renatamis 05.07.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Prosze o kontakt z osoba, ktora buduje lub wybudoawala dom D20a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 07.07.2004 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2004 Pani Renato, wysłałam Pani wiadomość na e-mail. Proszę sprawdzić pocztę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 22.07.2004 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Jako, że mamy tu na forum grupkę osób, które potrafią dopatrzyć się każdych wad w projekcie, postanowiłam z drżeniem serca przedstawić naszą wersję projektu Muratora D20a, który teraz przypomina bardziej swoją parterową wersję D20, ponieważ rezygnujemy z poddasza, obniżamy i upraszczamy dach (przedtem dach był na trzech różnych poziomach) a w garażu robimy pokoje dla dzieci. Salon będzie obniżony w stosunku do reszty domu o ok. 30cm. Bardzo proszę o uwagi na temat naszego pomysłu, póki jeszcze jest czas coś zmienić Przepraszam za nieudolność rysunku, ale inaczej nie potrafię http://foto.onet.pl/upload/9/82/_300711_s.jpg to jest dom http://foto.onet.pl/upload/17/45/_299874_n.jpg a to środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Jangna - rysunek się nie otwiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.07.2004 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Jeszcze wczoraj się otwierał...ki czort? Spróbuję to poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Dalej nic Prześlij na emalję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 23.07.2004 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ale można go zobaczyć w albumie zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.07.2004 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 No dobra, to inaczej: W stopce jest adres do mojego albumu (tam gdzie strona www.) i ostatni obrazek to TO....U mnie wygląda jakby się otwierało. Sorry, trochę techniki i człowiek się gubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Oto link z projektem domku Jagny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.07.2004 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 No tak...tak też można.... Dzięki Maluszek No to teraz czekam na opinie...ufff! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 23.07.2004 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Zrezygnowałaś z wiatrołapu?Przy tak urokliwym tarasie drzwi na taras będą latem ciągle otwarte - bałabym się skutkow przeciągów, gdy ktoś będzie wchodził drzwiami frontowymi ( a nie będzie wiatrołapu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.07.2004 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Marbo, słusznie, ale myślę, że my jako domownicy będziemy głównie korzystać z drzwi tarasowych i drzwi bezpośrednio do pomieszczenia gospodarczego. A te główne, to tylko jak goście jacyś. Wlezą i zaraz drzwi się zamknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Jaguś - bardzo fajny projekcik z tego wyszedł Mam tylko jedno ale czy ten wcecik dla chłopaków nie jest aby za mały Może by go tak troszkę powiększyć kosztem pomieszcznia gospodarczego. A w przedsionku zawsze możesz dodać drzwi (jest na to miejsce) i nie będzie przeciągów Z własnego doświaczenia wiem, że najczęściej używanymi drzwiami są właśnie drzwi tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 23.07.2004 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Wrzucam zdjątko tego projektu: http://foto.onet.pl/upload/29/84/_299666_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 No przydałby się prysznic dzieciakom i gościom, chyba, że będziecie ich puszczać przez sypialnię własną.Jeżeli orientacja taka jak na rysunku to mocno bym sięzastanowiła nad koniecznością tego narożnego okna w salonie. Masz taką ładną taflę szkłą od południa.A co to za gzygzaki między 1 i 2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.07.2004 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Ta łazienka dzieckowo - gościnna ma ponad 5m2, tam się przeca spokojnie zmieści kabina, umywalka i kibelek....chyba...nie? Okna narożne wyglądają fajnie a im więcej światła tym lepiej, raczej zostaną. A te ZYGZAKI to wielce artystycznie ukazane przeze mnie schody - salon będzie obniżony o 30cm. Ale koncepcja wyglądu schodów jeszcze się klaruje, na razie narysowane są tak-bylejak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 A co mi tam.Te drzwi z sypialni na taras to może je kęsim? A może by tak jeszcze to okienko na hallu, i wychodzi tam całkiem ładna szafa-biblioteka. Komunikacji masz dużo m2 może by ją do celów przechowalniczych przeznaczyć? A te schodziki to bym łukiem dał, tak z praktycznego punktu widzenia, wykreśl linię komunikacyjną taras-kuchnia. Nie robiłbym toru przeszkód. Może coś bardziej obłego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 23.07.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Co do łazienki, najlepiej ją sobie narysować w powiększeniu w skali oczywiście i spróbować wrysować wszystkie potrezbne sprzęty w różnych konfiguracjach. Zdaje mi się też, że na stronie koła http://www.kolo.com.pl jest taki programik do ustawiania łazienki. Ja mam małą uwagę co do tych schodów w salonie: ten zakręt tuż przed drzwiami tarasowymi mi się trochę nie podoba. Nie wiem, czy drzwi tarasowe będą tylko jedne w salonie, czy tez drugie w jadalni? Napisz może? A poza tym jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 23.07.2004 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 O tu sobie łazieneczkę można poustawiać: http://www.kolo.com.pl/galeria/projekt/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 23.07.2004 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Kroyena, co do drzwi z sypialni to ja je po prostu zapomniałam "kęsim", oczywiście, że ich nie będzie! Tak jak piszesz o celach przechowalniczych - teraz cierpię na brak szaf, półek, schowków i innych takich. Jak zobaczyłam te puste przestrzenie komunikacji to się wcale nie zmartwiłam: tam się wyżyję w szafach! (dobra, dobra, wiem jak to zabrzmiało... ) Schody - Ty się chyba z moim mężem spiknąłeś, co? On cały czas mówi o takich półkolistych, obłych. Ja bym wolała proste, ale nie koniecznie w taki deseń jak na moim zjawiskowym rysunku. Ale upierać się nie będę. Magmi, też o tym pisałaś. No to tak: schody mają lecieć tak, żeby kuchnia i taras były na tym samym poziomie - wiecie, spacery na taras ze szklanką, soczkiem, gorącą kawką, zupką, lodami itp - znacie te dziecięco - gościnne klimaty Od obniżonego salonu nie będzie wyjścia na taras, będzie tylko wielkie, nieotwieralne okno, tak więc drzwi na taras będą tak jak na rysunku, ale schody będa pewnie o wiele bardziej "bezpieczne", żeby nawet przy...eeee...nieco zachwianej perspektywie z nich nie zlecieć. Narysuję je jeszcze raz i poprawię obrazek. Magmi, dzięki za link o łazience. I cieszę się, że Ci się nasz pomysł podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts