Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ups, no tak wielka nieścisłość :)

Interesuje mnie szczególnie dobór materiałów na mebelki kuchenne, bo miałaś kiedyś bardzo zbliżoną koncepcję do mojej prywatnej wizji :wink:

Ale jak podzielisz się wiadomością na temat płytek w kuchni - będę bardzo wdzięczna, bo domek szykuje się piękny po tym co już widać w pokazanych fragmentach :D

Pozdr

Meble kuchenne to mdf lakierowany na magnolie + fornirowana dębem szafa lodówkowa (to samo na blat w czesci drewnianej) + blat staronowy (samsung) kolory na zdjeciach w wątku

Pozdrawiam

Julienx,

Pamiętasz o mnie i płytkach na scianę w kuchni? Przebieram nóżkami z niecierpliwości ;-).

No i ciekawa jestem czy wybrałaś juz drzwi wewnętrzne... Ja cały czas zwlekam z decyzją.

Pamiętam, pamietam, nie mialam czasu ich w tym tygodniu odebrać, ale pamietam, wiec jak tylko dotrą to je obfotografuje

Dzrzwi wybrałam, jesli chodzi o kształt - kolorystyka jest do uzgodnienia jeszcze - ale bardziej orzechowe...

W niedziele bedzie wykonawca to bede wiedziec wiecej

No to ładnie, nie ma co. Szkoda płytek i nerwów. Przykro mi że tak to wyszło. Współczuję.

Daj znać i koniecznie zrób zdjecia kominka. Pewnie nie jest tak tragicznie jak piszesz. Mnie też przerażała zabudowa bo ukradła troche salonu. Teraz wcale tego nie zauważam.

No to ładnie, nie ma co. Szkoda płytek i nerwów. Przykro mi że tak to wyszło. Współczuję.

Daj znać i koniecznie zrób zdjecia kominka. Pewnie nie jest tak tragicznie jak piszesz. Mnie też przerażała zabudowa bo ukradła troche salonu. Teraz wcale tego nie zauważam.

Mi nie przykro. Ktoś za to zapłaci i to nie będę ja. Najważniejsze, ze został mi materiał, ktory akurat starczy... Materiał wykorzystają do końca, mi oddadza za niego kase, a tak musialabym go sprzedać na allegro i poszedłby albo i nie... nie ma tego złego... :D

Mayland z tym, ze kominek zabierze sporo salonu wiedzieliśmy na etapie projektu, ale jak przyszło do rzeczywistości, to jakoś jestem przerażona...

To jest ogromne, małozgrabne, zabierające przestrzeń szafisko :o

Julinex a co było nie tak z tymi paskami płytek na obudowie? Krzywo?

Na kleju popłynęly zupełnie, linie sie rozmyły i nie trzymały pionu i poziomu, jedne powpadały za bardzo do srodka inne powychodziły do przodu, nieładnie zostały ułożone w stosunku do poczatku wanny i jej gornej krawędzi, no i jescze jak brało sie reką to czuć było góry i doliny... :evil: :evil: :evil:

koszmar!!!!!!!

Teraz układane są przez P. Marka i wyglądają tak jak miały od samego początku czyli pięknie...

pozdrawiam

Spieszę donieść, że przyjechała do mnie akacja i jest dokładnie taka jak na próbniku, wcale nie ciemniejsza i absolutnie nie czarna.

Poza tym podziwiam Cie nieziemsko. Ja mam małe mieszkanie, zaledwie 80 metrów a juz z nim walczę ponad pół roku. Nawet nie chcę myśleć co by było gdybyśmy się jednak z mężem zdecydowali na budowę domu.... Najwyraźniej jeszcze do tego nie dorośliśmy.

Spieszę donieść, że przyjechała do mnie akacja i jest dokładnie taka jak na próbniku, wcale nie ciemniejsza i absolutnie nie czarna.

Poza tym podziwiam Cie nieziemsko. Ja mam małe mieszkanie, zaledwie 80 metrów a juz z nim walczę ponad pół roku. Nawet nie chcę myśleć co by było gdybyśmy się jednak z mężem zdecydowali na budowę domu.... Najwyraźniej jeszcze do tego nie dorośliśmy.

Moja akacja jest w probie olejowo/lakierowej: ) W zaleznosci jak wyjdzie na to sie zdecydujemy...

Tez sie zastanawiam jak ja to robie (tak jak wiekszosc forumowiczów) a tak seri to kwestia samoorganizacji...

Nie idzie mi aż tak pieknie jak to moze w tym dzienniku wygląda... aż tak to nie..

Moja akacja jest w probie olejowo/lakierowej: ) W zaleznosci jak wyjdzie na to sie zdecydujemy...

Tez sie zastanawiam jak ja to robie (tak jak wiekszosc forumowiczów) a tak seri to kwestia samoorganizacji...

Nie idzie mi aż tak pieknie jak to moze w tym dzienniku wygląda... aż tak to nie..

Julienx,

Sprowadzę CIę na ziemię, chcesz? Ja robiłam równo 3 próby i żadna z nich nie była udana, każda była z innej bajki. A to mi deseczki dali nie te co trzeba a to niby tym co mieli pomazać pomazali ale jakoś tak dziwnie to zrobili, że podoga była zielona... Nia bałdzo im tam na miejscu te próbki wychodza niestety :(.

Dopiero jak parkieciarz w moim własnym domu zrobił próbkę to wyglądała tak jak wyglądać miała.

Najbardziej mi się podoba efekt po pomazaniu Exotengruntem plus wodnym lakierem 2KPU.

A... i jeszcze jedno - nie wiem czy się zorientowałaś - akacja parzona i akcja thermo to są dwa różne sposoby obróbki drewna (to samo w jesionie). I dają dwa rózne efekty kolorystyczne.

PS. Nie mogę się tych Twoich płytek do kuchni doczekać :)

Już sama końcówka, tak niewiele zostało. Trzymaj się! Teraz jest trudno. Wiem, bo sama jestem w identycznej sytuacji. Coraz bardziej się waham, więcej wątpliwości. Mało co cieszy. Tak wiele sie dzieje... Jak ochłoniemy to będziemy się cieszyć dokonanym dziełem :lol:

Dbaj o siebie żeby choroba nie położyła Cię do łóżka. Masz, mamy, tak wiele do zrobienia jeszcze i każdy szczególik trzeba dopieścić, przypilnować :roll:

Pozdrówka cieplutkie :lol:

Julienx mam pytanko: co to za płytki w łazience sypialnianej...co to za firma i seria? Są rzeczywiście przecudowne!!

Nie no cała bryła domu jest przepiękna.... zazdroszczę jak diabli, zapowiada się niezła rezydencja...

Czy mogłabyś wrzucić plany waszego domku (rzut parteru i poddasza)...ciekawa jestem jak to wszystko w środku jest "poukładane".

A o takich schodach jak macie zawsze marzyłam...zobaczymy co z tego wyjdzie....

Jacobina oczywiście mam świadomość różnic w procesach i wyglądzie miedzy drewnem parzonym i termo. I jest oczywiście zasadnicza. Ale jednak wybraliśmy termo.

Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało.

Co do płytek w kuchni.. miejsce pod płytki wykute, wszystko przygotowane, czeka, a płytek ni widu ni słychu... :(

Już sama końcówka, tak niewiele zostało. Trzymaj się! Teraz jest trudno. Wiem, bo sama jestem w identycznej sytuacji. Coraz bardziej się waham, więcej wątpliwości. Mało co cieszy. Tak wiele sie dzieje... Jak ochłoniemy to będziemy się cieszyć dokonanym dziełem :lol:

Dbaj o siebie żeby choroba nie położyła Cię do łóżka. Masz, mamy, tak wiele do zrobienia jeszcze i każdy szczególik trzeba dopieścić, przypilnować :roll:

Pozdrówka cieplutkie :lol:

Myland dzieki za ciepłe słowa, końcówka naprawdę nie jest łatwa - jestem juz bardzo zmęczona. Im blizej konca tym oni wiecej kują i prują... jestem przerażona :-? Mam wrażenie, ze to nigdy sie nie skończy i zawsze bedzie juz tam taki pierdzielnik i kurz po horyzont

Ale kazde miłe słowo oczywiście bardzo pomaga

Julienx mam pytanko: co to za płytki w łazience sypialnianej...co to za firma i seria? Są rzeczywiście przecudowne!!

Nie no cała bryła domu jest przepiękna.... zazdroszczę jak diabli, zapowiada się niezła rezydencja...

Czy mogłabyś wrzucić plany waszego domku (rzut parteru i poddasza)...ciekawa jestem jak to wszystko w środku jest "poukładane".

A o takich schodach jak macie zawsze marzyłam...zobaczymy co z tego wyjdzie....

Maju, płytki w łazience przy sypialni to płytki Naxos - kolekcja X-otic.

Plany domu jeszcze do niedawna były w watku, ale dostawaliśmy za duzo mejli zwiazanymi z prawami autorskimi do projektu i osobisty je usunął z wiadomych względów :)

Zawsze zapraszam do zobaczenia na żywo.

Schodów to sama jestem ciekawa. Narazie wypadł mi barierkowicz i szukam od nowa

Pozdrawiam

Zobaczyłam kominek i....zabaczyłam swój kominek tzn. taki jak cały czas pragnę zrealizować w swoim domciu :D

Super, przepiękny i ach... i ech.....

Bardzo mi się podoba i poproszę tylko o zbliżenie kamienia.

pozdr

Amtla zrobie jutro zdjęcia za dnia. Bo dzis to juz za ciemno było, a jak Panowie odjezdzali to juz trzeba bylo palic swiatlo wiec kamien zupełnie inaczej wyglada.

Ale jutro za dnia zrobie i wkleje dla Ciebie

Julienx Ty to mykaj spać bo coś Ci sie w głowie poprzewracało od tego zmeczenia :evil: :wink: Masz śliczny, klasyczny kominek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest taki jak trzeba, nieprzesadzony, dostojny, elegancki! Pasuje do reszty i nie zawala pokoju do połowy. Jest idealny! :lol: