semir 16.10.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 no brawo wreszcie sie doczekaliście, po wylewkach w domku robi się dużo czyściej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.10.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 a wylewki to były robione miksokretem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 16.10.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Tak z miksokreta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 21.10.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witaj julinx. Widzę, że to kolejna szybka budowa. Skad ja to znam.... Podobnie jak u Was my też zabieram sie za kanalizacje. U nas ma byc POŚ. Coś długo ocieplają Wasz dom Do mnie mają wejść w środę i chyba zdążą zanim ich śnieg zasypie A dom mi się podoba bardzo Ten kredens do kuchni super! Zapowiada się przemyslana wykończeniówka Pośledzimy, podpatrzymy, pokomentujemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 21.10.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2007 Witaj julinx. Widzę, że to kolejna szybka budowa. Skad ja to znam.... Podobnie jak u Was my też zabieram sie za kanalizacje. U nas ma byc POŚ. Coś długo ocieplają Wasz dom Do mnie mają wejść w środę i chyba zdążą zanim ich śnieg zasypie A dom mi się podoba bardzo Ten kredens do kuchni super! Zapowiada się przemyslana wykończeniówka Pośledzimy, podpatrzymy, pokomentujemy... Witamy w naszym dzienniku... Dom ocieplamy faktycznie długo, bo robi to męza kuzyn z jednym pomagierem, a w tzw. miedzyczasie robi jeszcze milion innych rzeczy... Z ta wykonczeniowka to sie zobaczy na co budzet pozwoli, szukamy ladnych rzeczy - a przynajmniej w naszym guscie, po rozsadnych cenach - cokolwiek to oznacza - czyli jak wszyscy.. W pierwszej jednak kolejnosci stawiamy na solidnosc i jakosc materialów, a potem szukamy ceny lub zamienników... Troche jestem tym przerazona... zobaczymy jak będzie... zapraszamy do nas czesciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.10.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Hej sąsiadko! Nie stresuj się - naprawdę wszystko idzie Wam wzorcowo Z budową jest tak jak z biegiem długodystansowym, pod koniec już nie masz zupełnie sił, ale nogi i tak Cię niosą Co do szamba to my kupowaliśmy w jesbet.pl - firma z Radomia. Ktoś ich kiedyś polecał. W miarę tanio, bardzo szybko, punktualnie, bez problemów. My kupiliśmy 10m3 dwukomorowe -pewnie też takie będziecie musieli mieć, bo woda też u Was wysoko. Zamawia się przez telefon, płaci przy odbiorze. Rano zamawiasz koparkę, wykopuje dół, panowie przyjeżdząją, wrzucają szambo, koparka zakopuje i po problemie Słuzymy też namiarem na najtańszego szambelana w okolicy Tyle w tym temacie Czyli nie ma się czym przejmowac. Chociaż ja też myślałam, że szamba to już na pewno nie dam rady zamówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.10.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Julienx jeśli ten element zdobiący szczyt nie podoba Ci sie - nie bierz go.Dom będzie przez Ciebie dopieszczony w każdym szczególe i nie ma sensu, żebyś się męczyła patrząc na zwieńczenie dachu.Przyznam, że jestem ciekawa jakie wykończenie wymyśliliście?Gdyby Wam nie odpowiadał ten stolarz to na lini otwockiej jest grupa stolarzy zajmująca się rekonstrukcją starych świdemajerów -ponoć robią CUDA.Może do nich warto uderzyć jeśli Wasz stolarz się nie poprawi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanna 23.10.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witaj Julio - wprawdzie na forum muratora dopiero zaczynam ale mieszkam we własnym domu już 4 lata - właśnie zaczynam pierwszy remont . Moja podpowiedź dotyczy koloru bejcy - mam okna w kolorze złoty dąb - malowaliśmy podbitkę i słupy na tarasie i aby uzyskać zbliżony kolor użyliśmy bejcy Drewnochronu w kolorze teak i ciemny orzech - trzeba to pomalutku mieszać uzyskując najbardziej zbliżony kolor. Powiem jeszcze że nasze podbitki były malowane na ziemi - jako deseczki - dwukrotnie, a następnie jeszcze raz cała podbitka już w docelowym miejscu - po 4 latach wciąż bez zmian . A jeszcze coś o kominku - otóż po 4 latach jesteśmy właśnie w trakcie rozwalania naszego kominka - mieliśmy zrobione DPG - przerabiamy teraz na kominek z płaszczem wodnym - wkład zamówiliśmy MAKROTERM typ NEO (najmniej rzeźbiony) - nasi sąsiedzi posiadają takie wkłady - są bardzo zadowoleni - kominki sprawdzają się w 100%. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 23.10.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Julienx jeśli ten element zdobiący szczyt nie podoba Ci sie - nie bierz go. Sama nie wiem co mam robić, może jeszcze kuzyn troche to poprawi. Zobaczymy, przymierzymy i zadecydujemy.. JulienxPrzyznam, że jestem ciekawa jakie wykończenie wymyśliliście??? Jak przymocujemy, to napewno zamieszce zdjecia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 23.10.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 Witaj Julio - wprawdzie na forum muratora dopiero zaczynam ale mieszkam we własnym domu już 4 lata - właśnie zaczynam pierwszy remont Ewanna przerażasz mnie ojej 4 lata i już remont. Słabo mi sie robi, jakoś gorąco... zarzekam się, że jak sie wprowadze to do konca zycia nic juz nie zmieniam Moja podpowiedź dotyczy koloru bejcy - mam okna w kolorze złoty dąb - malowaliśmy podbitkę i słupy na tarasie i aby uzyskać zbliżony kolor użyliśmy bejcy Drewnochronu w kolorze teak i ciemny orzech - trzeba to pomalutku mieszać uzyskując najbardziej zbliżony kolor. Powiem jeszcze że nasze podbitki były malowane na ziemi - jako deseczki - dwukrotnie, a następnie jeszcze raz cała podbitka już w docelowym miejscu - po 4 latach wciąż bez zmian . Dziekuje za info. Sprobujemy jeszcze z taką probą. Polamlowalismy testowo orzechem i teakiem... i narazie padło na orzech choc wcale bym sie tego nie spodziewała.. Teraz jeszcze sprobujemy pomieszac kolor... Kominek ma przyjechac do nas za 2-3 tyg. zdecydowalismy sie na kominek Hajduka z płaszczem wodnym. Ja w dgp nie wierzę, poza tym boje sie zapachu kominka w innych pomieszczeniach i brudzenia scian. Dla mnie ten pomysl odpadł w przedbiegach, stad alternatywa byl plaszcz... choc te kominki nie sa juz takie ladne, no, ale cos, za cos... Dziekuje za komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2007 julienx jaki daliście styropian na fundamenty, podłogę i ściany? chodzi mi o grubość i oznaczenie 50/70/100/200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 24.10.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2007 julienx jaki daliście styropian na fundamenty, podłogę i ściany? chodzi mi o grubość i oznaczenie 50/70/100/200? Fundamenty ociepliliśmy 10 - tką EPS 100(cm) Ściany - 15 EPS 70 A podłogi to juz róznie w zaleznosci od typu ogrzewania, wysokości wylewek i dylatacji - oczywiście wszystko twardym EPS 100... 2+3 lub 3+5 lub tez 2+3 + maty styropianowe (te wydmuszki), 8+2 - no naprawde róznie... Na podłoge kładlismy oczywiscie twardy styropian, w wiekszosci poszedł Magbud, ale dalmatynczyk tez byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 30.10.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Julienx,super wyglada twoj dom i podrziwiam wasze tempo, troche nawet zazdrosce. My zaczelismy budowa na wiosny, ale z powodu przesuniecia tynkow(cementowo-wapienne), o miesiac troche sie opozniamiame.Dopiero w tamtym tygodniu, sie udalo nam zrobyc wylewki. Teraz czekamy ze by troche wyschly, ze by mozna zamontowac okna i dzrwi garazowe, ze by mozna zamknac dom.Potem zobaczymy. mamy nadzeje na przeprowadzka w czerwcu..ale, bedzie zalezalo od zimie, ze sie da co kolwiek ogrzac dom i pozwoli na wykonczeniewka. Bardzo mi sei podobaja twoje bony, sa super!! Takich jeszce nie widzialam Mam pytanko, gdzie ich kupuwalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 30.10.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2007 Julienx, super wyglada twoj dom i podrziwiam wasze tempo Bardzo dziekuje. Obsuwy są niestety nieuniknione. I sami odczulismy ich skutki. 3 tyg. okna. Miesiac tynki i dalej sie juz posypało. Przeprowadzka rowniez o 3 miesiace. Bardzo mi sei podobaja twoje bony, sa super!! Takich jeszce nie widzialam Mam pytanko, gdzie ich kupuwalas? Muci, bonie załatwiał kuzyn osobistego, gdzieś w Olsztynie. Musze dopytac, to napisze wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.10.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 zaglądam a tu takie piękne zdjęcia Teraz dom to prawdziwy DOM - piękne zdobienie szczytów, drzwi bardzo ładne i widzę, że bonie od frontu już prawie skończone - zazdraszczam Bardzo jestem ciekawa jaką kuchnię wymyśliłyście z Panią Kasią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muci 31.10.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Teraz juz mozna zobaczyc dom w caly okazalosci. My tez czekamy na Normstahla, tylko ze z Oltarzewa-po drugej stronie Warszawy. Jak dzwonilam na poczatku wrzesnia, mowili 4 tyg. czas ocekiwania. Ale przy podpisywanie umowy, to sie okazalo ze czas oczekiwania juz jest 6 tyg...;-(( ,Normstahl akurat ma drzwi w kolorze zloty dab, w taki kolor jak twoje okna. Dla czego wybraliście biały, pod kolor do boniach?Bardzo ładne drzwi wejscowych.Oni jeszcze zciemnieja trochę z czasem i nie będzie widać tak bardzo ten czerwony odcien. Na pocieszeniem w sprawie koloru dodam, ze producent moich okien i drzwi wejscowych (meranti), mowila ze wszystko musi wyprodukować z jedna partia drzewo, pościć na raz do produkcji, bo pomiędzy partiami,kolor sie rożni!! ożywając te same lakiery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 31.10.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja też jestem strasznie ciekawa kuchni A że u Was wszystko jest przemyślane, zadbane, to pewnie kuchnia będzie powalająca... Dziś wysilałam się maksymalnie, żeby dojrzeć szczegóły Waszych drzwi, w końcu poszłam po lornetkę Śliczne są! Ja się zastanawiałam nad podobnym wzorem. Przyleciałabym obejrzeć w realu, ale jestem uziemiona w domu z chorą Młodą... Brama rzeczywiście ekspresowo. Tak się z musu przyglądam codziennie waszemu domowi i zastanawiam się czy nie wolelibyście przesunąć sobie spustu rynny ze ściany frontowej na boczną? Teraz macie rynnę przy samych boniach. Ona bez problemu może się zmieścić na ścianie przy garażu. Drugiej strony nie widzę, barak mi zasłania Zdobienia by się lepiej prezentowały Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.10.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 zaglądam a tu takie piękne zdjęcia Teraz dom to prawdziwy DOM - piękne zdobienie szczytów, drzwi bardzo ładne i widzę, że bonie od frontu już prawie skończone - zazdraszczam Bardzo dziekuje za miłe słowa. Z tymi zdobieniami to jestem wściekła jak nie wiem. Nie dosyć, ze to nie jest to co chciałam, to jeszcze facet chce za nie jak na mój skromny gust za duzo pieniędzy. Szczególnie, ze wogole nie wiedział jak podejsc do tematu, nie wspominając ze tego nie montował. Bardzo jestem ciekawa jaką kuchnię wymyśliłyście z Panią Kasią? Glowac ja naprawde nie jestem oryginalna w tym temacie. Kasia nie miała tu wiele do roboty. Bo ja o takiej kuchni marze, odkad pamietam i nie dam sie przekonac do zmiany, ani Kasi, ani zadnemu handlowcowi, ani nikomu innemu. Kuchnia jesli istnieje takie określenie w designie - fusion. Mix stylizowanej uproszczonej kuchni prowansalskiej z kolonialnymi dodatkami i japońską szafą jing-jang - czy jak to sie tam nazywa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.10.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Normstahl akurat ma drzwi w kolorze zloty dab, w taki kolor jak twoje okna. Dla czego wybraliście biały, pod kolor do boniach? Muci, myslalam w pewnym momencie o brami w kolorze okien, ale strasznie mi sie podobają bramy białe i taką sobie własnie zafundowaliśmy... Chciałam równiez odrobine wyobrebnic bryle garazu z designu calego domu... Mam nadzieje, ze w finale wyjdzie to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ja też jestem strasznie ciekawa kuchni A że u Was wszystko jest przemyślane, zadbane, to pewnie kuchnia będzie powalająca...! Zuza mi już coraz bardziej brakuje zapału do pilnowania szczegółów. Poprostu pewnie rzeczy sobie odpuszczam, bo bym chyba zwariowała... Moze to zmeczenie materiału... Takze troche chciałabym miec to za sobą. Nie chce mi sie za dużo jeździć, rozmawiać z milionem sprzedawców tych kuchni, od kazdego słyszeć coś innego... brrrr jak sobie o tym pomyśle to juz mi sie nie chce... Dziś wysilałam się maksymalnie, żeby dojrzeć szczegóły Waszych drzwi, w końcu poszłam po lornetkę Śliczne są! Ja się zastanawiałam nad podobnym wzorem. Przyleciałabym obejrzeć w realu, ale jestem uziemiona w domu z chorą Młodą...! Fajnie, ze Ci sie podobają. Zapraszam w nasze mury do oglądnięcia zmian, bo chyba dawno do nas do środka nie zaglądałas... Tak się z musu przyglądam codziennie waszemu domowi i zastanawiam się czy nie wolelibyście przesunąć sobie spustu rynny ze ściany frontowej na boczną? Teraz macie rynnę przy samych boniach. Ona bez problemu może się zmieścić na ścianie przy garażu. Drugiej strony nie widzę, barak mi zasłania Zdobienia by się lepiej prezentowały Pozdrowienia! A wiesz, ze nawet o tym nie pomysłałam! Musze poruszyc ten temat na forum inwestorsko-wykonawczym. Choć juz wiem co sie stanie, inwestor szybko podchwyci idee, a wykonawca pokreci oczami, zaklnie szpetnie... Sciskamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts