Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Kasiu.

Wzbogaciłaś się o kolejnego kibica i to lokalnego!

Ja w przyszłym roku również planuję zbudować (czyt. rozpocząć) swoje 4 kąty. Również mam skomplikowana sytuację z działką , mianowicie - posiadamy działkę w miejscowości Bystra nad sama Białką - tylko jest mały problem - przez tą działkę pójdzie ekspresówka Bielsko-Żywiec. Od 15 lat co roku w gminie mówią , że już w tym roku wykupią i co i nic! Ale jestem dobrej myśli na rok przyszły, po wydaniu decyzji wojewody o budowie ekspresówki przez Mikuszowice , Straconkę i Lipnik - powinna inwestycja w końcu ruszyć...

Co do badań to bym się nie wygłupiał - widzę , że wysoko budujecie (LIPNIK??) , ja bym się bał raczej ,że wody braknie :)

Pozdrawiam serdecznie

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jak tam się czuje Piotruś??? :D

Witaj Rom!

Piotruś się czuje świetnie. Ja, przyznam szczerze, trochę przyświrowałam i miałam straszne wątpliwości kilka dni po zabiegu. Chodzi o to, że to operowane prawe oko zaczęło mu zwiewać w drugą stronę. Czytałam dużo na specjalnych forach o zezie i okazało się, że to całkowicie normalne i nie mam się czym przejmować. Ogólnie wszystko już jest dobrze. Oto dowód:

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/8/5/6/19691242_d.jpg

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/3/7/4/19691245_d.jpg

Mam nadzieję, że za niedługo coś o drodze jakiejś lub budowaniu napiszę... :wink:

Zerknij Rom na priva

Witaj Kasiu.

Wzbogaciłaś się o kolejnego kibica i to lokalnego!

Ja w przyszłym roku również planuję zbudować (czyt. rozpocząć) swoje 4 kąty. Również mam skomplikowana sytuację z działką , mianowicie - posiadamy działkę w miejscowości Bystra nad sama Białką - tylko jest mały problem - przez tą działkę pójdzie ekspresówka Bielsko-Żywiec. Od 15 lat co roku w gminie mówią , że już w tym roku wykupią i co i nic! Ale jestem dobrej myśli na rok przyszły, po wydaniu decyzji wojewody o budowie ekspresówki przez Mikuszowice , Straconkę i Lipnik - powinna inwestycja w końcu ruszyć...

Co do badań to bym się nie wygłupiał - widzę , że wysoko budujecie (LIPNIK??) , ja bym się bał raczej ,że wody braknie :)

Pozdrawiam serdecznie

Witam Cię bekum. Miło mi powitać kogoś z moich stron. Trzymam kciuki żebyś na wiosnę zaczął budować swoją wymarzoną chałupkę. Jeśli chodzi o naszą działkę to jest ona mniej więcej na wysokości Krzyża na Trzech Lipkach na pograniczu Starego Bielska i Sarniego Stoku. :)

Pozdrawiam Cię kasia

Dzięki Kasiu za wsparcie :)

Ja również wam kibicuję i trzymam kciuki, że z drogą wszystko się uda.

A na wiosnę będziemy podglądać jak nasze domki rosną i rośną i rosną :D

pozd.

Piekna działeczka, zazdroszcze drzewostanu, tylko jak tego nie zniszczyć przez budowanie- trzeba uwazać.Powodzenia.

Mam nadzieję, że nic się nie zniszczy, nie chciałabym, żeby chociażby jedna sosenka ucierpiała :wink:

Dzialka piekna. Mam nadzieje, ze sobie z sasiadem i droga poradzicie.

Bardzo milutki ten Wasz domek.

Jak już będziemy mieli ten kawałek drogi to żaden sąsiad nam nie będzie straszny :wink:

Pozdrawiam kasia

O! Czesc Kasiu

fajnie, bardzo sie ciesze że jestescie coraz blizej drogi :wink: do wymarzonego domu

Pozdrowko

Witaj malmuc!

Jak na razie ta droga :wink: to kurczę pod górkę, aż się boje myśleć co będzie dalej. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, no nie?

Pozdrawiam Cię cieplutko. kasia

yupiiiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D

nareszcie coś ruszyło. strasznie się cieszę. Ja też bym machnął reką na te kwotę i ja zapłacił. Oczywiście uważam że 4 tys to nie jest mało. Dla mnie to kupa :oops: pieniedzy. Ale czasami trzeba sie poświęcić dla wyższej sprawy (czytaj : dla końcowego sukcesu budowlanego). Najważniejsze że sprawy ruszyły do przodu. To zawsze poprawia humor i działa jakoś tak optymistycznie.

Jeżeli chodzi o zdjęcia to jesień na działce macie po prostu boską :D

Powiem krótko: ja chcę jeszcze!!!!!! :D :D

P.S. Nowe zdjęcie pod nickiem tez mi sie podoba :D

Cześć Rom!

Pewnie nic nie wynegocjujemy, bo oni po prostu chcą zarobić... 700 pln na łebka na prezenty na Boże Narodzenie - zajebista sprawa. Ale spytałam czy ta cena jest ostateczna, żeby potem nie pluć sobie w twarz, że mogliśmy trochę zaoszczędzić. Dadzą mi znać... Ale tak jak piszesz czasami trzeba się poświęcić dla wyższej sprawy.

Pozdrawiam cię kasia

P.S. :oops:

:D :D :D :D :D No to 29 listopada świętujemy. Właśnie zerkam w kalendarz - cholera środa - środek tygodnia - może byc po tym "świętowaniu" ciężki czwatrek w pracy hihihi. Ale co tam. Jakoś przeboleje. :D

No i walcz jak lwica o niższą cenę :D

P.S. :p

Jutro, jutro, aż spać nie mogę.

Siedzę i myślę, że teraz to już na poważnie wszystko się zaczyna.

Jutro dam znać na pewno co i jak. Bo przecież może się okazać, że jeden delikwent nie przyjdzie i już po sprawie. No dobra nie kraczę bo wykraczę.

Pozdrawiam Malmuc

Ale sie zacznie :lol:

Kasia to teraz Twój Dziennik nabierze rozpędu, OJ! rozpali się do czerwoności :lol:

A dla Piotrusia specjalne życzonka od kolegi równieśnika i koleżanki 5-latki

http://www.rmucha.photosite.com/~photos/tn/4332966_104.ts1158311431407.jpghttp://www.rmucha.photosite.com/~photos/tn/4332967_104.ts1158311437499.jpg

A od baby malmucowej słodkie buziaki :wink: