Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

Zuzza stan surowy otwarty. właśnie dwa dni temu przyjechali dekarze, ale patrz jaka złośliwość losu - rozpetał się huragan, a w przyszłym tygodniu ma spaść śnieg, więc roboty mogą się trochę opóźnić.

spojrzałam w międzyczasie do twojego dziennika więc wiem, że ty to już niedługo bedziesz się wprowadzać i że czekasz na dzieciątko - gratuluje. Ja urodziłam synka 1 listopada 2006, więc razem bedziemy szukać przedszkola :wink:

antolek w sprawie ekipy kieruj się względami finansowymi tylko! my wzięliśmy ekipę z polecenia i dosyć drogą, a i tak spartolili nam kilka tematów. wniosek jest taki, że nie ma ekipy idealnej, więc po co przepłacać.

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej !

Nie przejmuj się ekipami, zawsze jakaś się znajdzie - a wszyscy to partacze ;-)

Dobrze mie tylko dobrego kierownika budowy, żeby troche na nich pokrzykiwał... Na poszukiwania kierownika to też juz najlepszy czas. Ci lepsi maja juz potem za dużo zleceń...

Trusia, Twój synek jest w wieku Antolkowego ;-) Będziemy mieli wesoło ;-)

Znowu zjadło mi cały napisany własnie post :-(

Pozdrowienia !!!

• 1 month później...

Hej Antolku ! Gratuluję zaangażowania :-)

Z cienką zaprawą jest jeden problem: trzeba znaleźć idealnie równe bloczki, bo nie da się już zaprawą wyrównać żadnych krzywizn. My z tego powodu wolimy nie ryzykować i weźmiemy znowu grubą spoinę. Parametrami cieplnymi szybko przestaniesz się przejmować ;-)

Kiedy start? Pogoda już zaczyna się robić wiosenna :-)

Niestety wiem o tym :)

dzisiaj zamawiam bloczki i czekam aż przyjdą. Mają być to takie do cienkiej spoiny. Ale jakby co to jeszcze nie zamawiam kleju - będzie czas na weryfikację bloczków :)

Zaczynam jak najszybciej. Czekam na to cholerne PnB co już tydzień jest w podpisie u naczelnika :evil: :evil:

Mam jeszcze zagwozdkę z prądem, ale mam nadzieję, że ją rozwiążę dzisiaj ;)

Szukam pilnie jeszcze baraku i ruszam. Umowę mam podpisaną tak, że startujemy 2 kwietnia, ale mój murarz robi na jakiejś dużej budowie i już się dopytuje kiedy start, bo tam ma już dosyć. Pewnie w takim razie wystartujemy za 2-3 tygodnie.......

.....olabogaaaaa co to będzie :o :o

• 3 weeks później...

cześć Martuś :)

Dzięki za miłe słowa. Cieszę się, ze do nas zajrzałaś. Zapraszam na więcej.

Jak widzisz Antoś rośnie, a ja zupełnie nie mam czasu na dzieciaczkowe forum i strasznie się tam zaniedbałam, mam nadzieje jak to trochę sie uspokoi odrobić straty.

Ucałowania dla Julci.

Hej Zuza, po cichutku, po malutku liczymy na przeprowadzkę w grudniu. Nie wiem w jakim stanie wykonczenia będzie dom, ale wynajem mieszkania, ogromny kredyt i niepracująca żona - to dla nas trochę za dużo. Chcemy pozbyć sie chocby jednego obciązenia jak najszybciej, a i żone wysłać na zimę do pracy :)

Może uda nam się spotkać w sobotę. Pewnie będziemy się tam gdzies kręcić.

Zuza jaką macie wodę? U nas bez stacji uzdatniania raczej sie nie obędzie.

Pozdrawiam

Gratulacje z zaczętej budowy, mam prośbę w poprzednim poście z dn 20.03 pokazałaś foto domu- czy to jest juz gotowy dom z elewacją w kolorze siwym do ceglastego dachu czy to tylko tynk bez farby> Może masz jeszcze inne zdjęcia?

To jest gotowy zamieszkały dom o takiej właśnie elewacji. Dołożyłam jeszcze jedno zdjęcie w wątku.

p.s. osobiście trochę ta szarośc powoduje ze dom jest odrobinę smutny i gdyby nie te białe dodatki to z daleka wydawałoby sie ze jest nieotynkowany.

Hej !

Patrząc na Wasze tempo - grudzień wydaje mi się bardzo realny :-) My najwięcej czasu zmarnowaliśmy na tynki i na niesłowne ekipy. Zastanówcie się nad tynkami maszynowymi - w sumie to wychodzi duzo taniej niż zwykłe tynki i gładzie. A ile szybciej...

Z wodą to w naszej okolicy jest różnie. My mamy studnię na 8 metrach i wodę znośną. Sąsiad naprzeciwko ma głębszą studnię i duzo gorszą żółtą wodę... Chyba to zależy od szczęścia ;-)

Przede mną jeszcze rok nicnieróbstwa - fajnie by było mieć obok niepracującą równiez sąsiadkę ;-)

To do soboty :-)

No no Julia :D nie dostalas odemnie baraku ale ze to przesylam zyczenia oby tak dalej !! bardzo fajnie piszesz i widze ze budowa pedzi jak szalona (tzn tak jak HDS z bloczkami z hurtowni... ) Moja rada - przypilnuj chlopakow zeby zostawili w stropach otwory na kanalizacje - nie trzeba bedzie potem kuc, moj hydraulik bardzo na to bluzgal

Lag2000

No no Julia :D nie dostalas odemnie baraku ale ze to przesylam zyczenia oby tak dalej !! bardzo fajnie piszesz i widze ze budowa pedzi jak szalona (tzn tak jak HDS z bloczkami z hurtowni... ) Moja rada - przypilnuj chlopakow zeby zostawili w stropach otwory na kanalizacje - nie trzeba bedzie potem kuc, moj hydraulik bardzo na to bluzgal

Lag2000

Barak pożyczył mi stryj (dwupokojowy - full wypas :) takze mi sie udało.

DZięki za radę przypilnuję tego napewno.

Pozdrawiam