Gość 31.03.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Generalnie chodzi raczej o to aby oziębić... Tak czy siak izolować od gorącego latem lodowatego zimą strychu.Dom jest stary i ma na poddaszu wydzielone dwa pokoiki. Z czego są ściany to ja się nawet wolę nie domyślać, jakieś zielsko stamtąd wyłazi jak raz głębiej podłubałam. Czy można ten pokój obłożyc czymś (wełną lub styropianem) od zewnątrz? Nie stać mnie na obłożenie calego dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viator01 01.04.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 Jasne że tak. Po zewnętrznej stronie ścian zrób ruszt, pomiędzy którym możesz umieścić wełnę mineralną, tyle, że trzeba będzie jej dużo - jeśli pozostała część jest nieocieplona - to 15 cm, trzeba też ją zabezpieczyć przed wilgocią, czyli musisz wykonać coś takiego jak w przypadku domów kanadyjskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 01.04.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2003 a ja polecam styropian i od wewnatrz folie alu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts