damian 25.08.2006 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam!!!Prosze o pomoc w wyborze wkladu kominowego. Przedstawiam moje typy...jak na chwile obecna..wybor trudny (opini wiele). Moze ktos juz stal przed takim wyborem.1. Dovre 2100 C22. Hajduk Volcano 2L Z gory dziekuje za cenne uwagi. Pozdrawiam. Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 06.09.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Hej,Ja mam Dovre, dokladnie taki model o jakim piszesz, z szybka boczna.Palilem nim w zeszla zime, w warunkach budowlanych, tzn. b. mokrym drzewem, najczesciej sosnowym. Nic zlego nie moge o nim powiedziec. Jest solidnie zrobiony. Ostatnio byl u mnie fachowiec od kominkow i stwierdzil, ze kupilem dobry wklad, do palenia ciaglego. Mowil ze jest duzo wkladow ktore nadaja sie tylko do palenia okresowego (kilka godz. dziennie) bo sie przegrzewaja. Dovre jest skrecany z kilku elementów i to podobno dobrze (tak stwierdzil fachowiec), wiec nawet jak jakas nieszczelność z czasem sie pojawi to mozna to samemu uszczelnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts