zielinsk 27.08.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Nromalnie jak tu blondunka ma dom wybudowac skoro ani wykonawcy [moj akurat ostro zawyza material do zamowienia] ani sprzedawcy jej tego nie ulatwiaja Zmień wykonawcę bo ty policzysz po 2,5 k/m2, zamówisz , kupisz, a wykonawca w połowie powie ci że brakło. I co wtedy zrobisz, wyłożysz nastepną kasę czy zmienisz go w połowie roboty? Jak masz dobrego wykonawcę to i blondynką się zaopiekuje / oczywiście chodzi mi o doradzenie co masz kupić żebyś nie przepłaciła a żeby efekt był właściwy/. Wykonawca /Kierownk/Inspektor- Warszawa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.08.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Zmień wykonawcę bo ty policzysz po 2,5 k/m2, zamówisz , kupisz, a wykonawca w połowie powie ci że brakło. I co wtedy zrobisz, wyłożysz nastepną kasę czy zmienisz go w połowie roboty? Jak masz dobrego wykonawcę to i blondynką się zaopiekuje / oczywiście chodzi mi o doradzenie co masz kupić żebyś nie przepłaciła a żeby efekt był właściwy/. Pomarzyc mozna Jak dotad zaden z moich wykonaqwcow nie doradzil tak, zebym nie przeplacila. Zazwyczaj chca mnie piscic z torbami tzn. doliczaja swoj procent A materialy to ja dostarczam. I jak zabraknie to domawiam i dostarczam nowe, ewenualnie wykonawca sam je sobie odbiera z hurtownii. Dletgo wg mnie on lubi przewymarowac coby nie bylo klopotu przy koncu. A ja tynku barwionego z masie juz niestety nie zwroce, wiec musze zamowic z glowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.08.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 tunk baranek 1 mm wydaje mi się troszkę za drobny na elewacje jak masz taką cenę to STO ..... bez apelacyjnie Tynk 1 mm jest NIEPRZYDATNY na elewacje. Wyłącznie na glif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.08.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 hurtownia na strzeszyńskiej - punkt handlowy sto ceny m2 wynikają w sto z zaniżonych norm jednostkowych oraz branka 1,5 mm To najstarszy trick zaniżenia ceny metra - nierealne normy zużycia. Łyknąć klienta, a potem jak brakuje - MUSI ZAPŁĄCIĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.08.2006 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Sp5es ciesze sie, ze tu trafiles Sto juz mnie nie lyknie Niestety kasy brak. Ale czy wierzyc normom podanym w Humie [z Poznania] i ze stron Ceresitu? Jak porownac oferty. Widze, ze po prostu trzeba brac lepsza... Tylko, ze nie wiem, ktory z tych dwoch systemow jest lepszy. Huma prosto od producenta, Ceresit przez posrednika... Moze ktos sie wypowie co wybrac, choc wiem ze nikt tu nie lubi wyglaszac takich opinii, ale w koncu ja sie na tym nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Czasami człowiek ma prawo do urlopu.I stąd mnie nie ma. Bardzo przepraszam...Nadrabiam. Humie zasadniczo moża wierzyć. Znami ich od paru lat i to materiał o b. dobrym stosunu cena / jakość. Stąd z pełnym przekonaniem ich polecam. To profesjonalny materiał, bez skrótów technlogicznych. Zasobniejszym w kasę - polecam Relius, Caparol, Sto. Każdorazowo jednak badać ceny. Regionalnie mogą się sporo różnić. W poście brak danych jaka faktura tynku i jaka grubość . To ma wpływ na normy zużycia. Stąd te 2 kg to ciut mało na 2 milimetry, na 1,5 mm ok. błąd dla 2 mm w granicach 10%, więc nie istotnie. Wiążąco mogę coś powiedzieć po dostaniu pełnych danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.08.2006 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Wktoryms poscie pisalam tutaj, faktura baranek ziarno 1,5 mm. Kolor z I gr jasny beż. Styropian, siatkę i listwy chce brac zwykle z hurtowni, bo ceny nieporownywalnie nizsze do markowych. Cokol, drzwi, brame i wyjscie tarasowe bede miala zabezpieczone plytkami klinkierowymi, wiec nie boje sie tak bardzo uszkodzen mechanicznych, a w razie czego tynk ma i tak byc barwiony w masie. Silikonowy, bo okolica w miescie z droga nieutwardzona i mocno sie kurzy i m.in. chce nim takze pokryc podbitke z osb. Chyba juz wiecej szczgolow nie potrafie podac Dziekuje wszystkim za dotychczasowe wypowiedzi a Tobie Sp5es zazdroszcze urlopu, choc dlugi widze nie byl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 28.08.2006 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 I jakość tej siatki też nieporównywalna do markowych Dane zużycia na baranek 1,5 mm Humy prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 28.08.2006 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Ok ale czy warto płacić powyżej 5 zł/m2 siatki (choć przyznam szczerze nie wiem ile kosztuje siatka np. z Ceresitu i czy takowa jest) jeśli mogę mieć siatkę noname za ok 1,50 zł/m2. Jak duże ma to znaczenie dla elewacji? Będę wdzięczna za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmon 29.08.2006 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ja dostałem ofertę na tynki Weber Terranowa w kwocie 53 zł/m2W tym jest wszystko, tzn klej, siatka, grunt, tynk i robocizna. Mam już zrobione i pięknie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 01.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 tunk baranek 1 mm wydaje mi się troszkę za drobny na elewacje jak masz taką cenę to STO ..... bez apelacyjnie Tynk 1 mm jest NIEPRZYDATNY na elewacje. Wyłącznie na glif. hmm a to niby czemu koło mnie stoi dom terranova 1mm silikat od 5lat go obserwuję elewacja piękna,bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-maro- 01.06.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 tunk baranek 1 mm wydaje mi się troszkę za drobny na elewacje jak masz taką cenę to STO ..... bez apelacyjnie Tynk 1 mm jest NIEPRZYDATNY na elewacje. Wyłącznie na glif. hmm a to niby czemu koło mnie stoi dom terranova 1mm silikat od 5lat go obserwuję elewacja piękna,bez zarzutu A ty co w górnika się bawisz i okopujesz tematy prawie z przed roku???? Czy tylko postów chcesz sobie "nabić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.06.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 jasne, bawię się w górnika jestem na etapie tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.06.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Zdecydowanie kupiłbym z tego zestawienia Humę, dużo lepszy niż Ceresit, Sto - jak zwykle przedrożone, jakkolwiek dobry towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 02.06.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Xena - wybacz debiutantom.Też chętnie poczytam temat o tynkach bo przymierzam się do dokończenia elewacji. szkoda że ceny mało aktualne. Właśnie planuje dać 1mm. Myśłałęm o barwionym w masie jak mi się znudzi to bedzie taki drobny łatwiej przemalować, Tylko teraz jaki wybrać. Idę czytać forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.06.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 spoooko:>łba nie utnę, przynajmniej nie od razu:>mnie sie bardzo podoba tynk 1mm a bardzo nie podoba faktura >1mm, barany, korniki,myszki, drapaki, tunele i inne wynalazkia najładniejszy tynk jaki widziałam to 0.5mm STO - wygląda jak wapienny - widziałeś taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 02.06.2007 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 To ja sie wtrace Bo w koncu wybralam 1,5mm (1mm balam sie troche, choc tez bardzo mi sie podoba) baranek barwionego w masie zmywalnego Huma. Przetrwal juz proby zmywania i jestem bardzo zadowolona. Tynkarze tez chwalili towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monieq 02.06.2007 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 a co powiecie na temat tynkow Kabe albo Kreisel ? dobre to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 02.06.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 Iga 1.5mm to tez ok, mi chodzi bardziej o typowe baranyCzemu bałaś się 1mm?(rysy? brud>?)ja mysle o silikatowym, silikonowym lub mineralnym pomalowanym Fluggerem silikonowymSama nie wiem jakie kryteria brac przy decyzji i tym samym co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 03.06.2007 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Wiesz co- naczylatam sie wczesniej sporo na forum i w wikszosci pisano, ze na domy najlepszy jest tynk 2mm- ma odpowiednia wytrzymalosc. Mi podobala sie jak najgladsza forma baranka, wiec wybralam 1,5mm. Uparlam sie tez na tynk zmywalny (wybralam silikonowy) barwiony w masie. Nie chcialam malowac tynku farba, bo w przypadku obtluczenia nie zostaje ci biala plama- juz sie sprawdzilo Jesli koniecznie chcesz malowac farba silikonowa, to wzielam pod spod tynk barwiony w masie o tym samym kolorze, co farba. Ale wg mnie jak chcesz farbe silikonowa na wierz to wystarczylby sam tynk akrylowy. Albo tyn silikonowy. Zreszta trzeba to dobierac tez do polozenia budunku, kurzu z drogi, misat etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts