Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D20a OKAZAŁY wariant 2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 128
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzialka bedzie 1500 m wiec mysle ze domek sie zmiesci , i zostanie kawal ogrodu :p fakt ze nie ma przejscia z garazu do domu to jest duzy minus , trzeba to bedzie jakos rozwiazac tylko narazie nie bardzo mamy pomysl jak . U gory beda pokoje dla dzieci wiec mysle ze okna to nie jest az taki problem - to moje zdanie :)

z tym przejsciem z domu do garazu to nie do konca jest tak

ja jestem wlasnie na etapie przygotowania projektu z tym, ze bedzie to projekt indywidualny i celowo nie zrobilam przejscia do garazu

garz bedzie "doklejony" ale bez przejscia - to ze wzgledu na spaliny

wszyscy moi znajomi narzekaja, ze mimo podwojnych drzwi czuc w domu spaliny

a niestety smierdza one najbardziej w momencie "odpalania" auta a to odbywa sie w garazu

pozdrawiam

ha dzieciaczek to jest dopiero jeden ale w planach jeszcze z dwojka :p gora i tak narazie bedzie stala pusta . Nad tymi oknami to bedzie trzeba sie porzadnie zastanowic .

tylko dobrze przemyslcie sprawe okien

- wydaje mi sie ze lukarny zepsuja bryle budynku

- z tymi blyskawicami to lekka przesada - sa piekne zaslonki lub rolety na okna polaciowe

jednak przy malych dzieciach nie zdecydowalabym sie na spanie na oddzielnych kondygnacjach - musicie to przemyslec

znajomi (piecioosobowa rodzina) zamieszkuja juz Rodzinny Muratora i bardzo sobie chwala

Powiem szczerze ten dom podoba mi sie wizualnie z zewnatrz . Lepszym rozwiazaniem byla by parterowka bez poddasza uzytkowego. Powiem tak : gore przeniesc na dol polaczyc i wymarzony domek :D tylko jak to zrobic? bo takiego projektu nie widzialam :roll:

Powiem szczerze ten dom podoba mi sie wizualnie z zewnatrz . Lepszym rozwiazaniem byla by parterowka bez poddasza uzytkowego. Powiem tak : gore przeniesc na dol polaczyc i wymarzony domek :D tylko jak to zrobic? bo takiego projektu nie widzialam :roll:

A popatrz na takie.To typowe parterówki bez poddasza:

GL351 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-351,391,61,opis.html

GL274 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-274,293,61,opis.html

a tu z poddaszem:

GLX52 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GLX-52,64,61,opis.html

ten pierwszy jest ladny ale z przodu , taras to bym chciala taki jak w tym co pisalam , i tu jest problem :cry: z takim naszym podejsciem to ciezko z idealnym projektem :-?

ha ha ha !!!!

skad ja to znam?????

idealu chyba nie znjadziesz - zawsze konieczny bedzie kompromis

mi sie wydawalo kilka razy ze znalazlam ideal ale potem sie okazywalo ze to jednak nie to

i to poszukiwanie trawo ponad 2 lata :)

teraz jestem na etapie projektu odnywidualnego i wiem na pewno ze dla mnie jest on idealem

moze wiec warto sie nad tym zastanowic?

sama narysowalm projekt a architekt powiedzial, ze nie musi w nim niczego zmienac

teraz czekam na wycene projektu i mysle ze nie bedzie ona kilkakrotnie wyzsza od proj. gotowego (ktory i tak kosztuje w rzeczywistosci duzo wiecej niz te 1800 czy 3000 zl)

poza tym cena projektu indywidualnego to i tak kropla w morzu przy budowie domu a mam dokladnie to czego chce

pozrawiam i zycze powodzenia w podejmowaniu projektowych decyzji

• 5 months później...