Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

malutkie robaczki w domu...co to?

Nasz Domek

Recommended Posts

trochę zaczynają mnie już niepokoić....małe , które znałam wcześniej sporadycznie występujące w łazience, teraz po wprowadzeniu się do wybudowanego niedawno domku mam je w zasadzie wszędzie..no nie jest to jakaś dzika plaga..ale jednak są....czy wiecie o czym mówię...?takie maluchy beżowe wielkości pół łebka od szpilki...

• 6 months później...
jakiś czas temu pomalowałam ściany w łazience i w wc na jasno żółty kolor, od tego momentu pojawiły się malutkie robaczki.Mają one taki jakby żółtawy kolor.Zauważyłam,że np.jak jest żółty papier to też na nim siadają.Co to moze być i jak się tego pozbyć?Prosze o pomoc!!!

nie to nie to....mają z 1-2mm długości,kolor beż,2 przęsełka wyraźne...gdyby dodać trzecie to jak mała mróweczka, ale to nie mrówka,...rybiki to raczej przecinki...

Masz dobry wzrok by zobaczyć na takim stworzeniu przęsełka :lol:

Może poproś o poradę senatora Niesiołowskiego z PO,on jest specjalistą od robaczków :wink:

Pozdrawiam.

• 5 years później...
Witam,\proszę o pomoc. U nas też od jakiegoś czasu w całym domu da się zauważyć mailutkie brązowe robaczki wielkości główki od szpilki i mniejsze. Zrobiłam im zdjęcie, niestety przez ich wielkość nie mogę uchwycić wszystkich szczegółów - na zdjęciu nie wiem czy ktoś dojrzy ale one z przodu cieniutkie czułki. Czy ktoś będzie w stanie podpowiedzieć co to jest, skąd się bierze i przede wszystkim jak się tego pozbyć> Będę wdzięczna za pomoc.

P1240047.JPG

P1240050.JPG