Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Motylowe budowanie - KOMENTARZE

antolek

Recommended Posts

O rety :o Dlaczego dopiero teraz tu trafiłam :o Domek przepiękny, te łukowe okna, zwłaszcza w sypialni - genialnie!!! Drzwi rewelacyjne i wcale nie widać różnicy w kolorze... A wnętrze... nie mogłam oderwać wzroku, tylko misternych drobiazgów posiadających jakąś moc przyciągania!!! GRATULUJĘ pomysłu na domek! Jest przepięknie!!! A ta lampa w hollu, no właśnie, gdzie można taką dostać???

• Odpowiedzi 726
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

piękny ten Twój domek, naprawdę piękny!!!

podoba mi się bardzo wanna (to chyba furora z koła) i mam pytanko czy wygodnie się w niej kąpie, nie bardzo jestem przekonana do wanien z "półką" w środku ale ta mi się naprawdę podoba :D

Tak, to wanna Furora, jest dośc pojemna i wygodna - szczegolnie dla maluchów, bo wykorzystują pułeczkę do zabawy, choc dostep do dziecka jest ograniczony. Ja osobiscie ją lubię.

O rety :o Dlaczego dopiero teraz tu trafiłam :o Domek przepiękny, te łukowe okna, zwłaszcza w sypialni - genialnie!!! Drzwi rewelacyjne i wcale nie widać różnicy w kolorze... A wnętrze... nie mogłam oderwać wzroku, tylko misternych drobiazgów posiadających jakąś moc przyciągania!!! GRATULUJĘ pomysłu na domek! Jest przepięknie!!! A ta lampa w hollu, no właśnie, gdzie można taką dostać???

Bardzo dziekuje za miłe słowa.

na lampe trafiliśmy przypadkiem na Bartyckiej w sklepie ze starym oswietleniem, ale nie pamietam dokładnie numeru pawilonu

• 2 months później...

Piesek jest slodki!

Co do imion to moje zwierzaki maja ludzkie imiona, bo takie nam sie podobaja, wiec ciezko cos doradzic (mam Lucka, Leosia i Emilka).

W szoku beda pewnie Wasze koty jak pies zawita do domu :D , no i ogrod troche pokopie (mam 2 psy i kota) ale to nie jest wazne, bo pies kocha bezwarunkowo i jak polozy obsliniona morde na kolanach to wynagrodzi to wszystko.

Bedzie pan czy pani?

Co do domu to regularnie Was podczytuje i podziwiam :p !

Hej Julienx właśnie przeczytałam calutki Twój dziennik, masz przepiękny dom!!Ja sama wraz z mężem jestem na etapie projektowania domu( robimy projekt indywidualny) w podobnym stylu do Twojego.schody będą identyczne, a poręcz bedzie w twoim typie nr 1 lub 6. Natchnęłaś mnie elewacją:) długo zastanawiałam sie jaki kolor ale kolor będzie coś w kolorze twojeji okna będą też brązowe włącznie z dachem( my bedziemy kryc blachodachowka)Czy mozesz mi powiedziec jak duzy jest wasz domek?? ile ma szerokości i długości?? i ile metrów sześciennych betonu poszło Wam na ławy??pozdrawiam :) :)

jeśli rasowy (nie znam się) - to ma imię wybrane z rodowodu, ale jeśli nie - może Dudek, Duduś, bo z mordki widać, że będzie przytulasi; i dzieciom łatwiej wołać, a jak zbroi - to jak karać Dudusia,

pozdrawiam :D

Tak, piesek jest z rodowodowej hodowli i ma już imię po rodzicach (w papierach), ale chcemy dać mu własne...

piękny domek i piękna psina na zdjęciu :) Pies będzie dokładnie taki jak na fotce? biszkoptowy labrador?

Od dłuższego czasu myślę o kupnie labka, tyle, że czarnego.

Jak juz będzie w domu, koniecznie daj znać, jak dogaduje się z kociakami i czy nie interesuje się zbytnio meblami ;-)

Tak labek jest biszkoptowy i narazie ma 6 tygodni, bedę mogła go odebrać za kolejne 2 :)

Myslałam o czarnym, ale znajomi mają czarnego i jak przyjezdza do nas to widzę wszędzie na naszych jasnych podłogach - czarny kłacz, wiec stwierdzilismy, że bedzie biszkopt, choc mnie osobiscie najbardziej podobają się czekoladowe - ale trudno o takie w hodowlach, chyba, że ktoś sie specjalizuje w takich kolorach

Hej Julienx właśnie przeczytałam calutki Twój dziennik, masz przepiękny dom!!Ja sama wraz z mężem jestem na etapie projektowania domu( robimy projekt indywidualny) w podobnym stylu do Twojego.schody będą identyczne, a poręcz bedzie w twoim typie nr 1 lub 6. Natchnęłaś mnie elewacją:) długo zastanawiałam sie jaki kolor ale kolor będzie coś w kolorze twojeji okna będą też brązowe włącznie z dachem( my bedziemy kryc blachodachowka)Czy mozesz mi powiedziec jak duzy jest wasz domek?? ile ma szerokości i długości?? i ile metrów sześciennych betonu poszło Wam na ławy??pozdrawiam :) :)

Uczulam takie schody są bardzo drogie w wykończeniu, kto nie przychodził to widząc łuki odrazu krzyczał 30-40% droższe ceny...

Za te pieniądze ktore zapłaciłam za szalowanie, wylanie betonu, stolarza, speca od wykonczenia policzków i podstopnic, speca od barierek miałabym piekne schody samonośne od Marchewki....

Co do wielkosci domu.... takie oto dane czytam z projektu:

Powierzchnia użytkowa ....... 257,93 mkw

Powierzchnia użytkowa mieszkalna......205,73 mkw

Powierzchnia całkowita 297,96 mkw

Kubatura.......... 1115 mkw

wysokość....... 9,05m

Powierzchnia zabudowy 191,26 mkw

Długość 19,29 m (z ociepleniem)

szerokość.. 11,65 m

Na ławy poszło z tego co pamieta mój osobisty ok 24 m3

Pozdrawiam

dziękuję ślicznie za informacje, tak, zdajemy sobie sprawę,że takie schody sa bardzo drogie, ale w naszym projekcie nie ma możliwości dać ich gdzieś z boku, a poozatym one bardzo pięknie się prezentują.włąsnie dostaliśmy koncepcije do naszego domu, to już druga, bo wprowadzilismy kilka zmian, i dalej beda one wprowadzane. nasz dom razem z ocielpeniem ma 19.26 długości na ok 12,5 szerokosci. wiec tez mały nie jest.ma ok 200mkw pow mieszkalnej. .. Jeśli mogę to zapytam, czym go ogrzewacie?? i czy macie problemy z ogrzaniem go??czy dorgo Was to wychodzi??zaraz załączam w moim dzienniku naszą koncepcję przed i po naniesieniu przez nas poprawek:)i lnie ukrywam , że liczę na twoją opinię o nim :) pozdrawiam serdecznie:)

dziękuję ślicznie za informacje, tak, zdajemy sobie sprawę,że takie schody sa bardzo drogie, ale w naszym projekcie nie ma możliwości dać ich gdzieś z boku, a poozatym one bardzo pięknie się prezentują.włąsnie dostaliśmy koncepcije do naszego domu, to już druga, bo wprowadzilismy kilka zmian, i dalej beda one wprowadzane. nasz dom razem z ocielpeniem ma 19.26 długości na ok 12,5 szerokosci. wiec tez mały nie jest.ma ok 200mkw pow mieszkalnej. .. Jeśli mogę to zapytam, czym go ogrzewacie?? i czy macie problemy z ogrzaniem go??czy dorgo Was to wychodzi??zaraz załączam w moim dzienniku naszą koncepcję przed i po naniesieniu przez nas poprawek:)i lnie ukrywam , że liczę na twoją opinię o nim :) pozdrawiam serdecznie:)

Dom ogrzewamy drewnem i kominkiem z plaszczem wodnym. Ok 25 m3 na sezon.

Czekamy na inwestycje gazowa gminy. W tym roku juz chyba nie mamy co liczyc, wiec ponownie zaopatrzylusmy sie w drzewo. Ale cwierkaly wrobelki ze w przyszlym roku bedzie juz gaz.

Pozdrawiam

Witam:) mam pytanko odnośnie pomieszczeń w Waszym domku, przeglądałam Twoj dziennik kilkakrotnie i wciąż do niego wracam:) Nie mogę tylko znaleźć informacji na tamat pomieszczeń- albo ja tak szukam;/ czy możesz mi powiedzieć ile macie pokoi w domku?? ile na parterze i na poddaszu i jaki one mają metraż??Jaki kąt nachylenia ma wasz dach?? dzięki i pozdrawiam:)