Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Płytki rektyfikowane Paradyż kto ma u siebie?

isotria

Recommended Posts

Wookasch,

osobiście jestem zauroczona tymi płytkami,

podobają mi się w każdej konfiguracji.

Jestem już od jakiegoś czasu na etapie rozrysowania

ułożenia ich w swoich łazienkach :wink: i przyznam, że trochę kręce się w kółko z tą robotą. Napisz proszę do jakiej wysokości układaliście glazurę?

Z pozdrowieniam.

Faktycznie płytki są b. ładne (przed ułożeniem nawet nie spodziewaliśmy się :) )

W łazience mam zrobiony sufit podwieszony na 2,50 metra i płytki doszły do samego sufitu.

pzdr

Wookasch

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wookasch,

dziękuję za szybką odpowiedź,

my chceny zrobić tylko do wysokości drzwi.

Cała "zabawa" polega na tym, że chcemy zrobić w tej samej glazurze dużą i małą łazienkę ( wykorzystując proponowane przez producenta płytki w różnych konfiguracjach), tak więc niby takie same , ale inne łazienki :o

Rozrysowałam je sobie juz nie wiem ile razy i cały czas nie jestem pewna, czy właśnie tak powinny być położone.

Na szczęście mam jeszcze trochę czasu. Nasz glazurnik ma "wolne" dopiero w listopadzie.

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • 1 year później...

Hej :D

Właśnie kupiłam kafelki do mojej nowej łazienki (Paradyż, Travena-Trovan) jedank nie mam pojęcia jaka fuga będzie do nich najlepsza.

A tak na marginesie to piękne macie te swoje łazieneczki :D , juz nie mogę się doczekać jak to wyjdzie w mojej :lol:

pozdrawiam

ANNNJA, a może Ty mogłabyś mi podać jakie kolory fugi i jakiej firmy zastosowałaś w swojej łazience, bo domyślam się, że równiez masz położone płytki paradyż travena-trovan. Potrzebuję możliwie najszybciej takiej informacji, ponieważ na dniach muszę zamówić, a kompletnie nie wiem jaką.

pozdrawiam,

Też mam travene/trovan w łazience :-)

tygrysek82 - fuge mamy ceresit nie pamiętam w tej chwili koloru - napiszę popołudniu jak znajdę na fakturze

ANNNJA - ja mam trochę płytek, które mi zostały.

Pozstało mi po budowie 2 kartony czyli 2x1,27m2

płytek z Paradyża Trovan Beige podłogowe rektyfikowane

wymiary 32,5x32, trochę ściennych ale to musiałbym sprawdzić

bo nie pamiętam ile dokładnie

ja jeszcze nie kładłam, ale z moich doświadczeń wcześniejszych wiem że najlepiej, najładniej i najlepiej podobaja mi sie jak się stapiają w jedność z kolorami glazury/terakoty, obojętne co to jest, najlepiej jak w tym samym kolorze,....

ja do swojej bede sie starała dobrać kolor z palety fug WIMa,

glazurnik polecał na jakość, a sama poczytałam i też mi sie podoba opis techniczny

potrzeba mi tylko GLAZURE na ściany: TRAVENA BEIGE i pare dekorów w kolorze tego brązu, listwy 16cm ew. 8cm lub 2szt. płytek tych brązowych- poprostu dotnę za brodzikiem....

a czy łączył ktoś z WAS z dekorem brązowym w srebrne kwiaty, chyba to jest z seri JUNONA ma takie dodatki...???

tez mamy te plytki (travena, trovan, mogano, genius) w kuchni i lazience. sa ladne, naprawde ladne i bardzo nam sie podobaja, ale niestety musze potwierdzic, ze dosc problematyczne. polecany nam glazurnik nauzeral sie przy nich sporo i niestety mocno je poobtlukiwal w paru miejscach, przez co niektore fragmenty trzeba bylo po prostu polozyc od nowa. w kuchni juz tez udalo nam sie znalezc jakis niewielki odprysk choc nic tam akurat nie spadlo (prawdopodobnie jest to efekt delikatnego stukniecia noga drewnianego krzesla, co niestety nie najlepiej swiadczy o wytrzymalosci tych plytek). jak zakonczymy poprawki, tez postaram sie wrzucic jakies fotki.

pozdrawiam,

deber

potrzeba mi tylko GLAZURE na ściany: TRAVENA BEIGE i pare dekorów w kolorze tego brązu, listwy 16cm ew. 8cm lub 2szt. płytek tych brązowych- poprostu dotnę za brodzikiem....

a czy łączył ktoś z WAS z dekorem brązowym w srebrne kwiaty, chyba to jest z seri JUNONA ma takie dodatki...???

My u siebie w drugiej łazience mamy junone/genius i właśnie ten dekor w srebrne kwiaty. Jak zrobie to wkleje fotke.

nie mogę znaleźć f-ry za fuge z ceresit-a(u) ale znalazłem za fugi na podłogę i ściany w łazience gdzie mamy junone/genius i tam było to PCI - nanofug karmel. W łazience z Traveną/Trovan na podłodze PCI nanofug jaśmin a na ścianach ceresit chyba też jaśmin ale nie moge się dokopać do f-ry

i tutaj zdjęcia dekorów

http://images33.fotosik.pl/390/02942558853e7c8am.jpg

http://images40.fotosik.pl/22/b7c70d3f622f2632m.jpg[/img]