Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

Gazem będziemy ogrzewać. To w naszym przypadku najlepsze rozwiązanie. Ogrzewanie jest niezależne i automatyczne. Choć myśleliśmy o piecu na węgiel, to jednak powróciliśmy do gazu.

Moi rodzice mają piec na węgiel i są teraz jego niewolnikami. Nie posiedzą u nas zbyt długo, bo muszą rozpalić/dołożyć do pieca. Z drugiej strony nie mogą go zbytnio załadować opałem, bo woda może się zagotować.

A jeżeli nie chcesz w domu grzejników eksponować, to możesz je schować pod oknami balkonowymi .:D

Jednak nie polecam zastosowania jednego grzejnika przy tak dużej powierzchni, bo zanim on nagrzałby je do ustawionej temperatury, naprawdę dużo czasu i paliwa by upłynęło.

A zauważyłaś, jak nasz C77b się "zeSkrzacił". Może nasze rozwiązanie by Ci podpasowało? :lol: Będziemy mieć szafę w hallu, szafę pod schodami, z drugiej strony schodów-schowek od garażu. Co ty na to?

Jeszcze jedno! Wykonawca proponował nam wybudowanie małej kotłowni w garażu, zaraz przy kominie, aby tam powiesić kocioł gazowy. Myslał, że uda mu się nas namówić na rezygnację z po. gospodarczego. Rzeczywiście, powstałby wtedy piękny hall, ale gdzieś trzeba pomieścić te graty, no nie?http://img245.imageshack.us/img245/8449/wejscieam3.jpg

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gazem będziemy ogrzewać. To w naszym przypadku najlepsze rozwiązanie. Ogrzewanie jest niezależne i automatyczne. Choć myśleliśmy o piecu na węgiel, to jednak powróciliśmy do gazu.

Moi rodzice mają piec na węgiel i są teraz jego niewolnikami. Nie posiedzą u nas zbyt długo, bo muszą rozpalić/dołożyć do pieca. Z drugiej strony nie mogą go zbytnio załadować opałem, bo woda może się zagotować.

A jeżeli nie chcesz w domu grzejników eksponować, to możesz je schować pod oknami balkonowymi :D Są to grzejniki kanałowe.

Jednak nie polecam zastosowania jednego grzejnika przy tak dużej powierzchni, bo zanim on nagrzałby je do ustawionej temperatury, naprawdę dużo czasu i paliwa by upłynęło.

A zauważyłaś, jak nasz C77b się "zeSkrzacił". Może nasze rozwiązanie by Ci podpasowało? :lol: Będziemy mieć szafę w hallu, szafę pod schodami, z drugiej strony schodów-schowek od garażu. Co ty na to?

Faktycznie Twój Zręczny podobny do oryginalnego Skrzata :o

Ale mój Skrzat jest bardziej podobny do Barwnego....

Każdy ma taki domek jak sobie wymarzył :D

Teraz po przeróbkach naszego projektu już nie martwię się o brak miejsca do przechowywania

- szafa w holu

- garderoba

- szafa w dorobionym pokoju na dole

- zabudowana szafa w naszej sypialni

Myślę, że spokojnie wystarczy, tym bardziej, że raczej "natury chomika" nie mamy.

A jeśli chodzi o ogrzewanie to chyba opcja z jednym kaloryferem w salonie nie jest za fajna :( A te kaloryfery wpuszczane w ziemię jakoś mi się nie podobają.

Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu

Pozdrawiam kasia

Witaj Kasiu,

Ale piękny ten wasz szkrab ( ups, oczywiście mam na myśli Waszego syna, chociaż szkrab "forumowy" pewnie tez ładny .... :lol: ).

Rzeczywiście piękne rzęsy...a zdjęcie z kotkiem i z Tobą na plaży- cudo.

Pozazdrościc. Tez bym już takiego malucha chciała :wink:

Dzięki Dominiczka :D

A forumowy Szkrab mógłby się pokazać :lol: :wink:

W sumie to fajnie by było jakby każdy jakąś swoją foteczkę tu wkleił.

Ja bardzo jestem ciekawa z kim rozmawiam - piszę... :wink: :roll:

A co do maluszka....chcieć to móc....

No to do roboty.... :D :wink:

Pozdrówka kasia

A jeżeli chodzi o ten nr to nie pamiętam - coś w okolicach połowy zeszłego roku. Ale nie ma po co szukać. To nie była taka rozbudowana wypowiedz jak Twoja - jakies tam jedno zdanie :oops:

A ja znalazłam od strzału :lol:

Odpowiedź krótka, zwięzła i na temat :D

Dla zainteresowanych MURATOR NR 7/2006, str. 81.

No to ja też mam znajomości w prasie...lub czasopiśmie :D :wink:

Pozdrawiam kasia

:oops: :oops: :oops: :oops:

Oto ja, po prawej mój ukochany. Sa też moi rodzice.

No i....góry. Uwielbiamy góry.

Hmmmm....chyba zamieszczę trochę zdjęć z naszych wypraw w dzienniku.

http://images.kodakgallery.eu.com/photos195/1/94/62/66/15/7/715666294133_0_ALB.jpg

u mnie się nie wyświetla :( :(

Czekam na resztę ze zdjęciami :D

Oto ja, po prawej mój ukochany. Sa też moi rodzice.

No i....góry. Uwielbiamy góry.

Hmmmm....chyba zamieszczę trochę zdjęć z naszych wypraw w dzienniku.

http://images20.fotosik.pl/79/9875b748230c19e6med.jpg

Ale sympatycznie wyglądacie :D

Lubię uśmiechniętych ludzi...

Pozdrawiam was cieplutko

kasia