo, obejrzeć parkiet akacje parzoną - no muszę przyznać, ze bardzo ładna no i dużo atrakcyjniejsza cenowo. Ma bardzo ladny orzechowy odcień o ktory nam chodzi. Mocno sie zastanawiamy co robic Następnie udaliśmy sie w podróż do Mszczonowa, do hurtowni kamienia... Za łupankę z marmuru - breccia - chcą 180 zł/mkw (netto) musze przyznac, ze roznica w porównaniu za 1200/mkw!!! od kamieniarza w okolicach domu jest ogromna... No tak ,ale za kamyk do kominka tez chciał 12tys, a zapłaciliśmy finalnie gdzie indziej 5 tys czy Ci ludzie uwazaja ze kupujący to debile... i to jescze w dobie, w ktorej istnieje internet??? Trzeba by jeszcze pociąc łupanke pewnie na pół, ale mysle, ze nie bedzie z tym wiekszych problemów http://img175.imageshack.us/img175/436/upanka1if2.jpg Musze przyznac ze w tej hurtowni mają niesamowite onyxy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 12.01.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 łazienka przy sypialni. Wylany jakiś czas temu blat zaczeliśmy juz obkładać płytkami. http://img406.imageshack.us/img406/3576/azienka1tf8.jpg Ponad 30 tysięcy odwiedzin dziennika - dziekujemy i zapraszamy ponownie do naszych wolno postępujących, ale jednak przodu - wnetrz W przyszłym tygodniu mają zacząć układac gres na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.01.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Zaczeliśmy układać gres na dole. Pierwsze koty za płoty... Obmiar kuchni. Probka frontu nie wyszła wg moich wyobrazeń - jest do poprawki. Przyjechała wanna, kabina i brodzik... Ku mojemu miłemu zaskoczeniu okazało sie ze starczy szarych płytek na parapet do naszej sypialni. Obedzie sie bez domawiania. Obmiar mebli łazienkowych zaliczony, choc bedzie trzeba powprowadzac wiecej zmiennych do ich budowy niz wczesniej zakładaliśmy. To napewno podroży koszty... Skulismy ściane pod płytki w kuchni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.01.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 cztery, bo cztery, ale zawsze jednak jutro bedzie wiecej http://img510.imageshack.us/img510/312/greswj4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 15.01.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Dzis kolejna tura zakupowego rekonesansu. Wzielysmy na tapete Jupiter Centrum. spodobał mi sie jeden wypoczynek w calkiem przystepnej cenie. I wykładzina do sypialni. W domku trwa układanie gresu i coraz fajniej zaczyna to wygladać. Powstał projekt zabudowy sciany rtv, sufitu podwieszanego w kuchni. Teraz czas na wykonawców... Mam juz projekt wykonania magnoli z mozaiki do holu.. ciekawe kto i za ile takie cudo ułozy... Moze macie pomysł? Powoli zaczynamy rozgladac sie za oswietleniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 15.01.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Tak patrze, ze zostało mi równo 2 miesiace do przeprowadzki... jak ja to zrobie????? Z wieloma rzeczami juz wiem, ze mi sie nie uda tak jak planowaliśmy... Ale przynajmniej sprobuje mieć: skończone szpachlowanie połozony gres na dole parkiet (pewnie nie zalapie sie na cyklinowanie i lakierowanie) kuchnie skończone łazienki wykładziny w sypialni i u Dziedzica Meble do sypialni wypoczynek do salonu Kominek stół do jadalni Chciałabym drzwi, ale chyba sie nie uda bo musze szukac nowego wykonawcy - dzis mialam tel. ze facet mial zawal! Moze mi kogos polecicie? Moze cześciowo oswietlenie Zostałoby meble do łazienek, malowanie, zabudowy i meble do wiatrołapu i holu, mozaika i milion innych rzeczy, schody, barierka ehhh jak ja to załatwie w tak krotkim czasie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts