as24 27.01.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Bardzo dziekuje i czekam na wymiary. Nasz kominek jest usytuowany w srodku domu podobnie jak Wasz i musimy nieco poszerzyc sciane do ktorej bedzie przyklejony kominek, tak aby taki portal sie zmiescil... Dlatgo te wymiary maja dla nas znaczenie, tym bardziej ze u Was proporcje sa baaardzo trafione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 28.01.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 dawno mnie tu nie było widzę że idziecie ładnie do przodu ładne płytki no i super kominek wam wyszedł, bardzo ładny. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 28.01.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 As24 pomierzyłam: długośc samej zabudowy - 180cmdługość kominka - 150 cmdługość wkładu (samej szyby) -67 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 28.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 dawno mnie tu nie było widzę że idziecie ładnie do przodu ładne płytki no i super kominek wam wyszedł, bardzo ładny. pozdrowienia No nie było, nie było... czekałam na nowe wpisy, ale widze ze w czasie przerwy od dziennika sporo i u Was sie zadziało. Dzieki za miłe słowa, ciesze sie ze Ci sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.01.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No nic tylko pogratulować kominka.... Jak widzę gust mamy baaardzo podobny, poniewaz mój kominek będzie wyglądał podobnie. Nie wiem jeszcze na jaki kolor kamienia sie zdecydujemy ale to dopiero jak pojedziemy go wybierać. Tak prawdę mówiąc to za duzego wyboru nie mamy, poniewaz podłoga będzie jasnobezowa - gres połaczony z drewnem merbau i kolorki kamienia też cos w tym stylu. Mój kominek jest usytuowany w rogu i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wasiek 28.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 AAAA jak tam łazienka skończona? Chciałabym zobaczyc jak wyglądają płytki w całosci juz ułożone....pokaż zdjęcie oki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 28.01.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 No nic tylko pogratulować kominka.... Jak widzę gust mamy baaardzo podobny, poniewaz mój kominek będzie wyglądał podobnie. Nie wiem jeszcze na jaki kolor kamienia sie zdecydujemy ale to dopiero jak pojedziemy go wybierać. Tak prawdę mówiąc to za duzego wyboru nie mamy, poniewaz podłoga będzie jasnobezowa - gres połaczony z drewnem merbau i kolorki kamienia też cos w tym stylu. Mój kominek jest usytuowany w rogu i sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądało. Wasiek kominek angielski w rogu mozna zobaczyc u mojej sąsiadki w dzienniku u Zuzzy... ten sam kamien i wzor choc odrobinę inaczej zaaranzowany - bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 29.01.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Czesc Julka,kominek wyszedl super.Bardzo, bardzo mi sie podoba!! Widze ze tez idelanie dobralasz plytki na podlodze do koloru marmuru. U mnie tez bedzie angelski kominek. Mam pytanko, co to za gres?Podziwiam cię s tej mozaiki. Ja mam troche mozajek teraz w mieszkaniu i ekipa glazurnikow, mnie przeklinala. Ulorzenie takie cacko..to nie zły wezwanie. To wyglada pieknie, jestem ich fanka, ale jest.. nie praktyczne na podlodze. Czyscenie, tych fug..;-(( Ale chciałam sobie zrobyc mozaika na szcianki w lazience i na obudowie wanny..Nawet na forum muratora ktos pokazywal piekny mozajki z marmuru, ktore sam zrobyl.Mam pytanko, jaka to robis: na siatce okladas kawalecki mozaika, wedlug wlsanego wzoru. Potem każdy kawałek przyklejasz do tej siatki, ze smarujesz kawałkach kleju i na nich już z góry przyklejasz siatki? Jaki klej używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 30.01.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dzieki Muci. Gres to marbella ivory, przyklejam mozaike do siatki za pomoca pistoletu z klejem na goraco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 31.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Julka, nie moge sie doczekac i ze bym zobaczyla koncowe efekt. Mozaika planujesz w przedpokoju przy schodach? Bedzie super wygladalo, patrzac na nej , jak sie schodzi z gory. Jaka siatka urzywas, taka jak do tynkow, ze specjalna? Ten klej dobrez czyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samigom 31.01.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Zapowiada sie super dekoracja, ;podziwiam za cierpliwość w przyklejaniu tej mozaiki Jakieś nowe wieści z frontu robót? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Klej trzyma ze hoho:) Siatka to taka zwykła Baumita ktora uzywalismy na styropian na zewnatrz. Bede ja wklejac w holu przy schodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.01.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Zapowiada sie super dekoracja, ;podziwiam za cierpliwość w przyklejaniu tej mozaiki Jakieś nowe wieści z frontu robót? Dziekuje, rzeczywiscie sporo trzeba mieć do tego cierpliwości - ale ja musze przyznac ze lubie taką dłubaninę, choc bolą mnie juz opuszki palców i mam mdłosci od wachania tego kleju o zawrotach i bolu głowy nie wspomne Jutro pokleje troche jeszcze i troche przerwy bo padne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.01.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Hej Fajnie wygląda twoja mozaica A jak to potem będzie? Pytam z ciekawości, będziesz w całości naklejała na ścianę czy cieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 31.01.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 A i jeszcze jedno dziedzic bardzo do ciebie podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 31.01.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Ale świetna mozaika! A dziedzic rzeczywiście podobny Pozdrawiam serdecznie i z zapartym tchem podglądam postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 01.02.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Hej Fajnie wygląda twoja mozaica A jak to potem będzie? Pytam z ciekawości, będziesz w całości naklejała na ścianę czy cieła W całości wklejam w podłoge, do tego dotną mi gres i temat zamkniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 01.02.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 A i jeszcze jedno dziedzic bardzo do ciebie podobny a wszyscy mówią, ze to skóra zdarta z osobistego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 01.02.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Ale świetna mozaika! A dziedzic rzeczywiście podobny Pozdrawiam serdecznie i z zapartym tchem podglądam postępy zapraszam, zapraszam, w miarę możliwości staram sie wklejac zdjęcia na bieżąco... Za dwa tygodnie kończą glazuricy i będzie wtedy wiecej do pokazania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 02.02.2008 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Julienx dzielna z Ciebie kobieta - rozumiem, że na czas klejenia mozaiki, dziedzica "sprzdałaś" komuś pod opiekę Już wyobrażam sobie Ciebie z pistoletem i małego pomocnika chcącego ułożyć własną mozaikę Proszę powiedz mi czy będziecie mieli kocioł gazowy? Macie może namiar na jakąś sprawdzoną firmę od kotłów? Szukamy kogoś sprawdzonego do wyceny - a namiarów brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts