Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wyceny na tynk silikonowy - który wybrać?

iga9

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 years później...
Wyjaśniam :)

Te ceny obejmują tylko klej do styro, masę zbrojącą i tynk. Nie obejmuja styro, listew i profili. To kupuje osobno. Uziarnienie baranek 1,5.

Dla jasności podam

1. STO ISPO - 24,33 zł cena netto po rabacie 15 % na wszystkie poniższe elementy, w tym

klej Ispo Zaprawa Klejąca 4,97 zł/m2

masa zbr ispos Nr 1 8,5 zł/m2

tynk silikonowy 9,50 /m2 minus jeszcze 15%

grunt 2,77 zł/m2

No chyba, że pan się pomylił, ale mam jak wół napisane, że tynk silikonowy barwiony w masie I gr 9,50/m2, a zużycie na 1,5 to 2 kg. No, ale może miał wpisać 9,50 kg. Wtedy byłoby 9,50 zł x 2 kg to 19 zł minus 15% to 16,15 zł. Końcowa cena wzrosłaby więc o 6,65 zł na m2.:roll:

2. HUMA - 19,50 zł cena po rabacie 30%, ale tylko na tynk [mówią, że na klej i zbrojacą nie mogą dać żadnej zniżki :o ], w tym

klej 0,98 zł x 4,5 kg to 4,41 zł

masa zbr 1,2 zł x 4 kg to 4,8 zł

tynk 7,34 zł x 2 kg to 14,68 minus 30% to 10,28 zł

Humę poleca na forum Sp5es. Zrobili na mnie bdb wrażenie.

3. CERESIT - 19,62 zł netto nie wiem jaki rabta, w tym

klej ZS 0,65 zł x 5 kg to 2,68/m2 ,

masa zbr ZU 0,85 zł x 4 kg to 2,79 zł/m2,

tynk CT74 6,42 x 2,5 kg to 13,11 zł/m2,

grunt 1,04 zł/m2

Nie wiem czy to coś pomoże w ocenie :roll: Chcą mnie wyrolować? :roll: Co wybrać :o Help :cry:

Zużycie tynku silikonowego baranek 1,5 to zawsze około 2,5 kilograma u każdego producenta.

cena tynku sto-ispo bez rabatu to 9,90 zł netto (ja miałem 20% rabatu)

Jest to najdrozszy tynk tego typu na rynku ale warty swojej ceny sprawdziłem na swoim domu. (PS. Była taka bajka o świnkach które budowały sobie domek :D )

Jesze jedna rada. Jeżeli pozwolisz żeby wykonawca wybierał Ci materiały to zawsze wybierze te najtańsze i powie, że nie opłaca się kupować tych lepszych. Bzdura totalna - niech ci pokaże swoją robotę ale po trzech latach bo tak naprawdę dopiero w tedy będzie widać róznicę pomiędzy poszczególnymi producentami.