Foxal 11.02.2002 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2002 Czy ktoś ma wyrobioną opinię na temat kotłowni p.Cichewicza. Na łódzkich targach budowlanych w 2001r. zapoznałem się z tą ofertą i nie daje mi spokoju. Składa się z kotła na gaz lub olej, automatyki, zasobnika CWU i 2 kolektorów słonecznych do podgrzania wody.Zasobnik jest z dwoma wężownicami. Czytałem, że lepszym rozwiązaniem jest zastosowanie dwóch zbiorników. 1 - podgrzewa wodę z baterii słonecznych, a 2- ją ewentualnie dogrzewa do wymaganej temp. w razie konieczności. Całość kosztuje ok 10tys złProszę ewentualnych użytkowników takich rozwiązań ( CWU podgrzewane przez kolektory słoneczne) o odpowiedź.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foxal 04.07.2002 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2002 Drodzy forumowicze odgrzewam temat, bo zbliża się czas w którym muszę podjąć decyzję zakupu kotłowni. Jednocześnie chciałbym w miare niskimi nakładami zaprząc słonko do roboty przy podgrzewaniu CWU. A może ktoś zna inne kotłownie podobnie działające? Kupowanie osobno pieca i kolektorów wydaje się rozwiązaniem drogim, a do tego jak je "zgrać"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts