Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kwestie ubezpieczeniowe - pomogę

fizyk

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A kto ubezpieczy mi uprawy leśne od zdarzeń losowych?

Z takim ubezpieczeniem może być problem. MOże poszukać w pionie ubezpieczeń gospodarczych (dla osób prowadzących działalność gospodarczą.) Popytam u siebie.

Przepraszam, że jeszcze nie zamieściłem informacji o różnicach między WD a WDK. Ale ostatnio nie mam czasu się podrapać. Co tydzień 2-2 dni szkoleń. Już wymiękam.

• 2 months później...
Mam pytanie. Zawrałam umowe ubezpieczenia domu w PZU do 1 marca 2007r. Jednakże maż ubezpieczał samochód i w promocji było dodatkowo ubezpieczenie domu więc z tego skorzystał. Zawrał umowę ubezpieczenia od 4 stycznia 2007 w Hestii . Czy tamta umowa z PZU wygasa z chwila zawarcia nowej umowy, czy też muszę zgłosić to w PZU. Przecież nie mogę mieć ubezpieczenia w 2 "ubepieczalniach"

Przecież nie mogę mieć ubezpieczenia w 2 "ubepieczalniach"

A dlaczego nie ? :o

Mozesz mieć choćby w 10-ciu. :D

To Twoja prywatna sprawa, żadna z umów nie wygasa ani nie musisz nikogo o niczym powiadamiać.

Tylko po co ? :wink:

Choć w tym przypadku, zważywszy na promocję w PZU może mieć to sens - umowy "zachodzą sie" tylko niespełna 2 miesiące.

Osobna sprawą jest zakres obydwu ubezpieczeń który niekoniecznie jest taki sam.

No i w przypadku szkody, (w świetle prawa - KC) łączne odszkodowanie nie może być wyższe od powstałej szkody.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...

Mani, to nie jest miejsce, gdzie reklamujemy towarzystwa ubezpieczeniowe.

Jeśli chodzi o cesję na rzecz banku, to wystarczy ubezpieczenie w podstawowym zakresie od ognia i innych zdarzeń dla budynku w budowie. Takie ubezpieczenie sprzedają wszystkie firmy. A na pewno PZU, Warta, Compensa, Uniqa, Hestia.

Żeby mieć ogląd sytuacji znajdź numer agencji ubezpieczeniowej która sprzedaje na rzecz kilku firm i powiedz, że chcesz porównać ofertę w tym samym zakresie dla konkretnej sumy ubezpieczenia. Wtedy otrzymasz konkretne kwoty. W Lublinie mogę Ci podać numer telefonu, ale to raczej Ci niewiele pomoże, bo stawki są różne dla różnych miejsc w Polsce.

powodzonka

• 2 weeks później...