Renata27 25.08.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam serdecznie. Wkrótce zaczynam budowę domu wg projektu Muratora - Przytunly D12b i szukam osób, które już taki dom zbudowały lub są w trakcie budowy. Chętnie podyskutuję na temat projektu, jak i budawy. Pozrdawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miol 25.08.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 WitamPoszukaj na forum, gdzieś był temat odnośnie tego projektu a najlepiej to rozejrzyj się po okolicy, ja przymierzam się do D12 wersji podstawowej i w okolicy namierzyłem już 4 przytulne 2 D12, 1 D12a i 1 D12b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata27 26.08.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam.Dzięki za odpowied, na forum szukałam ale nic nie mogłam nic znaleć, a w okolicy widziałam tylko jeden (ten w wersji podstawowej), ale niestety jeszcze nigdy nie zastałam tam właciciela. W każdym bšd razie jeszcze raz dzięki za odpowiedz.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 26.08.2006 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Ja zbudowałem - jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 19.09.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Ja zbudowałam i mieszkam już 2 i pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalw0 22.12.2006 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Ja buduję D12b w wersji lustrzanej. Jestem na etapie surowym otwartym. W projekcie niewiele zmieniałem. Zlikwidowałem małe WC i powiększyłem przebieralnię. Pokój od garażu zamieniłem na pomieszczenie gospodarcze (bo jest ich bardzo niewiele i tam postawię piec. Zdecydowałem się na trop nad garażem, dobudowałem ściankę na TV od ściany kuchni, wybiłem drzwi do garażu oraz dodałem parę okien dachowych. Na dzień dzisiejszy żałuję że nie podniosłem poddasza 1-2 pustaki w górę.. Niesty dom jest faktycznie drogi w budowie.Fudamnety - bloczki , ściany MAX 30, dachówka ceramiczna Creaton Kera-Pfanne, przyłącza wod, kan, elektr., własnoręcznie zrobiony drenaż działki oraz studnia do której odprowadzana jest również wody deszczowa z rynien. Mam pochyłą działkę więc mam zwiększone koszty o ziemię do podsypania działki, trochę więcej bloczków fundament, zasypanie w środku fundament.Razem koszty do dzisiaj to około: 160 tys.Ale dom jest śliczny, oglądałem go przed budową. FANTASTYCZNY.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 28.12.2006 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Ja też, ja też mieszkam od 3 miesięcy... jestem baaaaaaardzo zadowolony Carl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 28.12.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam,Ja mam D12bL, mieszkam ponad 2 lata (bez poddasza na razie).Bylo na forum, poszukaj.Zrezygnowalem z WC - mam wieksze pom gospodarcze (a i tak jest male).Domek jest ladny, przez co kosztowny. Coz, mozna wybudowac stodole (to nie ironia, jest lepsza jesli chodzi o straty ciepla, i duzo tansza).Wada otwartej kuchni: nie mozna w spokoju poogladac TV - zona mi tu garami tlucze, gotuje wode w czajniku el, - to wszystko halasuje.Nie mniej mi sie bardzo podoba.Obawiam sie ze podniesienie scianki kolankowej bardzo zaburzy ladne proporcje tej chatki - trzeba byc ostroznym.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 21.03.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Obawiam sie ze podniesienie scianki kolankowej bardzo zaburzy ladne proporcje tej chatki - trzeba byc ostroznym. myślę podobnie dom jest piękny, rozłożysty,widziałam podobny - śliczny wklejcie parę zdjęć jak już mieszkacie ...niech oko nacieszę- bo wszystko na razie przede mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris0807 26.04.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Ja zbudowałem i jestem na etapie wykończeń. Projekt spodobał mi się od razu jak tylko odwiedziłem wybudowane przez Muratora domy modelowe pod Warszawą. Właśnie jeden z tych domów to był Przytulny wariant III. Mogłem sprawdzić co chcę zmienić i jak w rzeczywistości wyglądaja pomieszczenia. Potem dokonałem poprawek w moim projekcie i przystąpiłem do budowy domu. Jeszcze nie mieszamy ale już niedługo ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts