maczek 24.08.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Witam i opowiadam. Zamówiłem w 2002 roku wykonanie dachu. Dach wykonano, odebrałem pracę zapłaciłem (jesteśmy ciągle w 2002) ... koniec kropka, sprawa załatwiona, tak pewnie robi wielu z Was. Mamy rok 2006, właściwie to drugą połowę 2006, konkretnie sierpień ........... no 24. I przyszła do mnie pocztą poleconą faktura za wykonanie dachu z datą bieżącą i kartka protokołu odebrania robót. Do tego o zgrozo moje 9 tys zapłacone w 2002 (zgodnie ze słowną umową) zamieniło się w 13 tys. Sprawa niby śmieszna, ale bez sądu pewnie się nie obędzie... Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Znacie jakieś rozwiązanie tego problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 24.08.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Od tego jest umowa i pokwotowanie odbioru pieniążków. A nawet jeśli odbywa się to bez umowy to wystarczyłoby aby na dokumencie KP wpisać : Zapłata za prace taką a taką, ustalona cena za całość : XXXXX i potem : Wpłacono gotówką XXXXX PLN i w ten sposób pozbywasz się problemów A teraz to dzwoń do kolesia. Zagraj, że masz świadka na to iż wręczałeś mu pieniądze za wykonaną pracę i postrasz doniesieniem do prokuratury o próbę wyludzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 24.08.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 A kolega dachowiec ma umowę? Jak nie ma to możesz mu kazać iść na drzewo. Jak ma to po kiego nie wziąłeś pokwitowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczek 25.08.2006 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 umowa była tylko słowna. Nic na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 25.08.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 No to jest 1:1. On na gębę pracował, ty na gębę zapłaciłeś. Ale to on musi udowodnić, że tak nie było.[/img][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 25.08.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A kto podpisał ten protokół odbioru robót co to przyszedł razem z fakturą i co w nim jest napisane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetkaS 25.08.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A kiedy miałeś odbiór budynku. Fakturę za wykonaną usługę trzeba wystawić w ciągu 7 dni a nie 4 lat ! Nie mogli Ci chyba zrobić dachu po odebraniu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maczek 25.08.2006 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 A kto podpisał ten protokół odbioru robót co to przyszedł razem z fakturą i co w nim jest napisane? nikt nie podpisał. w protokole zapisany jestem ja i wykonawca jako przedstawiciele odbioru. Protokół z sierpnia tego roku. Protokół zawiera zakres wykonanych robót - zgodnie z prawdą. I kwota zawyżona o której pisałem w poprzednim poście. PROTOKÓŁ NIE ZAWIERA DATY WYKONANIA ROBÓT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 25.08.2006 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Czy na F-rze jest adnotacja o sposobie zapłaty (tj. może być "Zapłacono gotówką", "płatność przelewm" lub "gotówką" do dnia...).I jeszcze jedno. Kontaktowałeś się z wykonawcą w tej sprawie. Jesli tak, to co powiedział, jesli nie, to skontaktuj się i spytaj o co chodzi. NIC NIE PODPISUJ !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts