Heliodor 26.08.2006 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 180 na miesiąc.dom 420m2 ,6 osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 26.08.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 ...... żadnych elektrycznych czajników, żelazek, tosterów, suszarek, szczotek do zębów, .... Mam rozumieć że prasujecie żelazkiem z duszą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lutek34 26.08.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 ...Rodzicą którzy mieszkają w drugiej połówce faktura przyszła na kwotę 190zł z tym że na ich liczniku chodzi piec gazowy .... Cudowna zamiana prądu na gaz Nie ale kotłownia jest podpieta pod ich licznik a piec CO pobiera energie elektryczną dla pompki obiegowej oraz pompka do cyrkulacji CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.08.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 ...... żadnych elektrycznych czajników, żelazek, tosterów, suszarek, szczotek do zębów, .... Mam rozumieć że prasujecie żelazkiem z duszą ? Nie. Rozwieszamy równiutko po praniu i samo się prasuje kiedy schnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 26.08.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 ...Rodzicą którzy mieszkają w drugiej połówce faktura przyszła na kwotę 190zł z tym że na ich liczniku chodzi piec gazowy .... Cudowna zamiana prądu na gaz Nie ale kotłownia jest podpieta pod ich licznik a piec CO pobiera energie elektryczną dla pompki obiegowej oraz pompka do cyrkulacji CWU Spoko - domyślaam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 26.08.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 ...... żadnych elektrycznych czajników, żelazek, tosterów, suszarek, szczotek do zębów, .... Mam rozumieć że prasujecie żelazkiem z duszą ? Nie. Rozwieszamy równiutko po praniu i samo się prasuje kiedy schnie! Kurcze a moja żona tak płacze jak ma prasować - a ja nie umiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 27.08.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 kuleczka napisał: Za 2 miesiące wyszło 700 zł .Z urządzeń el. często chodzi czjnik elektryczny, płyta, bojler(cały czas) W domu rodziców mieliśmy bojler 160 ltr - rachunki zmalały aż o 3/4 po zainstalowaniu programatora czasowego- latem praktycznie jeden raz załączało się na max. przez 3 godz. i starczało na całą dobę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 27.08.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja to bym nawet nie chciał korzystać z darmowych "usług" mojej firmy bo pracuję w psychiatryku a za prunt dzierają z nas (4 luda) circa 120zł/2 m-ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szpclab 27.08.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Ja to bym nawet nie chciał korzystać z darmowych "usług" mojej firmy bo pracuję w psychiatryku No taaak. Teraz wiem już skąd taki avatar . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr38 27.08.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 też bym chciała, żeby moja firma coś mi "dawała" w promocji, ale oprócz kredy nic nadzwyczajnego nie mogę z niej wynieść ech!!! a za prąd (taki dla mas) płacę ~120zł. licznik I taryfowy Z tego co wiem poza kredą wiekszość nauczycieli jest obdarowywanych "prezencikami" przy okazji imienin, dnia nauczyciela i końca roku, borą to bez żenady, niektórzy nawet składają konkretne "zamówienia". Wspomnieć należy rownież o zniżkowych biletach PKP, wcześniejszej emeryturze, rocznych płatnych urlopach zdrowotnych, tanich obiadkach dla całej rodziny ze szkolnej stołówki. A wszystko to przy 20 godzinach pracy tygodniowo i 2 miesiącach wakacji. To naprawdę straszne, że komuś firma refunduje część kosztów energii elektrycznej z własnych, wypracowanych pieniędzy. Ech!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 27.08.2006 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 też bym chciała, żeby moja firma coś mi "dawała" w promocji, ale oprócz kredy nic nadzwyczajnego nie mogę z niej wynieść ech!!! a za prąd (taki dla mas) płacę ~120zł. licznik I taryfowy Z tego co wiem poza kredą wiekszość nauczycieli jest obdarowywanych "prezencikami" przy okazji imienin, dnia nauczyciela i końca roku, borą to bez żenady, niektórzy nawet składają konkretne "zamówienia". Wspomnieć należy rownież o zniżkowych biletach PKP, wcześniejszej emeryturze, rocznych płatnych urlopach zdrowotnych, tanich obiadkach dla całej rodziny ze szkolnej stołówki. A wszystko to przy 20 godzinach pracy tygodniowo i 2 miesiącach wakacji. To naprawdę straszne, że komuś firma refunduje część kosztów energii elektrycznej z własnych, wypracowanych pieniędzy. Ech!!! zastanawiam się, dlaczego nie zostałeś nauczycielem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 28.08.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 też bym chciała, żeby moja firma coś mi "dawała" w promocji, ale oprócz kredy nic nadzwyczajnego nie mogę z niej wynieść ech!!! a za prąd (taki dla mas) płacę ~120zł. licznik I taryfowy Z tego co wiem poza kredą wiekszość nauczycieli jest obdarowywanych "prezencikami" przy okazji imienin, dnia nauczyciela i końca roku, borą to bez żenady, niektórzy nawet składają konkretne "zamówienia". Wspomnieć należy rownież o zniżkowych biletach PKP, wcześniejszej emeryturze, rocznych płatnych urlopach zdrowotnych, tanich obiadkach dla całej rodziny ze szkolnej stołówki. A wszystko to przy 20 godzinach pracy tygodniowo i 2 miesiącach wakacji. To naprawdę straszne, że komuś firma refunduje część kosztów energii elektrycznej z własnych, wypracowanych pieniędzy. Ech!!! Gdzie tak jest, chętnie się tam przeprowadzimy (żona nauczycielka - a kredę niestety musimy sobie sami kupować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 28.08.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Z tego co wiem poza kredą wiekszość nauczycieli jest obdarowywanych "prezencikami" przy okazji imienin, dnia nauczyciela i końca roku, borą to bez żenady, niektórzy nawet składają konkretne "zamówienia". Wspomnieć należy rownież o zniżkowych biletach PKP, wcześniejszej emeryturze, rocznych płatnych urlopach zdrowotnych, tanich obiadkach dla całej rodziny ze szkolnej stołówki. A wszystko to przy 20 godzinach pracy tygodniowo i 2 miesiącach wakacji. To naprawdę straszne, że komuś firma refunduje część kosztów energii elektrycznej z własnych, wypracowanych pieniędzy. Ech!!! No własnie Piotruś. Dlaczego jeszcze nie zostałeś belfrem? Chyba, że jesteś i zaliczasz się do grona biorących? Najlepsze jest to "20 godzin pracy tygodniowo"... Sorry, że nie na temat, ale musiałem zareagować niejako z urzędu. Mam żonę nauczycielkę. Właśnie zaczyna się rok szkolny i perspektywa zajętych weekendów przeznaczanych na porawę prac... Czasami 20 godzin to w sam weekend na to schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 29.08.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 .... a wracając do tematu wątku, u mnie:segment 129m2, kuchenka elektryczna, w sezonie jesienno zimowym podgrzewana elektrycznie podłoga w łazience, 2 dzieci, których nie można nauczyć co to znaczy zgaś światło jak wychodzisz z pokoju, w domu nie ma żarówek enegrooszczędnych, pralka jak i inne około obsługowe dziecięce urządzenia chodzi nader czesto średnia roczna 150 zł/m-c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janu 30.08.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Dom na górce (wokół łąki), 145 m2, średnio miesięcznie 307 zł (2005 r.) bez specjalnego oszczędzania. Garaż ogrzewany zimą !W tym roku będzie drożej.Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 30.08.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Na razie w mieszkaniu 92m2 za prąd średnio 400-450zł /2 miesiące dwa kompy ,dwa duże tV,pralka chodzi non stop ,światło się świeci gdzie tylko może /chodzę i gaszę ale ręce opadają/..mam nadzieje ,że jak się przeprowadzę to zjadę na chociaż 200-220zł/2miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 30.08.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Brawo jabko. Jak mój znajomy zatrudnił się w energetyce zlikwidował piec gazowy i wszystko ma na prąd. I JA ZA TO PŁACĘ!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 31.08.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Dom 145 m użytkowych + 28 m garaż, hydrofor, płyta elektryczna, dwie lodówki, czajnik elektryczny, pojedyńcza lampa zewnętrzna paląca się cała noc, prąd budowlany (droższy) -190 zł miesięcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiwal 31.08.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Dom 200m2 400zł/miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARKOG 31.08.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 .....prąd budowlany (droższy) ...... własnie nie jest droższy (pisałem kilka wątków wyżej)[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts