wsbmalwa 25.08.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Jaką powierznię netto czy całkowitą, czy uzytkową nie wiem jak sobie mniejwiecej przelicyzć koszt budowy wiem, że około 1500-2000 z am2, ale jakiej powierzczni, może ktoś mi powie proszę[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calk 25.08.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Witam!Przyjmuje się powierzchnię użytkową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 25.08.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Jak ie chcesz sie walnąć za duzo - to przyjmij ta po podlodze - bliższa prawdy od tej uzytkowej (ja mam dom o pow. uzytkowej około 115m2, a wpodłodze z garażem ponad 200m2). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 25.08.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 Z tego co się orientuje to np robociznę stanu surowego liczy się po zewnętrznym obrysie muru, natomiast wszystkie prace wewnątrz po rzeczywistej miarze.Np co z tego że użytkowej jest 20m2 jak całkowitej będzie np 25m2 przecież tynki, wylewki, glazury panele itp będziesz kładł po powierzchni całkowitej w końcu płaci się za każdy wybudowany centymetr. Ja na parterze mam np 100 użytkowej +60 to garaż i pomieszczenie gospodarcze a na górze robi się już 170 całkowitej z czego użytkowej nie wiele mniej. Dla mnie liczenie kosztów po powierzchni użytkowej jest to oszukiwaniem samego siebie w kosztach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts