dardurdka 12.06.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 O rety Dlaczego dopiero teraz tu trafiłam Domek przepiękny, te łukowe okna, zwłaszcza w sypialni - genialnie!!! Drzwi rewelacyjne i wcale nie widać różnicy w kolorze... A wnętrze... nie mogłam oderwać wzroku, tylko misternych drobiazgów posiadających jakąś moc przyciągania!!! GRATULUJĘ pomysłu na domek! Jest przepięknie!!! A ta lampa w hollu, no właśnie, gdzie można taką dostać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 16.06.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 piękny ten Twój domek, naprawdę piękny!!! podoba mi się bardzo wanna (to chyba furora z koła) i mam pytanko czy wygodnie się w niej kąpie, nie bardzo jestem przekonana do wanien z "półką" w środku ale ta mi się naprawdę podoba Tak, to wanna Furora, jest dośc pojemna i wygodna - szczegolnie dla maluchów, bo wykorzystują pułeczkę do zabawy, choc dostep do dziecka jest ograniczony. Ja osobiscie ją lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 16.06.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 O rety Dlaczego dopiero teraz tu trafiłam Domek przepiękny, te łukowe okna, zwłaszcza w sypialni - genialnie!!! Drzwi rewelacyjne i wcale nie widać różnicy w kolorze... A wnętrze... nie mogłam oderwać wzroku, tylko misternych drobiazgów posiadających jakąś moc przyciągania!!! GRATULUJĘ pomysłu na domek! Jest przepięknie!!! A ta lampa w hollu, no właśnie, gdzie można taką dostać??? Bardzo dziekuje za miłe słowa. na lampe trafiliśmy przypadkiem na Bartyckiej w sklepie ze starym oswietleniem, ale nie pamietam dokładnie numeru pawilonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 16.06.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Bardzo dziękuję za informację Choć mam sporo do W-wy to muszę się przed wykończeniówką wybrać na Bartycką bo z tego co widać same cudeńka tam są A domek masz na prawdę z duszą, więc skromność jest tu nie wskazana!!! Jeszcze raz gratuluję i na pewno jeszcze nie raz tu wrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Piesek jest slodki! Co do imion to moje zwierzaki maja ludzkie imiona, bo takie nam sie podobaja, wiec ciezko cos doradzic (mam Lucka, Leosia i Emilka). W szoku beda pewnie Wasze koty jak pies zawita do domu , no i ogrod troche pokopie (mam 2 psy i kota) ale to nie jest wazne, bo pies kocha bezwarunkowo i jak polozy obsliniona morde na kolanach to wynagrodzi to wszystko. Bedzie pan czy pani? Co do domu to regularnie Was podczytuje i podziwiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubinowa 17.08.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 jeśli rasowy (nie znam się) - to ma imię wybrane z rodowodu, ale jeśli nie - może Dudek, Duduś, bo z mordki widać, że będzie przytulasi; i dzieciom łatwiej wołać, a jak zbroi - to jak karać Dudusia, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 17.08.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Ja mam obydwa rasowe i kazdy mial imie w rodowodzie ale ja dalam nowe, bo jadac po psy jechalam po Emilka (byl eros ) i Leosia (byl cortes). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciaz 17.08.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 Domek przepiękny....gratulacje Jezeli chodzi o psa to jezeli facet to Baster lub Brejniak a sunia Fiona:) (mój syn nie mając psa juz wybrał ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 17.08.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2009 piękny domek i piękna psina na zdjęciu Pies będzie dokładnie taki jak na fotce? biszkoptowy labrador? Od dłuższego czasu myślę o kupnie labka, tyle, że czarnego. Jak juz będzie w domu, koniecznie daj znać, jak dogaduje się z kociakami i czy nie interesuje się zbytnio meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaz1985 18.08.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Hej Julienx właśnie przeczytałam calutki Twój dziennik, masz przepiękny dom!!Ja sama wraz z mężem jestem na etapie projektowania domu( robimy projekt indywidualny) w podobnym stylu do Twojego.schody będą identyczne, a poręcz bedzie w twoim typie nr 1 lub 6. Natchnęłaś mnie elewacją długo zastanawiałam sie jaki kolor ale kolor będzie coś w kolorze twojeji okna będą też brązowe włącznie z dachem( my bedziemy kryc blachodachowka)Czy mozesz mi powiedziec jak duzy jest wasz domek?? ile ma szerokości i długości?? i ile metrów sześciennych betonu poszło Wam na ławy??pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 18.08.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Piesek jest slodki! Bedzie pan czy pani? Co do domu to regularnie Was podczytuje i podziwiam ! Bardzo dziekujemy, a nasz labi jest facetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 18.08.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 jeśli rasowy (nie znam się) - to ma imię wybrane z rodowodu, ale jeśli nie - może Dudek, Duduś, bo z mordki widać, że będzie przytulasi; i dzieciom łatwiej wołać, a jak zbroi - to jak karać Dudusia, pozdrawiam Tak, piesek jest z rodowodowej hodowli i ma już imię po rodzicach (w papierach), ale chcemy dać mu własne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 18.08.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 piękny domek i piękna psina na zdjęciu Pies będzie dokładnie taki jak na fotce? biszkoptowy labrador? Od dłuższego czasu myślę o kupnie labka, tyle, że czarnego. Jak juz będzie w domu, koniecznie daj znać, jak dogaduje się z kociakami i czy nie interesuje się zbytnio meblami Tak labek jest biszkoptowy i narazie ma 6 tygodni, bedę mogła go odebrać za kolejne 2 Myslałam o czarnym, ale znajomi mają czarnego i jak przyjezdza do nas to widzę wszędzie na naszych jasnych podłogach - czarny kłacz, wiec stwierdzilismy, że bedzie biszkopt, choc mnie osobiscie najbardziej podobają się czekoladowe - ale trudno o takie w hodowlach, chyba, że ktoś sie specjalizuje w takich kolorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 18.08.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Hej Julienx właśnie przeczytałam calutki Twój dziennik, masz przepiękny dom!!Ja sama wraz z mężem jestem na etapie projektowania domu( robimy projekt indywidualny) w podobnym stylu do Twojego.schody będą identyczne, a poręcz bedzie w twoim typie nr 1 lub 6. Natchnęłaś mnie elewacją długo zastanawiałam sie jaki kolor ale kolor będzie coś w kolorze twojeji okna będą też brązowe włącznie z dachem( my bedziemy kryc blachodachowka)Czy mozesz mi powiedziec jak duzy jest wasz domek?? ile ma szerokości i długości?? i ile metrów sześciennych betonu poszło Wam na ławy??pozdrawiam Uczulam takie schody są bardzo drogie w wykończeniu, kto nie przychodził to widząc łuki odrazu krzyczał 30-40% droższe ceny... Za te pieniądze ktore zapłaciłam za szalowanie, wylanie betonu, stolarza, speca od wykonczenia policzków i podstopnic, speca od barierek miałabym piekne schody samonośne od Marchewki.... Co do wielkosci domu.... takie oto dane czytam z projektu: Powierzchnia użytkowa ....... 257,93 mkw Powierzchnia użytkowa mieszkalna......205,73 mkw Powierzchnia całkowita 297,96 mkw Kubatura.......... 1115 mkw wysokość....... 9,05m Powierzchnia zabudowy 191,26 mkw Długość 19,29 m (z ociepleniem) szerokość.. 11,65 m Na ławy poszło z tego co pamieta mój osobisty ok 24 m3 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaz1985 19.08.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 dziękuję ślicznie za informacje, tak, zdajemy sobie sprawę,że takie schody sa bardzo drogie, ale w naszym projekcie nie ma możliwości dać ich gdzieś z boku, a poozatym one bardzo pięknie się prezentują.włąsnie dostaliśmy koncepcije do naszego domu, to już druga, bo wprowadzilismy kilka zmian, i dalej beda one wprowadzane. nasz dom razem z ocielpeniem ma 19.26 długości na ok 12,5 szerokosci. wiec tez mały nie jest.ma ok 200mkw pow mieszkalnej. .. Jeśli mogę to zapytam, czym go ogrzewacie?? i czy macie problemy z ogrzaniem go??czy dorgo Was to wychodzi??zaraz załączam w moim dzienniku naszą koncepcję przed i po naniesieniu przez nas poprawek:)i lnie ukrywam , że liczę na twoją opinię o nim pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 20.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dziękuję ślicznie za informacje, tak, zdajemy sobie sprawę,że takie schody sa bardzo drogie, ale w naszym projekcie nie ma możliwości dać ich gdzieś z boku, a poozatym one bardzo pięknie się prezentują.włąsnie dostaliśmy koncepcije do naszego domu, to już druga, bo wprowadzilismy kilka zmian, i dalej beda one wprowadzane. nasz dom razem z ocielpeniem ma 19.26 długości na ok 12,5 szerokosci. wiec tez mały nie jest.ma ok 200mkw pow mieszkalnej. .. Jeśli mogę to zapytam, czym go ogrzewacie?? i czy macie problemy z ogrzaniem go??czy dorgo Was to wychodzi??zaraz załączam w moim dzienniku naszą koncepcję przed i po naniesieniu przez nas poprawek:)i lnie ukrywam , że liczę na twoją opinię o nim pozdrawiam serdecznie:) Dom ogrzewamy drewnem i kominkiem z plaszczem wodnym. Ok 25 m3 na sezon. Czekamy na inwestycje gazowa gminy. W tym roku juz chyba nie mamy co liczyc, wiec ponownie zaopatrzylusmy sie w drzewo. Ale cwierkaly wrobelki ze w przyszlym roku bedzie juz gaz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaczek272 23.08.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 mam pytanie apropo okien co to za firma i kolor z góry dziękuje.Czy to są jakieś specjalne okna w sensie szyby wzmocnione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 25.08.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 mam pytanie apropo okien co to za firma i kolor z góry dziękuje.Czy to są jakieś specjalne okna w sensie szyby wzmocnione?? Okna są firmy Goran - antywłamaniowe. Kolor złoty dąb - tworzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaz1985 29.08.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam:) mam pytanko odnośnie pomieszczeń w Waszym domku, przeglądałam Twoj dziennik kilkakrotnie i wciąż do niego wracam:) Nie mogę tylko znaleźć informacji na tamat pomieszczeń- albo ja tak szukam;/ czy możesz mi powiedzieć ile macie pokoi w domku?? ile na parterze i na poddaszu i jaki one mają metraż??Jaki kąt nachylenia ma wasz dach?? dzięki i pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingaz1985 29.08.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 dopiszę jeszcze pytanko jaka jest powierzchnia waszej kuchni??pozdeawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts