mikopiko 22.02.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mi też się magnolia bardzo, ale to bardzo, bardzo podoba . Ja mam cierpliwość, tylko babć i dziadków brak w nadmiarze a z dwoma ancymonami to bym mogła może listek ułożyć . A przy okazji to gdzieś się zamawia taki projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 22.02.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Semir, odkurzacz nie zostanie zamontowany dopoki nie zamieszkamy. Nie ma mowy, zebym dała go w łapska tym psujom - no way. Jak juz wysprzątamy sie z najgorszych brudów to dopiero zaczne go urzywac, tak jak normalny w domu - w cywilizowanych warunkach - bo narazie to jeden wielki plac boju... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 22.02.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mi też się magnolia bardzo, ale to bardzo, bardzo podoba . Ja mam cierpliwość, tylko babć i dziadków brak w nadmiarze a z dwoma ancymonami to bym mogła może listek ułożyć . A przy okazji to gdzieś się zamawia taki projekt Dzieki bardzo... Projekt sie rysuje samemu BTW jesli ktos ma ochote na jakis wzor z mozaiki - to moge ulozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 22.02.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Mi też się magnolia bardzo, ale to bardzo, bardzo podoba . Ja mam cierpliwość, tylko babć i dziadków brak w nadmiarze a z dwoma ancymonami to bym mogła może listek ułożyć . A przy okazji to gdzieś się zamawia taki projekt Dzieki bardzo... Projekt sie rysuje samemu BTW jesli ktos ma ochote na jakis wzor z mozaiki - to moge ulozyc No dobra rysujesz i co potem? dajesz do kogoś, żeby ci przerobił na kwadraciki? (mozaikę) Kurcze i gdzie tą mozaikę potem nabyłaś. Możesz powiedzieć po kolei co i jak, pewnie i tak nie zrobię ale jestem bardzo ciekawa Lubię się uczyć A co do cierpliwości to ja np. haftuje richelieu, krzyżyki, płaski, kiedyś roiłam na drutach, szydełkowałam więc i to bym zrobiła Jeszcze raz : bardzo ładnie to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 25.02.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ja zrobiłam to tak: rysuje wzor w skali 1:1 nakładam na to siatke jakos przyszpilam zeby sie nie ruszała. Material kupuje gotowy w plastrach 30x30 cm. - kostki 1,5 cm. (bodajze 144 kostki w calym plastrze) Namaczam cały dzien i skrobie. Wyschniety materiał zaczynam kleić na klej gorący z pistoletu i to cała zabawa. Na taka mozaike jak moja poszło mi ok 15 plastrów. Zycze powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 25.02.2008 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki A jeszcze jedno ta mozaica jest gresowa czy kamienna i gdzie można ją kupić? W normalnych sklepach z glazurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 25.02.2008 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 gratuluje cierpliwości i pomysła...super no i żeby Wam się udało przeprowadzić tak jak chcecie pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 25.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki A jeszcze jedno ta mozaica jest gresowa czy kamienna i gdzie można ją kupić? W normalnych sklepach z glazurą? to jest mozaika marmurowa. Ja ją kupowałam na Bartyckiej (jestem z Warszawy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 25.02.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 gratuluje cierpliwości i pomysła...super no i żeby Wam się udało przeprowadzić tak jak chcecie pozdrowionka Dziekuje. No bardzo bysmy chcieli sie przeprowadzic w terminie i pewnie tak będzie, choc dom bedzie wymagał jeszcze bardzo duzo nakładów pracy i czasu sciskam. p.s. niby Wam sie tak nie spieszy a idziecie jak burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 26.02.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 gratuluje cierpliwości i pomysła...super no i żeby Wam się udało przeprowadzić tak jak chcecie pozdrowionka Dziekuje. No bardzo bysmy chcieli sie przeprowadzic w terminie i pewnie tak będzie, choc dom bedzie wymagał jeszcze bardzo duzo nakładów pracy i czasu sciskam. p.s. niby Wam sie tak nie spieszy a idziecie jak burza my planujemy przeprowadzke ok czerwca lipca , a robotnicy przychodzą pokolei jak trzeba nawet w terminie ale chcemy sie przeprowadzić jak wszystko bedzie cacy elewacja, kostka brukowa na miejscu itp. ps. dom i tak zawsze potrzebuje żeby mu duzo czasu poświęcic, a o nakładach niewspomne pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 26.02.2008 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Julka, mozaika wyszla rewelacjnie, bardzo mi sie podoba. Mam tylko pytanko, dla czego moczyc mozajka w skrobie? Ona jes przeklejona na papierze (porcelanosa) lub na siadce (wloskie). Rozumiem ze jesli jest na sietce papierowy, a ja namoczyc, ta siatka ci sie nie porozrywala? Ja myslalam ze jak jest wiekszy kawalek, to mozna preklejc kawalek z originalnej sziatki i w tedy nie wklejasz kamiczek po kamicka. Ze robyles, kawalecku po kawalecku. Ja hawtuje gobeliny i w niektorych czasopisma jak sie dobre poszuka, mozna sobie wziac prawie gotowy schemat i na postawie tym schematu ukladac mozajka..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 26.02.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 No niby papier ale tak polepiony, ze nie sposob tego oskrobac, a tak namaczam i problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 27.02.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Julka,a to nie wystarczylo namoczyc w zwyklej wody, a w skrobie?Nie prejmuj si es tymi plytek. cziekawa jestem ile u nas beda takie pokniecia...Juz i tak przerabialam mejsce grzejnika w lazience, bo dalam tak ze sie nie dalo drzwi otworzyc od kabiny..;-(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 27.02.2008 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Nie w skrobi tylko w ciepłej wodzie. A potem oskrobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 27.02.2008 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 O jejciu, jak ślicznie się robi... Aż mi się chce płakać, że to nie u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 27.02.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 A szopem Atlasa próbowaliscie? To srodek do czyszczenia płytek po fugach. Mój glazurnik miał fugować beżowy gres polerowany. Zaimregnował go a potem zrobił próbę fugowania ciemną brązową fugą. Tragedia. Płytka wokół fugi się przebarwiła. Początkowo myślał, ze to wina impregnatu. Zrobił próbe na czystej płytce i to samo sie robiło. Zostawały sine plamy których nie można usunąć. Całe szczęście, ze tylko próbę zrobił w rogu. Kupiliśmy inną, jaśniejszą fugę. Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 27.02.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 no no - ładnie ładnieGratulacje za postępyrobi się coaz ładniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 28.02.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Ale pięknie . Jeszcze trochę . Szczerze zazdroszczę tego etapu. Ciekawa jestem, jak u nas to pójdzie. Pozdrawiam serdecznie i czekam na zdjęcia kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 28.02.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 pięknie finiszujecie, wynurza się coraz wiecej piękne wnętrze. a co do tych fug to wiem że są specjalne czyściki do żywic epoksydowych.zapytaj w sklepie z farbami , klejami itp.( tylko podobno są drogie)jak dowiem się czegoś więcej to napisze.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semir 28.02.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 dowiedziałem się że do czyszczenia z żywic epoxydowych jestPCI RS-Reiniger taka nazwa tylko w pojemnikach 5 li koszt niestety ok 400 zł mam link do strony o tym preparaciehttp://www.dytrych.pl/PCI/08_Produkty_dodatkowe_maszyny_i_urzadzenia_oraz_czesci_zami.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts