Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

Bardzo dziekuje i czekam na wymiary. Nasz kominek jest usytuowany w srodku domu podobnie jak Wasz i musimy nieco poszerzyc sciane do ktorej bedzie przyklejony kominek, tak aby taki portal sie zmiescil...

Dlatgo te wymiary maja dla nas znaczenie, tym bardziej ze u Was proporcje sa baaardzo trafione.

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dawno mnie tu nie było

:o

widzę że idziecie ładnie do przodu

ładne płytki

no i super kominek wam wyszedł, bardzo ładny.

pozdrowienia

No nie było, nie było... czekałam na nowe wpisy, ale widze ze w czasie przerwy od dziennika sporo i u Was sie zadziało.

Dzieki za miłe słowa, ciesze sie ze Ci sie podoba

No nic tylko pogratulować kominka.... :D Jak widzę gust mamy baaardzo podobny, poniewaz mój kominek będzie wyglądał podobnie. Nie wiem jeszcze na jaki kolor kamienia sie zdecydujemy ale to dopiero jak pojedziemy go wybierać. Tak prawdę mówiąc to za duzego wyboru nie mamy, poniewaz podłoga będzie jasnobezowa - gres połaczony z drewnem merbau i kolorki kamienia też cos w tym stylu. Mój kominek jest usytuowany w rogu i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało.

No nic tylko pogratulować kominka.... :D Jak widzę gust mamy baaardzo podobny, poniewaz mój kominek będzie wyglądał podobnie. Nie wiem jeszcze na jaki kolor kamienia sie zdecydujemy ale to dopiero jak pojedziemy go wybierać. Tak prawdę mówiąc to za duzego wyboru nie mamy, poniewaz podłoga będzie jasnobezowa - gres połaczony z drewnem merbau i kolorki kamienia też cos w tym stylu. Mój kominek jest usytuowany w rogu i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało.

Wasiek kominek angielski w rogu mozna zobaczyc u mojej sąsiadki w dzienniku u Zuzzy... ten sam kamien i wzor choc odrobinę inaczej zaaranzowany - bardzo ładny

Czesc Julka,

kominek wyszedl super.Bardzo, bardzo mi sie podoba!! Widze ze tez idelanie dobralasz plytki na podlodze do koloru marmuru. U mnie tez bedzie angelski kominek. Mam pytanko, co to za gres?

Podziwiam cię s tej mozaiki. Ja mam troche mozajek teraz w mieszkaniu i ekipa glazurnikow, mnie przeklinala. Ulorzenie takie cacko..to nie zły wezwanie. To wyglada pieknie, jestem ich fanka, ale jest.. nie praktyczne na podlodze. Czyscenie, tych fug..;-((

Ale chciałam sobie zrobyc mozaika na szcianki w lazience i na obudowie wanny..Nawet na forum muratora ktos pokazywal piekny mozajki z marmuru, ktore sam zrobyl.

Mam pytanko, jaka to robis: na siatce okladas kawalecki mozaika, wedlug wlsanego wzoru. Potem każdy kawałek przyklejasz do tej siatki, ze smarujesz kawałkach kleju i na nich już z góry przyklejasz siatki? Jaki klej używasz?

Zapowiada sie super dekoracja, ;podziwiam za cierpliwość w przyklejaniu tej mozaiki :D

Jakieś nowe wieści z frontu robót?

Dziekuje, rzeczywiscie sporo trzeba mieć do tego cierpliwości - ale ja musze przyznac ze lubie taką dłubaninę, choc bolą mnie juz opuszki palców i mam mdłosci od wachania tego kleju o zawrotach i bolu głowy nie wspomne :)

Jutro pokleje troche jeszcze i troche przerwy bo padne

Julienx dzielna z Ciebie kobieta - rozumiem, że na czas klejenia mozaiki, dziedzica "sprzdałaś" komuś pod opiekę :lol:

Już wyobrażam sobie Ciebie z pistoletem i małego pomocnika chcącego ułożyć własną mozaikę :wink:

Proszę powiedz mi czy będziecie mieli kocioł gazowy?

Macie może namiar na jakąś sprawdzoną firmę od kotłów?

Szukamy kogoś sprawdzonego do wyceny - a namiarów brak :cry: