Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Motylku,

....

Jakie te drzwi chcesz bo nie wiem? W stylu Klimka i Klusia Ci się podobają? Mam stolarza, który robi takie drzwi i szafę wnękową dla mnie, może i Tobie by podpasował.... Innych wzorów u niego nie widziałam, nie pytałam więc nie wiem nawet czy robi.

Jacobina dawaj miguniem namiar na stolarze. Mam mase mebli na wymiar i nikogo kto by mi je zrobił.

Drzwi od Klusia to moje marzenie. 4 pary drzwi wycenili mi na 15 tys (a jak ja mam 12 par??? :o :o :o ) włos sie jezy ile by to kosztowało. Jedne do wiatrołapu chce zrobic w klimacie Klimka... przeszklone

A powiesz mi co to jest za farba ta Ivory Lace? Jakiej firmy? Totalny problem mam z wyborem farb do mieszkania. Nawet tej bazowej, jasno kremowej o beżach nie wspominając...

No własnie nieee pamietam :( tylko nazwe koloru. Ale jak popytasz w supermarketach to napewno Ci powiedzą...

Teraz jestem zafascynowana barwami farb Tikurilla. Ale musze jeszcze skonczyc kilka elementów wizualnych zeby dobrac kolory na reszte scian

Rewizyta. :D

Domek super. Pomysł z mozaiką jeszcze lepszy a najładniejszy jest Dziedzic.

A wracając do budowy, to barierki do schodów mnie powaliły - PIĘKNE, a dla drzwi Jagny ja już dawno umarłam.

Gratuluję trafnych wyborów w urządzaniu domu i trzymam kciuki za "przeprowadzkowe nerwy" - oby jak najmniej ich było.

Pozdrowionka z Dolnego Śląska

A powiesz mi co to jest za farba ta Ivory Lace? Jakiej firmy? Totalny problem mam z wyborem farb do mieszkania. Nawet tej bazowej, jasno kremowej o beżach nie wspominając...

No własnie nieee pamietam :( tylko nazwe koloru. Ale jak popytasz w supermarketach to napewno Ci powiedzą...

Teraz jestem zafascynowana barwami farb Tikurilla. Ale musze jeszcze skonczyc kilka elementów wizualnych zeby dobrac kolory na reszte scian

Tikkurilla ma piękne barwy tylko zdradliwa jest. Na scianie ciemniej baaardzo i trudno dobrać kolor, przynajmniej mi trudno, mam już całą skrzynkę różnych odcienie beżu, beżo-różu i innych około-beżów i nie potrafię się na konkretny zdecydować.

Namiary na stolarza odkopię i wrzucę :)

Acha - Ivory Lace jest z Duluxa :)

Ja w sprawie stołu. ZObacz ich stronkę. Te zestawy wyglądaja beznadziejnie które oni tam proponują. Ale mają niektóre stoły ciekawe i niedrogie. http://www.meble24.eu/shop/pokaz_podkat.php?idkat=18 Może coś się przyda. Ja chyba zamówię ten prosty przedłużony do 3m po rozłożeniu w ciemnym wybarwieniu.

julinex

faktycznie z tymi 16 tygodniami to "lekka przesada" ale wiesz nas też tak straszyli ale zamawialiśmy okna i pan mówil że sie wiele zmieniło w firmie i faktycznie wszystkie okna były po 6 tygodnaich , a teraz drzwi zewetrzne, robione na wymiar zamontowali nam po 4 tygodaich - aż była w szoku.

TYLKO TE ICH CENY - ehhh ..... :)

julinex, jestem nałogowym podglądaczem Twojego domku i muszę powiedzieć, że zapowiada się suuuuper:D ,

mam do Ciebie ogromną prośbę, pisałaś, że przy wyborze koloru frontów do kuchni korzystałaś ze wzornika kolorów ICA, powiedz mi proszę ,który kolor wybrałaś, zależy mi na znalezieniu takiego koloru kremowego i żeby nie wpadał w różowy , zielony, czy morelowy... bardzo proszę i z góry dziękuję

julinex, jestem nałogowym podglądaczem Twojego domku i muszę powiedzieć, że zapowiada się suuuuper:D ,

mam do Ciebie ogromną prośbę, pisałaś, że przy wyborze koloru frontów do kuchni korzystałaś ze wzornika kolorów ICA, powiedz mi proszę ,który kolor wybrałaś, zależy mi na znalezieniu takiego koloru kremowego i żeby nie wpadał w różowy , zielony, czy morelowy... bardzo proszę i z góry dziękuję

103 - wpada w brzoskwinie

102 - w cytryne

101- w bez

dlatego przy moich płytkach i oswietleniu wnetrza najlepiej zaprezentowała sie 100.

Pozdrawiam

... gdzie ja moge znaleźć hokery, stołki barowe,krzesła lub taborety ktore miałyby wysokość siedziska 60 cm tak aby miesciły sie pod blat kuchenny, no i stylistycznie pasowałyby do wnetrza kuchni ???????????

Czyli ciut wyższe niż tradycyjne krzesło, a niższe od typowego stołka barowego

Julinex mam pytanko odnośnie tych stołeczków. Udało Ci się je znaleźć? Ja mam ten sam problem, będę potrzebowała 2 takie stołeczki do kuchni. Jeśli już coś znalazłaś albo jak tylko znajdziesz to bardzo się polecam. Czekam na każdą wiadomość.

Pozdrawiam, Rena