Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

prometeusz z firmy dobre domy

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
szukam ludzi budujących Prometeusza, dziś otrzymaliśmy projekt, chętnie będę wymieniać się wiadomościami.

Witam

ja wlasnie wykanczam prometeusza tzn. jestem na etapie konczenia tynkow i wstawiania okien - sluze dobra rada jesli takowa jest potrzebna

• 2 weeks później...

Ja też zastanawiam się nad projektami z firmy Dobre domy. Jestem szczególnie zainteresowany Atlasem, gdyż mój znajomy rozpoczął budowę Prometeusza, no i wiecie :) . Oba projekty są podobne. Jedyne co mi się nie podoba w Atlasie to za mały salon ok. 25 m2 i dziwny kształ łazienki na piętrze.

Poza tym znajomy coś wspominał o skomplikowany żelbetonowym stropie w tych projektach. Czy ma ktoś w tym względzie jakieś doświadczenie?

I czy biuro konstrukcyjne Dobre domy jest solidną firmą ?

Prosze o opinie :lol:

na temat Prometeusza - jest sporo na forum. Dom jest piękny a firma Domus czyli dobredomy.pl jest OK. Kupujesz projekt i koniec dalej to już projektant adaptuje dany projekt wg. potrzeb. Myslalem o Atlasie ale zbyt prosy jak dla mnie - brak wykuszu itp. Prometeusz ma skomplikowany dach ale z tym też nie ma problemu poprostu trochę droższy i tyle :-)

Witam, Atlas i Prometeusz mają podobne dachy to prawda. Kominek na elawacji to fajna sprawa - zaprosić znajomych na grila w deszczowy dzień :-). Ja bardzo lubię gości i życie towarzyskie więc uważam że to fajny pomysł - choć pewnie trzeba to wykończyć by nie czyścić elewacji po każdej imprezie :-) . Budowanie domu by tylko i wyłącznie byl praktyczny to trochę egoistyczne więc dla mnie ma to znaczenie.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam, my również planujemy na wiosnę budowę Prometeusza (z podwójnym garażem). Powiedźcie mi - jak rozwiązujecie ustawienie lodówki w kuchni? Najlepiej by pasowało między spiżarką a zlewem ale będzie zasłaniać okno - więc bez sensu :evil: Myśleliśmy o przesunieciu spiżarki ale wtedy praktycznie zabudujemy kuchnię - a tego nie chcemy :-? Nie wiem już sama. A oto rzuty: http://www.dobredomy.pl/?id_project=69&infopage=2

Macie jakiś pomysł jak to fajnie zrobić?

Pozdrawiamy - Donia i Ricardo

Witam, cieszę się, że coraz więcej osób decyduje się na budowę Prometeusza. Również miałam problem jak ustawić lodówkę no i skorzystałam z podpowiedzi i tak w spiżarni będzie stała zamrażarka lub dotychczasowa lodówka, a w kuchni niewielka na ścianie bez okna, która zakończy zabudowę. Nie wiem czy to dobry pomysł . Pozdrawiam