Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przeglądam Twój dziennik i przeglądam i przeglądam i zachwycam się, jak wszyscy zresztą . Tempo błyskawiczne jak u Kropeczki. Gratuluję. Mam nadzieję, że na naszej budowie będzie podobne tempo.

Bardzo dziekujemy za mile słowa. Z tym tempem, to niestety nie do końca jest ok. Od wrzesnia mielismy zaczac wykonczeniowke. Z racji poślizgu zaczynamy od grudnia... Moze w marcu/kwietniu zaczniemy mieszkac, zobaczymy w praniu jak to wyjdzie...

mimo wszystko Julienx, tempo jak dla mnie i tak macie piorunujące i naprawdę życzyłabym sobie, aby nasz dom za rok był w takim stadium zaawansowania jak Wasz. Nasz wykonawca już mnie uprzedził, że do budowy trzeba nabrać chociaż trochę dystansu, bo zawsze coś nieoczekiwanego może wyskoczyć. No cóż, pożyjemy zobaczymy :)

mimo wszystko Julienx, tempo jak dla mnie i tak macie piorunujące i naprawdę życzyłabym sobie, aby nasz dom za rok był w takim stadium zaawansowania jak Wasz. Nasz wykonawca już mnie uprzedził, że do budowy trzeba nabrać chociaż trochę dystansu, bo zawsze coś nieoczekiwanego może wyskoczyć. No cóż, pożyjemy zobaczymy :)

Święte słowa... naprawdę potrzeba spooooro dystansu... do samego siebie, do wykonawców, nawet do oporu materii :D :D :D

Zycze szybkiego aczkolwiek fachowego budowania. Pozdrawiam

Nie boi cie sie z odgrzewanei tej podlogowki. My wylewki robylismy w tym samym terminie co wy. U nas i hydraulik i pan od wylewek nas ostrzeg, ze mozna grzac po miesiacu w domku, ale s kaloryferami!!. Z powodu duzej wylgoci, wylewka nie wyschla do konca i mozna probowac urochomic, dopiero po 30 dni od rozpocziencia grzania w budynku. Tak samo nam powiedzieli ze nie mozna klasc zadnych plytek, nic cziezkiego na wylewkach przez pierwszych 4 tyg ot zrobienia, a mielismy wylewki robiony miksokretem (s malej ilosci wody).

u nas mija 6 tygodni od wylania wylewek, i zaczniemy grzac lekko od końca tego tygodnia (podłogówke)

podłogówka już popękała w 3 miejscach, teraz jak zaczniemy grzac dopiero zacznie "pracowac"

ma isc w pierwszy dzień bardzo mała temp.na podłogówke potem stopniowo można zwiększać do tygodnia, potem można włączyć juz na pełne obroty.

pozdrowienia :)

jeśli chodzi o armature podam kilka linków do stron

myśmy wybierali z netu ceny najtańsze a pózniej daliśmy do róznych sklepów u nas ,czy mogą dać w tych niskich cenach, no i udało się w jednym sklepie :)

oto linki

http://www.abclazienki.pl/produkty74_dwuuchwytowe.html

http://www.ceneo.pl/296921

http://www.mizar.pl/baterie-prysznicowe

pozdrawiam

Nie boi cie sie z odgrzewanei tej podlogowki. My wylewki robylismy w tym samym terminie co wy. U nas i hydraulik i pan od wylewek nas ostrzeg, ze mozna grzac po miesiacu w domku, ale s kaloryferami!!. Z powodu duzej wylgoci, wylewka nie wyschla do konca i mozna probowac urochomic, dopiero po 30 dni od rozpocziencia grzania w budynku. Tak samo nam powiedzieli ze nie mozna klasc zadnych plytek, nic cziezkiego na wylewkach przez pierwszych 4 tyg ot zrobienia, a mielismy wylewki robiony miksokretem (s malej ilosci wody).

4 tygodnie minelo od wylewek na gorze i 3 od wylewek na dole...

Nie boimy sie. Temperatura wpuszczanej tam wody wynosi 20 stopni. Pewnie po ok tygodnia podwyzszymy do 30 i tak stopniowo, stopniowo. Nie powinno sie nic dziac...

Nic ciezkiego nie klade i narazie nie zamierzam. Za 3 tygodnie zaczynam wykanczac i musze grzac, bo plytki mi spadna :D

Byliśmy w fabryce Chobotu w ostatni weekend -nie powaliła mnie jakość wykończenia :roll:

Meble owszem - ładne - szczególnie spodobały mi się te z palisandru u jednego znaszych forumowiczów - cena także zaczęcająca - ale te na ekspozycji - :roll: my bysmy ich nie wybrali.

Jeślli człowiek wywala kilkadziesiąt tysięcy na meble to warto patrzeć na szczegóły.

Za to młoda była zachwycona - dziesiątki szafek do otwierania - Mania była w raju :lol:

Czesc Sasiadko :D , a sprawdzalas kuchnie z Chobotu, robia tez bardzo ladne drzwi - nie wiem, czy dobrze kojarze, ale czy Ty preferujesz styl angielski? Jezeli tak, to takie (i kuchnie, i drzwi :wink: ) tez u nich widzialam :)

Idziecie jak burza, i oby tak dalej! Pozdrawiam :)

dziekuje za namiar. Napewno przejrze ich oferte. Troche brakuje mi pomysłów na firmy, ktore urzadza moją kuchnie do 30 tys (jakos nie wydaje mi sie to mało, a nie moge narazie zmiescic sie nijak w budzecie) i wcale nie o troche a przewaznie o 40-50% :o

Pozdrawiam

a nie myślałaś o stolarzu od Zuzzy?

Wydaje mi się, że to naprawdę złota rączka i ceny ma atrakcyjne - tak mi się wydaje.

Byłam u Zuzy ostatnio i rozmawiałyśmy, ze ma mi dac namiar, ale sie zagadałyśmy i jak wychodziłam to zapomniałam...

Zuzza wcale mało za kuchnie nie zapłaciła.... chiałabym mniej :D

Wiesz u mnie kamienne blaty nie wchodzą w gre. Nie cierpie efektu zimnych łokci. Od razu nie chce mi sie w takiej kuchni gotować. Dziedzic non stop kaze sadzać siebie na blacie jak cos robie w kuchni, jakoś byloby mi szkoda jego pupci...

Nie nie granitowe to nie dla mnie, poza tym czesc z nich wyglada jak pomnik mojej babci... :D