Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki rektyfikowane Paradyż kto ma u siebie?

isotria

Recommended Posts

Jestem ciekawa efektu na scianach plytek rektyfikowanych Paradyza Junona Mogano lub Maxima Foresta. Bylam na 90 % zdecydowana na te plytko w lazience dopoki nie zobaczylam dzis w salonie sciany z tych plytek. Efekt rownej powierzchni nie byl równy, wygladalo to niestetycznie. Moze to wina kafelkarza ale byc moze tak trudno sie je kladzie. Pozostale lazienki w tym salonie byly zrobione starannie. No i teraz mam dylemat te plytki czy jednak z fugą.

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale dalas mi zagwostke. Dzisiaj maja mi przywiezc plytki rektyfikowane z serii Penelopa/Odyseusz i nawet nie zastanawialam sie nad tym jak beda sie ukladac. W katalogu przy "moich"plytkach jest polozona fuga takze mam nadzieje ze nie bedzie problemu. Przy Twoich(bardzo ladnych zreszta) tez jest info o fudze grubosci 1,3mm. Mysle, ze jak ja dasz bedzie ok.

Zycze powodzenia

Nie martwcie się, bedzie dobrze ja u siebie połozyłam takie płytki z Paradyza TRAVENA/TROVAN /seria bardzo podobna do JUNONY - po prostu jasniejsza/. Wygladaja pieknie, ale taka bardzo delikatna fuga dodaje im jeszcze wiekszego uroku. Jak jej nie ma wydaję sie, że jest taki maltka szparka, wiec lepiej chyba dac, zresztą mi bardziej podobaja sie z taka delikatna fuga.

Najgorsze to raczej to, ze wszystkie płytki musza byc idealne na koncach, czyli nie moga byc uszczerbane, bo jedna styka z druga i było by to zaraz widac. Ale my takie wykorzystalismy np. za pralka :)

Wstawie dwie fotki ale robione one były w trakcie układania także niewiele tam jest, teraz mamy szpachlarzy wiec sa zakryte folia i nie mam jak zrobic fajniejszych zdjec. Jesli nadal jestescie zainteresowani tymi płytkami pytajcie a fotki lepsze moge wklejć jak wyjda szpachlarze :D

Napiszcie jak to wygląda u was, czy zdecydowaliscie sie na te płytki, jak macie jakies fotki to wklejcie :)

http://img120.imageshack.us/img120/9863/pict0152cb8.jpg

http://img90.imageshack.us/img90/7582/pict0172aa7.jpg

• 2 weeks później...

Ja ma dokjadnie ten zestaw co malutka123. Wyglądają super, ale kładzie sie je fatalnie:

-wyginają się podczas kładzenia

- trzeba mieć odpwiedni sprzęt do cięcia. Na nic się zda zwyka maszynka do cięcia płytek. albo flex. Najlepiej ciąć je wodą, to wtedy nie ma odprysków ( niestety to bardzo droga sprawa)

- są bardzo delikatne , wystarczy lekko stuknąć i można niechcący coś ułupać

- z fugą 1,5 wygladają ok

własnie skonczyłem układanie takich płytek szlifowałem ranty i moge powiedziec ze maszyna do ciecia i szlifowania sie nie sprawdza za to najlepsza do tego typu prac jest szlifierka kontowa o regulacji obrotów + zestaw kamieni do szlifowania

ps. mam fotki ale nie za bardzo wiem jak je wkleić :( zainteresowanym moge wysłac na mail jaki jest efekt końcowy

[/img]

• 6 months później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...

Super te płytkli wyglądają :) Już nie mogę się doczekać, jak u nas to wyjdzie, bo mamy te same: Trovan i Travena. Ale Trovan chcemy zrobić bezfugowo. Oprócz tego mamy Marbellę Azul Gamma.

Póki co nie możemy znaleźc człowieka,który nam te płytki ułoży :cry: Zupełnie, jakby się bali: przychodzą, zobaczą płytki i to by było na tyle... :roll:

• 3 weeks później...

Wookasch,

osobiście jestem zauroczona tymi płytkami,

podobają mi się w każdej konfiguracji.

Jestem już od jakiegoś czasu na etapie rozrysowania

ułożenia ich w swoich łazienkach :wink: i przyznam, że trochę kręce się w kółko z tą robotą. Napisz proszę do jakiej wysokości układaliście glazurę?

Z pozdrowieniam.