pyrka 22.10.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 A kto ubezpieczy mi uprawy leśne od zdarzeń losowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 23.10.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 A kto ubezpieczy mi uprawy leśne od zdarzeń losowych? A szukałaś i rozmawiałaś z jakims brokerem, agentem lub multiagentem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.10.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 I to z niejednym. Poszukiwania po firmach ubezpieczeniowych w internecie też nic nie dały. Zero informacji o możliwości zawarcia takiej umowy ubezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 27.10.2006 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 A kto ubezpieczy mi uprawy leśne od zdarzeń losowych? Z takim ubezpieczeniem może być problem. MOże poszukać w pionie ubezpieczeń gospodarczych (dla osób prowadzących działalność gospodarczą.) Popytam u siebie. Przepraszam, że jeszcze nie zamieściłem informacji o różnicach między WD a WDK. Ale ostatnio nie mam czasu się podrapać. Co tydzień 2-2 dni szkoleń. Już wymiękam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica99 31.10.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2006 Ja musze zawrzeć polisę na : budynki w których prowadzona jest działalność gospodarcza i na dom mieszkalny. Do tej pory ubezpieczałam się w PZU. Ale teraz chciałabym rozeznać sie w innych firmach. Czy możecie jakieś polecić? Sumy ubezpieczenia to ok. 250 tys. za każdy budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 02.11.2006 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Proponuję zrobić oddzielne polisy - budynki "gospodarcze" ubezpieczyć ubezpieczeniem gospodarczym, a mieszkanie - mieszkaniówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica99 09.01.2007 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mam pytanie. Zawrałam umowe ubezpieczenia domu w PZU do 1 marca 2007r. Jednakże maż ubezpieczał samochód i w promocji było dodatkowo ubezpieczenie domu więc z tego skorzystał. Zawrał umowę ubezpieczenia od 4 stycznia 2007 w Hestii . Czy tamta umowa z PZU wygasa z chwila zawarcia nowej umowy, czy też muszę zgłosić to w PZU. Przecież nie mogę mieć ubezpieczenia w 2 "ubepieczalniach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 09.01.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Przecież nie mogę mieć ubezpieczenia w 2 "ubepieczalniach" A dlaczego nie ? Mozesz mieć choćby w 10-ciu. To Twoja prywatna sprawa, żadna z umów nie wygasa ani nie musisz nikogo o niczym powiadamiać. Tylko po co ? Choć w tym przypadku, zważywszy na promocję w PZU może mieć to sens - umowy "zachodzą sie" tylko niespełna 2 miesiące. Osobna sprawą jest zakres obydwu ubezpieczeń który niekoniecznie jest taki sam. No i w przypadku szkody, (w świetle prawa - KC) łączne odszkodowanie nie może być wyższe od powstałej szkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asica99 10.01.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.01.2007 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2007 Jedyny szkopół w tym, że nie weźmiesz odszkodowania z dwóch miejsc. Ale ja myślę, że to ubezpieczenie w PZU (promocyjne) to pewnie jakieś podstawowe od ognia i innych zjawisk losowych. Być może w drugim towarzystwie macie większy zakres (np dodatkowo kradzież). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 22.01.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 potrzebuję porady http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=91392 firmy o które pytam to Egro hestia pakiet H7i PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 07.03.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 Mam pytanie,Gdzie najtaniej można ubezpieczyć dom w budowie.Potrzebuję cesji na bank za udzielenie kredytu.Chodzi o dom drewniany, wiem że dają zwyżki na domy drewniane(pożar).Może macie jakieś info którą firmę warto wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 08.03.2007 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Mani, to nie jest miejsce, gdzie reklamujemy towarzystwa ubezpieczeniowe.Jeśli chodzi o cesję na rzecz banku, to wystarczy ubezpieczenie w podstawowym zakresie od ognia i innych zdarzeń dla budynku w budowie. Takie ubezpieczenie sprzedają wszystkie firmy. A na pewno PZU, Warta, Compensa, Uniqa, Hestia.Żeby mieć ogląd sytuacji znajdź numer agencji ubezpieczeniowej która sprzedaje na rzecz kilku firm i powiedz, że chcesz porównać ofertę w tym samym zakresie dla konkretnej sumy ubezpieczenia. Wtedy otrzymasz konkretne kwoty. W Lublinie mogę Ci podać numer telefonu, ale to raczej Ci niewiele pomoże, bo stawki są różne dla różnych miejsc w Polsce. powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dw1719501792 22.03.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Pragne tylko zwrocic uwage ze Hestia ubezpieczajac dom w budowie nie ubezpiecza od huraganow. I dzieki temu (i kirylowi) jestem 8 000 PLN do tylu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts