Szkrab 21.02.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Gazem będziemy ogrzewać. To w naszym przypadku najlepsze rozwiązanie. Ogrzewanie jest niezależne i automatyczne. Choć myśleliśmy o piecu na węgiel, to jednak powróciliśmy do gazu. Moi rodzice mają piec na węgiel i są teraz jego niewolnikami. Nie posiedzą u nas zbyt długo, bo muszą rozpalić/dołożyć do pieca. Z drugiej strony nie mogą go zbytnio załadować opałem, bo woda może się zagotować. A jeżeli nie chcesz w domu grzejników eksponować, to możesz je schować pod oknami balkonowymi . Jednak nie polecam zastosowania jednego grzejnika przy tak dużej powierzchni, bo zanim on nagrzałby je do ustawionej temperatury, naprawdę dużo czasu i paliwa by upłynęło. A zauważyłaś, jak nasz C77b się "zeSkrzacił". Może nasze rozwiązanie by Ci podpasowało? Będziemy mieć szafę w hallu, szafę pod schodami, z drugiej strony schodów-schowek od garażu. Co ty na to? Jeszcze jedno! Wykonawca proponował nam wybudowanie małej kotłowni w garażu, zaraz przy kominie, aby tam powiesić kocioł gazowy. Myslał, że uda mu się nas namówić na rezygnację z po. gospodarczego. Rzeczywiście, powstałby wtedy piękny hall, ale gdzieś trzeba pomieścić te graty, no nie?http://img245.imageshack.us/img245/8449/wejscieam3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Gazem będziemy ogrzewać. To w naszym przypadku najlepsze rozwiązanie. Ogrzewanie jest niezależne i automatyczne. Choć myśleliśmy o piecu na węgiel, to jednak powróciliśmy do gazu. Moi rodzice mają piec na węgiel i są teraz jego niewolnikami. Nie posiedzą u nas zbyt długo, bo muszą rozpalić/dołożyć do pieca. Z drugiej strony nie mogą go zbytnio załadować opałem, bo woda może się zagotować. A jeżeli nie chcesz w domu grzejników eksponować, to możesz je schować pod oknami balkonowymi Są to grzejniki kanałowe. Jednak nie polecam zastosowania jednego grzejnika przy tak dużej powierzchni, bo zanim on nagrzałby je do ustawionej temperatury, naprawdę dużo czasu i paliwa by upłynęło. A zauważyłaś, jak nasz C77b się "zeSkrzacił". Może nasze rozwiązanie by Ci podpasowało? Będziemy mieć szafę w hallu, szafę pod schodami, z drugiej strony schodów-schowek od garażu. Co ty na to? Faktycznie Twój Zręczny podobny do oryginalnego Skrzata Ale mój Skrzat jest bardziej podobny do Barwnego.... Każdy ma taki domek jak sobie wymarzył Teraz po przeróbkach naszego projektu już nie martwię się o brak miejsca do przechowywania - szafa w holu - garderoba - szafa w dorobionym pokoju na dole - zabudowana szafa w naszej sypialni Myślę, że spokojnie wystarczy, tym bardziej, że raczej "natury chomika" nie mamy. A jeśli chodzi o ogrzewanie to chyba opcja z jednym kaloryferem w salonie nie jest za fajna A te kaloryfery wpuszczane w ziemię jakoś mi się nie podobają. Mamy jeszcze trochę czasu do namysłu Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 21.02.2007 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj Kasiu, Ale piękny ten wasz szkrab ( ups, oczywiście mam na myśli Waszego syna, chociaż szkrab "forumowy" pewnie tez ładny .... ). Rzeczywiście piękne rzęsy...a zdjęcie z kotkiem i z Tobą na plaży- cudo. Pozazdrościc. Tez bym już takiego malucha chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 21.02.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Faktycznie Twój Zręczny podobny do oryginalnego Skrzata Ale mój Skrzat jest bardziej podobny do Barwnego.... Każdy ma taki domek jak sobie wymarzył Zgadza się! Ty będziesz miała "Barwnego Skrzata", a my "Zręcznego Skrzata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 21.02.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj Kasiu, Ale piękny ten wasz szkrab ( ups, oczywiście mam na myśli Waszego syna, chociaż szkrab "forumowy" pewnie tez ładny .... ). [...] No pewnie, że tak! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj Kasiu, Ale piękny ten wasz szkrab ( ups, oczywiście mam na myśli Waszego syna, chociaż szkrab "forumowy" pewnie tez ładny .... ). Rzeczywiście piękne rzęsy...a zdjęcie z kotkiem i z Tobą na plaży- cudo. Pozazdrościc. Tez bym już takiego malucha chciała Dzięki Dominiczka A forumowy Szkrab mógłby się pokazać W sumie to fajnie by było jakby każdy jakąś swoją foteczkę tu wkleił. Ja bardzo jestem ciekawa z kim rozmawiam - piszę... A co do maluszka....chcieć to móc.... No to do roboty.... Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Faktycznie Twój Zręczny podobny do oryginalnego Skrzata Ale mój Skrzat jest bardziej podobny do Barwnego.... Każdy ma taki domek jak sobie wymarzył Zgadza się! Ty będziesz miała "Barwnego Skrzata", a my "Zręcznego Skrzata" Dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witaj Kasiu, Ale piękny ten wasz szkrab ( ups, oczywiście mam na myśli Waszego syna, chociaż szkrab "forumowy" pewnie tez ładny .... ). [...] No pewnie, że tak! Dzięki! No to prosimy udowodnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 A jeżeli chodzi o ten nr to nie pamiętam - coś w okolicach połowy zeszłego roku. Ale nie ma po co szukać. To nie była taka rozbudowana wypowiedz jak Twoja - jakies tam jedno zdanie A ja znalazłam od strzału Odpowiedź krótka, zwięzła i na temat Dla zainteresowanych MURATOR NR 7/2006, str. 81. No to ja też mam znajomości w prasie...lub czasopiśmie Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 No toja też się dołączę do rozmowy kaloryferowej Na poniższym rysunku różową linią zaznaczyłem kaloryferki u moim domu: http://img57.imageshack.us/img57/7244/dom2533xc3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 W sumie to fajnie by było jakby każdy jakąś swoją foteczkę tu wkleił. Ja bardzo jestem ciekawa z kim rozmawiam - piszę... Czekam i czekam.....no dawajcie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 W sumie to fajnie by było jakby każdy jakąś swoją foteczkę tu wkleił. Ja bardzo jestem ciekawa z kim rozmawiam - piszę... Czekam i czekam.....no dawajcie zdjęcia Proponuje, żebyś dał innym przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 W sumie to fajnie by było jakby każdy jakąś swoją foteczkę tu wkleił. Ja bardzo jestem ciekawa z kim rozmawiam - piszę... Czekam i czekam.....no dawajcie zdjęcia Proponuje, żebyś dał innym przykład http://img218.imageshack.us/img218/7168/1029lp0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 21.02.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Oto ja, po prawej mój ukochany. Sa też moi rodzice.No i....góry. Uwielbiamy góry.Hmmmm....chyba zamieszczę trochę zdjęć z naszych wypraw w dzienniku. http://images20.fotosik.pl/79/9875b748230c19e6med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 http://img218.imageshack.us/img218/7168/1029lp0.jpg Brawo za odwagę Fajnie jest widzieć z kim się rozmawia Całkiem inny facet niż ten w garniturze z panną młodą Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Oto ja, po prawej mój ukochany. Sa też moi rodzice. No i....góry. Uwielbiamy góry. Hmmmm....chyba zamieszczę trochę zdjęć z naszych wypraw w dzienniku. http://images.kodakgallery.eu.com/photos195/1/94/62/66/15/7/715666294133_0_ALB.jpg u mnie się nie wyświetla Czekam na resztę ze zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 21.02.2007 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Nawiązując jescze do tematu kaloryferów Tutaj widać kawałem kaloryfera w salonie: http://img503.imageshack.us/img503/2237/obraz121bn3.jpg a tutaj w części kuchwennej: http://img503.imageshack.us/img503/969/obraz125md1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Oto ja, po prawej mój ukochany. Sa też moi rodzice. No i....góry. Uwielbiamy góry. Hmmmm....chyba zamieszczę trochę zdjęć z naszych wypraw w dzienniku. http://images20.fotosik.pl/79/9875b748230c19e6med.jpg Ale sympatycznie wyglądacie Lubię uśmiechniętych ludzi... Pozdrawiam was cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.02.2007 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Romek dzięki za fotki. Coraz bardziej pomagają wyobrazić sobie mój dom A szczególnie ta ściana z kominem, oddzielająca kuchnię od salonu - teraz przynajmniej dokładnie widzę jaką ma głębokość.... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 22.02.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2007 roni brawo za odwagę....i zachęcam innych czytelników Aha odnośnie kaloryferów - na swoim rysunku zapomniałem jeszcze że mam kaloryfer w garażu - pod oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts