kasia w 06.02.2007 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Znalazłam: Adaptacja przebudowa pomieszczeń lub budowli w celu spełniania innych niż dotąd funkcji użytkowych. Adaptacja może polegać także na przystosowaniu istniejącego obiektu do nowych wymagań, bez zmiany jego funkcji (np. stary budynek mieszkalny zostaje wyposażony w nowoczesne instalacje ogrzewania w miejsce dawniejszych piecy; wzmocnienie konstrukcji zabytkowego mostu w celu umożliwienia współczesnego ruchu komunikacyjnego itp.). Adaptacja zachowuje wszystkie walory stylowe istniejącej budowli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 oprócz zmian które wprowadzasz dochodzi: przeliczenia funadamentów - czyli konstruktor, potem trzeba dostosować wylot kanalizy i wlot wody do domu czyli instalator - wszyscy z uprawnienieami - chyba że twój archi je ma reszty juz nie pamietam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 06.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 My nie wprowadzamy zadnych zmian...architekt adaptuje tylko projekt do strefy, w jakiej się znajduje działka. Ogólnie robi wszystko, co jest konieczne do uzyskania pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.02.2007 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 oprócz zmian które wprowadzasz dochodzi: przeliczenia funadamentów - czyli konstruktor, potem trzeba dostosować wylot kanalizy i wlot wody do domu czyli instalator - wszyscy z uprawnienieami - chyba że twój archi je ma reszty juz nie pamietam.... Tak świerczu przeliczenie fundamentów i reszte rzeczy które robi konstruktor jest w tej cenie. Za te 1800zł będę miała projekt z moimi zmianami i z wszystkimi niezbednymi przeliczeniami - kompletny projekt budowlany. To co mówisz, że to fajna cena za te moje wygibasy z tym dodatkowym pokojem na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.02.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 oczywiście!!! my mieliśmy bardzo mało mian i daliśmy 1150zł wiec porównując do twoich to jak za darmo słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.02.2007 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 oczywiście!!! my mieliśmy bardzo mało mian i daliśmy 1150zł wiec porównując do twoich to jak za darmo słowo! Świerczu! No to ja mimo, że abstynentka, stawiam ci wirtualne pifko Nie myślałam, że jedno zdanie może tak zmienić mój nastrój. A byłam trochę zła... Dzięki wielkie. Bardzo się cieszę, że jednak panuje nad wszystkim i jeszcze niikt mnie nie oskubał z kasy. Pozdrawiam kassia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.02.2007 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Najważniejsze że jesteś zadowolna, w końcu troszkę w tym swoim domku pomieszkasz Też tak myślę My nie wprowadzamy zadnych zmian...architekt adaptuje tylko projekt do strefy, w jakiej się znajduje działka. Ogólnie robi wszystko, co jest konieczne do uzyskania pozwolenia na budowę Czyli projekt trafiony w 100% Chyba nie za często to się zdarza Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryniu 07.02.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Dzisiaj trafiłem na wasz dziennik , no i jestem pod wrażeniem! Macie super działeczkę i chyba super lokalizację! My jesteśmy na etapie formalności związanych z kupnem działki. Szukaliśmy jej dobre 3 miesiące , między innymi dlatego że nie mogliśmy się przekonać do działek ( mimo że pięknie położonych) do których dojazd był przez jakieś współwłasności czy służebności - wiadomo jak teraz w większości przypadków jest: rolnik dzieli tatową ziemię na dzialki i sprzedaje. Dostęp do dróg gminnych mają tylko ci z brzegu. Mam nadzieję , że ostatecznie dogadacie się z sąsiadem - zgoda buduje , niezgoda rujnuje.Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.02.2007 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witaj fryniu! Dzięki za miłe słowa Działka faktycznie lokalizację ma super. Sąsiad jak na razie siedzi cicho, żadnych odwołań, żadnych pism do urzędów nie wysyła. Tak więc chyba się chłopina rozmyślił i doszedł do wniosku, że dobrze mieć sąsiadów, którzy będą mu pilnować jego domku letniskowego i kabaczków... Życzę szybkiego i sprawnego załatwienia formalności Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 08.02.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Hej Kiedy wczoraj wracałam z Krakowa, a pogoda była podła, do tego strasznie zmeczona i spragniona kawy zobaczyłam kierunek Bielsko-Biała I pomyślałam: Jakby było fajnie sie teraz kopsnąć do Kasi, na jej piękną działeczkę i wypić tam dobrej gorącej kawki zagryzając precelka ( tak tak, miałam precelki w samochodzie z samiuśkiego krakowa) ale kawka na trawce w taką pogode? Jak ja tesknie za wiosną .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.02.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Hej Kiedy wczoraj wracałam z Krakowa, a pogoda była podła, do tego strasznie zmeczona i spragniona kawy zobaczyłam kierunek Bielsko-Biała I pomyślałam: Jakby było fajnie sie teraz kopsnąć do Kasi, na jej piękną działeczkę i wypić tam dobrej gorącej kawki zagryzając precelka ( tak tak, miałam precelki w samochodzie z samiuśkiego krakowa) ale kawka na trawce w taką pogode? Jak ja tesknie za wiosną .... No to jedziemy Zima tam na pewno jest teraz piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.02.2007 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Hej Kiedy wczoraj wracałam z Krakowa, a pogoda była podła, do tego strasznie zmeczona i spragniona kawy zobaczyłam kierunek Bielsko-Biała I pomyślałam: Jakby było fajnie sie teraz kopsnąć do Kasi, na jej piękną działeczkę i wypić tam dobrej gorącej kawki zagryzając precelka ( tak tak, miałam precelki w samochodzie z samiuśkiego krakowa) ale kawka na trawce w taką pogode? Jak ja tesknie za wiosną .... No kurczę trza było przyjeżdżać Wczoraj oprócz kawusi to mogłam zaoferować zapiekany serek z frytkami mniam mniam No to jedziemy Zima tam na pewno jest teraz piękna Zima??? Słoneczko tak daje, że musiałam zasłonić okno, żeby widzieć na monitorze co piszę A tak poważnie to taka zima jest beznadziejna. Mamy początek lutego, a mój synek dwa razy był na sankach Pamiętam jak trzy lata temu tak dowaliło śniegu, że z domu nie dało się wyjść, ludzie do pracy nie mogli dojechać, totalny paraliż....Ale było wtedy fajnie... A tak w ogóle to jak będziecie w okolicy mojego pięknego miasta to serdecznie zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.02.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 szkoda że mieszkam tak daleko.... uwielbiam BB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.02.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No ja też lubię moje miasto. A Poznań wcale tak daleko nie jest. Zrzucicie się z Romkiem i panią Malmucową na paliwko i kilka godzinek sympatycznej podróży i jesteście Tylko chyba będziecie musieli wynająć autobus bo jak wszystkie dzidziusie powyskakują z brzuszków to osobówka może nie wystarczyć Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.02.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A u mnie dzisiaj spadło pełno śniegu Jest tak pięknie, bielutko...wyrażnie brakuje mi tej zimy światła...ja już chcę wiosny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.02.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Rom u mnie też biało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.02.2007 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Rom u mnie też biało hahaha dopiero po chwili skapowałem że Ty tyż z poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.02.2007 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Rom u mnie też biało hahaha dopiero po chwili skapowałem że Ty tyż z poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kasiu, macie przepiękną działeczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.02.2007 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Kasiu, macie przepiękną działeczkę . Dziękuję Aniu za miłe słowo Mam wielki sentyment do tej działki. Razem z mamą i babcią spędzałam tu dużo czasu kiedy byłam mała. No i później też, nawet osiemnastkę robiłam na działce. Ale było fajnie Wtedy to nawet przez myśl mi nie przeszło, że kiedyś będę tutaj budować swój własny dom... Jak tylko znajdę więcej czasu to przestudiuje Twój dziennik - a trochę się już tego nazbierało. Trzymam kciuki za maleństwo i wierzę, że śliczna dziewczyneczka się urodzi Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts