darkus 26.01.2004 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Czy ktoś buduje a może już wybudował dom o nazwie "Paulina" z pracowni Arkis ? Chętnie wymienię się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkus 06.02.2004 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Nikt nie buduje Paulinki. To taka ładna chałupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 25.08.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Co prawda co tydzień mamy inną wersję , ale tym razem to już na pewno to! Zdecydujemy się raczej na Paulinę II z biura Arkis (Paulina I z podwójnym garażem). Czy ktoś budował/buduje z Arkisem? Co sądzicie o tej chatce? [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 25.08.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Propnuję wkleić link do projektu albo jakieś zdjęcie bo nie sądze, że komuś będzie się chciało szukać tego projektu po przeglądarkach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 26.08.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Chodzi mi tylko o odnalezienie "wtajemniczonych" w Arkis, którzy z nim budowali, a nie o opnię o wyglądzie domu - bo przecież skoro mi się podoba, to znaczy, że jest najpiękniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ale skoro piszesz w forum to my którzy nie wybraliśmy tego projektu z chęcią wielką go oglądniemy , no ale skoro ten post jest tylko do tych co budują ten nieznany projet to nie podawaj linka , bo po co. A tak to może co niektórzy by oczy ci otworzyli i może podsuneli by ci fajowe pomysły . Bo to potrafimy. Szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 26.08.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Nono widzę, że moje chamowate żarty nie służą delikatnym podniebieniom Podam więc namiar, aby można było ulżyć potrzebie dawania rad http://img135.imageshack.us/img135/1076/paulina1strzt4.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Rzuty by też się przydały coby popatrzeć co ten Twój domek ma w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 26.08.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Rany! Cóż za wymagająca kobieta!!! Środek zupełnie przefasonowaliśmy, z zewnątrz właściwie też, o środek specjalnie się postaram, bo rysunek ze strony biura jest koszmarny, trzeba oglądać z lunetą. Zaraz specjalnie dla acca5 wkleję kolorowe obrazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 26.08.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 http://img181.imageshack.us/img181/7749/resizeofdoforumpq6.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.08.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 O kurcze fajnie ,że podałas powierzchnie ale niestety mam duzo uwag do tego projektu. Widze,że dopiero jestes na etapie zachwytów co chwilę nad innym projektem. proponuje ochlońcie po wyborze tego projektu tak przez pół roku, jak po tym czasie bedzie sie Wam dalej podobał bezgranicznie to kupcie go i budujcie. Ale nie zmieścicie sie w kwocie 250tys, never. Dach drogi i skomplikowany- ciekawe jaka powierzchnia dachu?, zdecydowanie nie podoba mi sie łazienka w pierwszym pomieszczeniu na lewo, daleko do niej od salonu i gosciom nie potrzebna taka duża no chyba,że wy bedziecie spac w salonie bo innego pokoju dla was na dole nie widać ( pisałas wcześniej o tym ,że chcecie wykańczać dół a potem reszta i na dole ma być tymczsowe mieszkanie zanim góra bedzie gotowa). Duże pole do aranzacji okna- musi byc podobne do okna w kuchni, bo sama łazienka duża jest fajna. Niestey nie podoba mi sie hol calkowicie nie ustawny powierzchnia prawie jak kuchni, gdzie kominek- no chyba,że go nie bedzie. jaka powierzchnia salonu -wygląda szeroko a wasko?? jaka jest szerokość klatki schodowej- czy aby wygodne będa te schody? Spizarnię chciałabym miec w poblizu kuchni , coby nie biegac z kuchni do niej po patelnię czy ziemniaki . Ja bym zwaliła tę scianę miedzy kuchnia a salonem i zrobiła tam przesuwane drzwi. Dla mnie za duzo scian, wole przestrzeń.Co to za schowek za spizarnia na lewo?Gdzie kotlownia- ta przy garażu?? Popytaj Zielonookiej co sadzi o tym projekcie, ma dziewczyna zmysł wizjonerski. Nie gniewaj sie za uwagi, nie sa zlosliwe , tylko życzliwe, w koncu i tak zbudujesz co ci sie podoba ale naprawde warto aby wasz projekt odleżał trochę i nabrał mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 28.08.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Dzięki za tyle tekstu Więc tak: -kominek jest na ścianie wspólnej z kotłownią (tak, kotłownia od garazu) -też chciałabym spiżarkę przy kuchni, ale: 1. nie wiem jak tam ją wcisnąć, 2. karton 10xmleko będę taszczyć z garażu, a do kuchni tylko jeden kartonik, więc wolę bliżej garażu -spizarnia to to po lewej, schowek po prawej - zrobię tam schowek na mopa albo ew. garderobę -salon ma ok 36m -lazienka od frontu, bo musi byc okno (miejsca z kibelkiem nie będzie widać) poza tym oddalenie od salonu jest wskazane z różnych względów -schody mają 1m szerokości -jeszcze oczywiście będziemy mysleli pół roku -nie upieram się, no może troszkę... -wiem że dach drogi - dlatego nie wykańczam góry; z drugiej strony (nie licząc naczółków) jest dosyć typowy - dwuspadowy + doczepiony dwuspadowy garaż -u rodziców prysznic na dole sprawdza się jak marzenie -lubię zamknąć każde pomieszczenie - dlatego te ściany -duży holl sprawia wrażenie przestrzennego domu - nie musi byc ustawny, bo niczego tam ustawiać nie będę; to tylko ściany z drzwiami i ozdobami -powierzchnia chałupy z pojedynczym garażem 167m netto (użytkowej jakieś 140) -lece poszukać Zielonookiej -nie gniewam się, noooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 31.08.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 To super ,że sie nie gniewasz. Napisz co wymysliła Zielonooka, jestem ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts