goike 24.08.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Mam pytanie, jak w okolicach Trójmiasta wygląda problem zaopatrywania się w eko-groszek. Czy możecie polecić jakieś składy? I za ile sobie życzą za tonę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Mam pytanie, jak w okolicach Trójmiasta wygląda problem zaopatrywania się w eko-groszek. Czy możecie polecić jakieś składy? I za ile sobie życzą za tonę? Dopiero co kupowałeś dom do wykończenia, a juz potrzebujesz ekogroszek...? Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 27.08.2006 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Mam pytanie, jak w okolicach Trójmiasta wygląda problem zaopatrywania się w eko-groszek. Czy możecie polecić jakieś składy? I za ile sobie życzą za tonę? Dopiero co kupowałeś dom do wykończenia, a juz potrzebujesz ekogroszek...? Hmmm... Dziwne nie??? Kupuję dom i już teraz chce wiedzieć jaki piec wstawię. O mojej decyzji międzyinnymi zadecyduje dostępność opału. Czy to takie dziwne że wolę przeiwdzieć wszystko zanim niepotrzebnie wydam kasę? Dlatego tez jeśli wiesz o jakichś składach z ekogroszkiem to prosze o podpowiedź. Jestem też ciekaw czy w zimę nie ma kłopotu z dostaniem tego opału w okolicach 3 miasta. Po co mi piec na ekogroszek gdy później będą kłopoty z jego dostaniem. A dom jest praktycznie kupiony. W następnym tygodniu czeka mnie wizyta u notariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 27.08.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Mam pytanie, jak w okolicach Trójmiasta wygląda problem zaopatrywania się w eko-groszek. Czy możecie polecić jakieś składy? I za ile sobie życzą za tonę? Dopiero co kupowałeś dom do wykończenia, a juz potrzebujesz ekogroszek...? Hmmm... Dziwne nie??? Kupuję dom i już teraz chce wiedzieć jaki piec wstawię. O mojej decyzji międzyinnymi zadecyduje dostępność opału. Czy to takie dziwne że wolę przeiwdzieć wszystko zanim niepotrzebnie wydam kasę? Dlatego tez jeśli wiesz o jakichś składach z ekogroszkiem to prosze o podpowiedź. Jestem też ciekaw czy w zimę nie ma kłopotu z dostaniem tego opału w okolicach 3 miasta. Po co mi piec na ekogroszek gdy później będą kłopoty z jego dostaniem. A dom jest praktycznie kupiony. W następnym tygodniu czeka mnie wizyta u notariusza A to gratulacje . Co do miejsc - zacznij od castoramy, leroya itp. Potem w kolejce wszelakie składy opału (ogłoszenia czy też panorama firm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 27.08.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Mam pytanie, jak w okolicach Trójmiasta wygląda problem zaopatrywania się w eko-groszek. Czy możecie polecić jakieś składy? I za ile sobie życzą za tonę? Dopiero co kupowałeś dom do wykończenia, a juz potrzebujesz ekogroszek...? Hmmm... Dziwne nie??? Kupuję dom i już teraz chce wiedzieć jaki piec wstawię. O mojej decyzji międzyinnymi zadecyduje dostępność opału. Czy to takie dziwne że wolę przeiwdzieć wszystko zanim niepotrzebnie wydam kasę? Dlatego tez jeśli wiesz o jakichś składach z ekogroszkiem to prosze o podpowiedź. Jestem też ciekaw czy w zimę nie ma kłopotu z dostaniem tego opału w okolicach 3 miasta. Po co mi piec na ekogroszek gdy później będą kłopoty z jego dostaniem. A dom jest praktycznie kupiony. W następnym tygodniu czeka mnie wizyta u notariusza A to gratulacje . Co do miejsc - zacznij od castoramy, leroya itp. Potem w kolejce wszelakie składy opału (ogłoszenia czy też panorama firm). No dzięki za wsjkazówkę. Nawet nie wiedziałem że dostanę coś takiego w zwykłym markecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.08.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzi uruchamiamy kotłownię na ekogroszek i w zwišzku z tym musiałem poszukać "odrobinki" i : Zwykły eko kosztuje od 395,- do 420,- zł w Redzie, a specjalny wysokokaloryczny o dobieranej gramaturze i wielkoci - 460,- W Catoramie sie wycofali, Brico nie ma wcale. Pozostaja zwykłe składy gdzie sie trzeba zapytać nie tyle o ekogroszek tyle o groszek do kotłów z podajnikiem. Zwš to tam chyba "ekograń" czy jakos tak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrusiowo 07.09.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 może mógłby mi ktoś tak łopatologicznie wytłumaczyc co to jest ten ekogroszek. Rozumiem pojęcia " miał, koks, węgiel , wiem mniej więcej co to jest kaloryczność" ale o ekogroszku dowiedziałam się na forum i nie bardzo wiem co to takiego oprócz tego ze napewno służy do ogrzewania i są do tego specjalne piece. ale może ktoś wie coś więcej . dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 07.09.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 to węgiel o granulacji np. 5-25mm i tyle, a dlaczego nazywa sie eko to tego nie potrafie wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 07.09.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 to węgiel o granulacji np. 5-25mm i tyle, a dlaczego nazywa sie eko to tego nie potrafie wytłumaczyć Jeszcze jest bardziej kaloryczny - co potwierdził mi klient opalajšcy sie i jednym i drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts