ks9 25.08.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2006 szukam ludzi budujących Prometeusza, dziś otrzymaliśmy projekt, chętnie będę wymieniać się wiadomościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 06.09.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 go nie oszpecę - potrzebuje miejsca na działalność gospodarczą - cichą - biurową - mam działkę 800 m2 i szkoda mi miejsca na budynki gospodarcze. Szukam tez fotek tego domu. Dlaczego zdecydowaliście się akurat na prometeusza bo np. Atlas , Jupiter czy Tytan są podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikagrabska 06.09.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 tez szukam kogos kto buduje atlas, albo tytyn bo nie wiem ktory projekt wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anja 18.10.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 szukam ludzi budujących Prometeusza, dziś otrzymaliśmy projekt, chętnie będę wymieniać się wiadomościami. Witam ja wlasnie wykanczam prometeusza tzn. jestem na etapie konczenia tynkow i wstawiania okien - sluze dobra rada jesli takowa jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 18.10.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Witaj, jestem na etapie adaptacji projektu Prometeusza II. Planujemy piwnicę i jestem ciekaw jak to będzie. Zastanawiam się też nad ścianamiczy wykonać je tak jak "radzi" projekt z betonu komórkowego ?A wy jakie macie ściany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pms 20.10.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Anja - czy jestes w stanie oszacować, ile kasy do tego stanu pochłonął Prometeusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek73 01.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Ja też zastanawiam się nad projektami z firmy Dobre domy. Jestem szczególnie zainteresowany Atlasem, gdyż mój znajomy rozpoczął budowę Prometeusza, no i wiecie . Oba projekty są podobne. Jedyne co mi się nie podoba w Atlasie to za mały salon ok. 25 m2 i dziwny kształ łazienki na piętrze. Poza tym znajomy coś wspominał o skomplikowany żelbetonowym stropie w tych projektach. Czy ma ktoś w tym względzie jakieś doświadczenie? I czy biuro konstrukcyjne Dobre domy jest solidną firmą ? Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 01.11.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 na temat Prometeusza - jest sporo na forum. Dom jest piękny a firma Domus czyli dobredomy.pl jest OK. Kupujesz projekt i koniec dalej to już projektant adaptuje dany projekt wg. potrzeb. Myslalem o Atlasie ale zbyt prosy jak dla mnie - brak wykuszu itp. Prometeusz ma skomplikowany dach ale z tym też nie ma problemu poprostu trochę droższy i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek73 02.11.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Dzięki za odpowiedź. Myślisz, że Atlas ma mniej skomplikowany dach niż Prometeusz? A co myślisz odnośnie kominka na elewacji. Czy nie jest to strata ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 02.11.2006 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Witam, Atlas i Prometeusz mają podobne dachy to prawda. Kominek na elawacji to fajna sprawa - zaprosić znajomych na grila w deszczowy dzień . Ja bardzo lubię gości i życie towarzyskie więc uważam że to fajny pomysł - choć pewnie trzeba to wykończyć by nie czyścić elewacji po każdej imprezie . Budowanie domu by tylko i wyłącznie byl praktyczny to trochę egoistyczne więc dla mnie ma to znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek73 06.11.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Dzięki, że znajdujesz czas na odpisywanie na moje wątpliwości. Ja dopiero zaczynam oglądać projekty i nie bardzo wiem na jakich stronach można ich szukać. Może mogę liczyć na jakąś podpowiedź z twojej strony . Z góry dziękuje !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 06.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Ciekawe propozycje tzn. zebrane w jedno możesz poszukać na http://nowydom.onet.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek73 08.11.2006 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Dzięki za tą stronę. Naprawdę jest fajna. A jakie jest Twoje zdanie na temat garażu. Czy w bryle domu, czy jednak oddzielnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 08.11.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 to chyba zależy od wielkości działki - chociaż wygodne wydaje się w bryle bo z garażu można przejść do domu nie trzeba chodzić jak pada czy zimno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks9 16.11.2006 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Prośba do Ani, skoro wykańczasz Prometeusza wyślij fotki. Ja będę budować dopiero na wiosnę chętnie podejrzę jak będzie wyglądał mój wymarzony dom w realu. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 16.11.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Ja planuje budowę mojego prometeusza II jak tylko będzie to możliwe bo w grudniu będę miał już pozwolenie. Widziałem prometeusza i jest OK. Wydaje się być bardzo przytulny. Na forum jak poszukasz znajdziesz kilka fotek lub linków do prometeuszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricardo1 29.11.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam, my również planujemy na wiosnę budowę Prometeusza (z podwójnym garażem). Powiedźcie mi - jak rozwiązujecie ustawienie lodówki w kuchni? Najlepiej by pasowało między spiżarką a zlewem ale będzie zasłaniać okno - więc bez sensu Myśleliśmy o przesunieciu spiżarki ale wtedy praktycznie zabudujemy kuchnię - a tego nie chcemy Nie wiem już sama. A oto rzuty: http://www.dobredomy.pl/?id_project=69&infopage=2 Macie jakiś pomysł jak to fajnie zrobić? Pozdrawiamy - Donia i Ricardo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ks9 29.11.2006 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam, cieszę się, że coraz więcej osób decyduje się na budowę Prometeusza. Również miałam problem jak ustawić lodówkę no i skorzystałam z podpowiedzi i tak w spiżarni będzie stała zamrażarka lub dotychczasowa lodówka, a w kuchni niewielka na ścianie bez okna, która zakończy zabudowę. Nie wiem czy to dobry pomysł . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts