firstlady 23.08.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Bardzo podoba mi się wykończenie domu na styl angielski, czyli czerwony klinkier i białe okna ze szprosami. Mam dom 130 mkw z wykuszem i nie wiem co tańsze tynk jakikolwiek czy klinkier - a może koszt jest porównywalny- bo do tynku- jasnego wówczas musiałabym miec okna w okleinie drewnianej.? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 23.08.2006 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Nasunęło mi się jeszcze kilka pytań- jak zachwuje się klinkier, czy się bardzo brudzi, czy pęka przy np.-20 stopniach mrozu? Oraz czy dom wybudowany z porothermu 44 MOŻE być obłożony klinkierem- czy będzie wówczas nadal oddychał-a takie są aożenia porothemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.08.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Pomyśl dlaczego tam mało domów ma klinkierową elewację i już masz odpowiedź na swoje pytanie postawione w temacie tego wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MALINKA 28.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 hmm u mnie kosztowało to około 28-30tyś jak liczyłam za tynk wyszłoby ok 20tyś Biorąc pod uwagę to że robisz to raz na całe życie a strukturę trzeba odnawiać to chyba warto jak się ma kasę. Cegłom napewno to nie zaszkodzi i nadal będą oddychać Klinkier to chyba najbardziej trwała elewacja i nie pęka od mrozu - sprawdzone na tegorocznych mrozach. Tylko nie mylić z płytkami klinkierowymi - prawdopodobnie pękają na mrozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts