Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jesion thermo wybraliście? Pięęęęęęęękny jest, też chcieliśmy ale ceny nas powaliły na łopatki. W akcie rozpaczy zdecydowaliśmy się na jesion thermo w finishparkiecie, zapłaciliśmy nawet ale na szczęście w ostatniej chwili ochłoneliśmy, wybłagaliśmy zwrot kasy i kupiliśmy akację. Już lezy i wygląda... no prawie bo po lakierze jeszcze się zmieni na jasniejszą.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ph/pe/fgpe/LCQKMcR8KYr6NmkovB.jpg

Julienex

bardzo ładnie wyszedł ten kominek... Ja też chcę taki :D

Dlaczego piszesz, że duży? One tak wychodzą... Co prawda, u mnie trochę w ścianę się schowa, ale też będzie taki duży

pozdrawiam serdecznie

Zakrzewianka,

pisze ze duzy, bo wyobraź sobie prosty kominek na półokraglej scianie - pewnie juz widzisz o ile musza urosną boczki, zeby kominek mógł stanąc. Z jestej strony jest ok, ale z drugiej jest dwa razy taka odległosc

O rany Jacobina - ja teeez tak chcę. Ale cudo - no pieknie to wyszło...

Naprawde rewelacyjnie wygląda.. no to juz sama nie wiem co robić ?! :roll:

Hmmmmm... no to zależy od tego na co się nastawiłaś i jak to wygląda. Napisz co i jakiej firmy albo wrzuć zdjęcia jeśli masz to wtrącę swoje trzy grosze :D. Co nie znaczy że będzie mądrze i na temat ale zawsze spróbowac coś doradzić mogę :lol:

Hmmmmm... no to zależy od tego na co się nastawiłaś i jak to wygląda. Napisz co i jakiej firmy albo wrzuć zdjęcia jeśli masz to wtrącę swoje trzy grosze :D. Co nie znaczy że będzie mądrze i na temat ale zawsze spróbowac coś doradzić mogę :lol:

Myśmy wybrali klepke z jesionu termo 22 mm bo tak mamy wylane poziomy podłóg, chce to polakierować lakierem wodnym pół mat i to tyle co wiem...

Material zalatwia parkieciarz, ktory bedzie u nas robił parkiety i schody...

Mysle ze w połowie lutego zaczna układać

Myśmy wybrali klepke z jesionu termo 22 mm bo tak mamy wylane poziomy podłóg, chce to polakierować lakierem wodnym pół mat i to tyle co wiem...

Material zalatwia parkieciarz, ktory bedzie u nas robił parkiety i schody...

Mysle ze w połowie lutego zaczna układać

No to wyluzuj :) Jesion thermo jest przepiękny - ani za ciemny, ani za jasny, taki akuracik. Na jesion parzony bym się nie zdecydowała bo kolor nie ten ale thermo jak najbardziej. Jak pokażesz zdjęcia to pewnie będę wzdychała do nich zazdrośnie ;-)

Płytki, płytki, płytki..... :lol:. Moze chociaż nazwę napisz to je sobie skoczę na żywo obejrzeć :)

Jacobina - jutro bede na Bartyckiej to wejde do Yeti sie o nie zapytać, kiedy w końcu raczą mi go dostarczyć.

Płytki - Figaro 30x90

Pozdrawiam,

p.s a mi własnie lepiej od początku podobał sie jesion parzony, ale nie robią go w parkiecie, a deska jest baaardzo droga. Kolor mi sie podoba i mam wrażenie że człowiek sie przy nim tak nie zasprząta jak przy terhmo.

julinex- jednym słowem zapowiadaja sie piękne wnetrza - kominek bardzo mi się podoba , delikatny , subtelny, widac styl.

Mam pytanie dotyczace gresu na dole - jaka to firma i jeszcze prosze o zdjecie po ułozeniu, napisz prosze czy zdecydowałaś sie na fugę czy też bezfugowo. Gnębi mnie jasna fuga czy ja dam rade to utrzymac w czystości.

Pozdrawiam i jak codzień czekam na nowinki z " motylkowego" domku :)

Jacobina - jutro bede na Bartyckiej to wejde do Yeti sie o nie zapytać, kiedy w końcu raczą mi go dostarczyć.

Płytki - Figaro 30x90

Pozdrawiam,

p.s a mi własnie lepiej od początku podobał sie jesion parzony, ale nie robią go w parkiecie, a deska jest baaardzo droga. Kolor mi sie podoba i mam wrażenie że człowiek sie przy nim tak nie zasprząta jak przy terhmo.

Ależ robią jesion parzony w parkiecie!!!!! No Dreweko go przynajmniej miało chociaż teraz to mi zasiałaś nutkę niepewności, może ja już niedowidzę albo niedosłyszę.... :roll:

julinex- jednym słowem zapowiadaja sie piękne wnetrza - kominek bardzo mi się podoba , delikatny , subtelny, widac styl.

Mam pytanie dotyczace gresu na dole - jaka to firma i jeszcze prosze o zdjecie po ułozeniu, napisz prosze czy zdecydowałaś sie na fugę czy też bezfugowo. Gnębi mnie jasna fuga czy ja dam rade to utrzymac w czystości.

Pozdrawiam i jak codzień czekam na nowinki z " motylkowego" domku :)

Dziekuje. Ewe gres na dole to Marbella Ivory. Fuga bedzie ale bardzo mala - żywiczna. Bezfugowo sie nie dało, bo gres okazał się dośc niewdzieczy, do 2-3 mm róznicy na plytce. Takze zeby go ułozyc to musieli sporo przebierać płytki. Ale słysze ze przy gresie zdarza sie to nagminnie.

Zdjęcia porobie, jak kurz opadanie :D bo teraz to nic nie widać oprocz siwego kurzu po horyzont.

a'propos czy macie takie wrazenie ze ten kurz nigdy sie nie skoczy i wiecznie trzeba bedzie go sprzatac, z wszelkich zakamarków bedzie wylaził jak widmo ??? :o :D drraaaamat!

Szukamy właśnie podobnego portalu, a Twój idealnie wpasował się w nasze wizję.

Czy mogłabyś podać z jekiego kamienia jest zrobiony (i jaki kolor) oraz podac jego wymiary zewnętrzne, wymiary otworu na wkład oraz głebokość portalu.

Dziekujemy...

as24 kamień to marmur

kolor - crema marfil

wymiary - musze obmierzyc bo nie wiem, kamień był przycinany na wymiar. W najszerszym miejscu chyba 150 cm ale jeszcze potwierdze..