Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mi też się magnolia bardzo, ale to bardzo, bardzo podoba :D .

Ja mam cierpliwość, tylko babć i dziadków brak w nadmiarze :-? a z dwoma ancymonami to bym mogła może listek ułożyć :roll: .

A przy okazji to gdzieś się zamawia taki projekt :roll:

Dzieki bardzo...

Projekt sie rysuje samemu :)

BTW jesli ktos ma ochote na jakis wzor z mozaiki - to moge ulozyc

Mi też się magnolia bardzo, ale to bardzo, bardzo podoba :D .

Ja mam cierpliwość, tylko babć i dziadków brak w nadmiarze :-? a z dwoma ancymonami to bym mogła może listek ułożyć :roll: .

A przy okazji to gdzieś się zamawia taki projekt :roll:

Dzieki bardzo...

Projekt sie rysuje samemu :)

BTW jesli ktos ma ochote na jakis wzor z mozaiki - to moge ulozyc

No dobra :D rysujesz i co potem? :roll: dajesz do kogoś, żeby ci przerobił na kwadraciki? :roll: (mozaikę) Kurcze i gdzie tą mozaikę potem nabyłaś.

Możesz powiedzieć po kolei co i jak, pewnie i tak nie zrobię ale jestem bardzo ciekawa :D Lubię się uczyć :D

A co do cierpliwości to ja np. haftuje richelieu, krzyżyki, płaski, kiedyś roiłam na drutach, szydełkowałam :lol: :lol: :lol: więc i to bym zrobiła :lol:

Jeszcze raz : bardzo ładnie to wyszło :D

Ja zrobiłam to tak:

rysuje wzor w skali 1:1 nakładam na to siatke jakos przyszpilam zeby sie nie ruszała.

Material kupuje gotowy w plastrach 30x30 cm. - kostki 1,5 cm. (bodajze 144 kostki w calym plastrze) Namaczam cały dzien i skrobie. Wyschniety materiał zaczynam kleić na klej gorący z pistoletu i to cała zabawa.

Na taka mozaike jak moja poszło mi ok 15 plastrów.

Zycze powodzenia

Pozdrawiam

gratuluje cierpliwości i pomysła...super :)

no i żeby Wam się udało przeprowadzić tak jak chcecie :)

pozdrowionka

Dziekuje. No bardzo bysmy chcieli sie przeprowadzic w terminie i pewnie tak będzie, choc dom bedzie wymagał jeszcze bardzo duzo nakładów pracy i czasu

sciskam.

p.s. niby Wam sie tak nie spieszy a idziecie jak burza :)

gratuluje cierpliwości i pomysła...super :)

no i żeby Wam się udało przeprowadzić tak jak chcecie :)

pozdrowionka

Dziekuje. No bardzo bysmy chcieli sie przeprowadzic w terminie i pewnie tak będzie, choc dom bedzie wymagał jeszcze bardzo duzo nakładów pracy i czasu

sciskam.

p.s. niby Wam sie tak nie spieszy a idziecie jak burza :)

my planujemy przeprowadzke ok czerwca lipca , a robotnicy przychodzą pokolei jak trzeba nawet w terminie :)

ale chcemy sie przeprowadzić jak wszystko bedzie cacy :)

elewacja, kostka brukowa na miejscu itp.

ps. dom i tak zawsze potrzebuje żeby mu duzo czasu poświęcic, a o nakładach niewspomne :)

pozdrowionka

Julka,

mozaika wyszla rewelacjnie, bardzo mi sie podoba. Mam tylko pytanko, dla czego moczyc mozajka w skrobie? Ona jes przeklejona na papierze (porcelanosa) lub na siadce (wloskie). Rozumiem ze jesli jest na sietce papierowy, a ja namoczyc, ta siatka ci sie nie porozrywala? Ja myslalam ze jak jest wiekszy kawalek, to mozna preklejc kawalek z originalnej sziatki i w tedy nie wklejasz kamiczek po kamicka.

Ze robyles, kawalecku po kawalecku. Ja hawtuje gobeliny i w niektorych czasopisma jak sie dobre poszuka, mozna sobie wziac prawie gotowy schemat i na postawie tym schematu ukladac mozajka..;-))

A szopem Atlasa próbowaliscie? To srodek do czyszczenia płytek po fugach. :roll:

Mój glazurnik miał fugować beżowy gres polerowany. Zaimregnował go a potem zrobił próbę fugowania ciemną brązową fugą. Tragedia. Płytka wokół fugi się przebarwiła. Początkowo myślał, ze to wina impregnatu. Zrobił próbe na czystej płytce i to samo sie robiło. Zostawały sine plamy których nie można usunąć. Całe szczęście, ze tylko próbę zrobił w rogu. Kupiliśmy inną, jaśniejszą fugę. Jest ok.