Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

Julienx dzielna z Ciebie kobieta - rozumiem, że na czas klejenia mozaiki, dziedzica "sprzdałaś" komuś pod opiekę :lol:

Już wyobrażam sobie Ciebie z pistoletem i małego pomocnika chcącego ułożyć własną mozaikę :wink:

Proszę powiedz mi czy będziecie mieli kocioł gazowy?

Macie może namiar na jakąś sprawdzoną firmę od kotłów?

Szukamy kogoś sprawdzonego do wyceny - a namiarów brak :cry:

Mam dwie chętne babcie i dziadka do pomocy - to znacznie ułatwia sprawę. Dziś na chwile wpadliśmy na budowe, rozpalić w kominku i co... jedna kostka z mozaiki natychmiast znalazła sie w dziobie u Dziedzica. Jak on by mi pomagał, musiałabym po 10 minutach pojechać do szpitala na płukanie żołądka :D :D :D

Kocioł będziemy mieli, jak będzie gaz :) a kiedy... hmm mowią ze w tym roku - narazie kominek jest wystarczający.

Piec sprzedał nam z usługami hydraulik - Bodzio o cudnym uśmiechu zwany również Badym :)

Narazie go nie kupujemy, bo nie chcemy zeby mijała nam gwarancja, jak juz bedzie gaz to kazemy go kupić i zamontować.

Pozdrawiam

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Muci niestety na to pytanie dzis Ci nie odpowiem, bo sama nie wiem.

Temat jest do przejscia i kuzyn osobistego ma na to jakis magiczny sposób bo kilka mi juz przecial, ale nie chce zdradzic jaki - bez flaszki za info nie chce gadać :lol:

Napewno wiem ze nie tna tego maszynowo (flexem) bo mozaika rozpada sie w pył - za mały kamien, za goraca temperatura cięcia - to juz przerabialismy i nie idzie tego tym sposobem pociac.

On to chyba obcegami jakos łupie - ale musze od niego to wydobyc.

Zreszta zobowiazał sie ze mi pomoze jak skonczy swoja robotę, narazie czekam.

Pozdrawiam

Czyli na święta maieszkamy w nowych domach? 8) :lol: :lol: Odliczaj te dni bo ja nie liczę tylko sprawdzam Twój licznik :lol:

My tez nie zrobimy nic więcej na zewnątrz przed zamieszkaniem. Za jakis czas o tym pomyślę. Narazie to co pisałaś, rzeczy niezbedne by zamieszkać. Garderobę robimy sami w systemie Antonius z Ikea. Myślimy też nad szafami wnekowymi by zorbić samodzielnie. Najwyzej tylko wykonanie drzwi zlecimy. Ale środek i montaż to sami. Zawsze bedzie troszke taniej. :roll:

Daj znać co wymyślicie z tymi zabudowami. Może coś podpatrzymy :wink:

Myland definitywnie przeprowadzamy sie 15 marca niezależnie w jakim stanie będzie dom. Ale przeciez z kazdym dniem lepszym. Miesiac to calkiem sporo jeszcze. Mam nadzieje, ze uda mi sie jeszcze pomalowac: sypialnie, łazienki, Dziedzica pokoj, kuchnie (musze) i troche dołu... reszte w trakcie...

Wlasnie dostałam wycene wszystkich mebli do zabudowy pod wymiar: 29.800zł - czy to nie przesada? :o :o

Uwaga: pozycja 12 - lustro 170x 60 - 1650 zł - przepraszam za co??????

za kawałek lustra obitego 4 deskami????? no chyba ich powaliło!

Pozycja 3 - szafka na buty - 3080 zł - za lakierowany mdf????? :o :o :o

nieeee no panstwo moye myli - to juz przesada i to spora!

Nie... 1600 za lustro? Julienx, skąd ty ich wzięlas???

no wlasnie od kuchni bo jesli chodzi o ten temat to byli konkurencyjni

ale widze ze czas na zmiany

:roll: ostatnio chciałam dowiedzieć się ile kosztuje łóżko, które w sklepie w Jankach kosztuje 3000, napisałam maila do jakiegoś producenta, który robi takie same łóżka (zaznaczę , że do małego producenta ) i jaką dostałam cenę :roll: ..ponad 5000 :o . Mąż powiedział, żebym im odpisała, że nie mamy zamiaru utrzymywać całej ich rodziny przez miesiąc :roll: ..no bo przy takiej cenie to chyba goście mają średnio 1 klienta na kilka mieś :roll: .

Jednym słowem wszystkim się w...chyba poprzewracalo :roll:

A co do postępów to...ech :D pięknie :D