kasia w 13.09.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Tak Rom 2 miesiące. A wyobraź sobie, że pani powiedziała, żebym za dwa miesiące zadzwoniła i ona powie mi na jakim etapie jest sprawa. Czyli wcale nie znaczy to, że za dwa miesiące będę miała wypis. Zrozumiałam to tak, że dwa miesiące to minimum... Ja już nic nie mówię. Tak samo dziasiaj odebrałam warunki dostawy wody (mimo, że wodę na działce mam, co prawda nie mam licznika rozliczam się ryczałtowo - ale podobno warunki są niezbęne- dobra ok.). Ale dlaczego za dwa zdania typu "istnieje możliwość doprowadzenia wody do budynku mieszkalnego" musiałam zapłacić 63 zł???. Obłęd!!!! Jak załatwiałam warunki dostaw energii to nic nie płaciłam i jeszcze mi je pocztą przysłali.... Ale miałam przecież nie narzekać... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.09.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Jak się tam zacznie chodzic po urzędach to szlag człowieka może trafić. Pamiętam jak poszedłem do gminy po wypis z miejscowego planu zagospodarowania terenu. Pani zrobiła ksero z pięciu stron i zapłaciłem za to 120zł!!!!!!! Myślałem że dostanę tam zawału na miejscu. Okazuje się, że gmina ma takie stawki i za każdą stronę z miejscowego planu zagpspodarowania terenu liczy sobie 20zł!!!! Pytam się za co???? Za ksero z podpisem Pani urzędnik, że jest zgodne z orginałem. I dziwić sie potem, że jak mogę to kupuję materiały bez vatu( ale o tym ciiiiiiiiiiii ). Po co mam w tej sytuacji wspierać Państwo? Jak Kuba Bogu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Kasiu z taką ekipą to niejeden dom wybudujesz Ale boską masz tę ekipę Mam nadzieję, że za dużo drzew nie powycinaliście? Bo piękne macie drzewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2006 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Romie!!! W sumie to Luk wyciął tylko trzy wiśnie. Pewnie będziemy musieli pozbyć się też orzecha i jabłonki, bo rosną ok. 3m od płotu. Na początku chcieliśmy je zostawić, ale w końcu wyszło na to, że je wycinamy. Planujemy zrobić taki drewniany taras dookoła domu (coś takiego jest na okładce muratora nr 9/2006) i trochę by przeszkadzały, a poza tym drzewa chyba nie mogą rosnąć aż tak blisko ściany domu.. Jak poprawi się pogoda, bo u nas okropnie leje, to zrobię jakieś nowe fotki działki i wkleję. Pozdrawiam cie Rom i udanego kawalerskiego życzę... kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Będę musiał popatrzeć w ten numer Muratora bo jestem ciekawy waszego pomysłu. Dużo tam macie jescze tych drzew owocowych? Będziesz robić zaprawy??? A może placki z owocami Dzięki za życzenia. Jeszcze się nie zdecydowałem czy będę robił jakieś kawalerskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2006 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Wiśni w tym roku nie było ani jednej, bo te drzewka to tak miały w jeden rok wysyp, a w drugi nic. Zostawiliśmy sobie trzy śliwy przy płocie. Owoców miały bardzo dużo, ja zamroziłam kilkanaście woreczków, a resztę pozbierali znajomi. Powidła, dżemiki - może nauczę się to w przyszłym roku zrobię. A palcek ze śliwkami to u nas na okrągło... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 U mnie w butli właśnie "pracuje" wino ze śliwek Polecam....pyszne Jak będziesz chciała to służę przepisem Muszę kiedyś się wprosić na ten placek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2006 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 winka niestety.......nie pijam, w ogóle żadnego alkoholu od 2,5 roku..... ale nie wątpię, że Twoje będzie pyszne..... a na placek zapraszam serdecznie.... może podróż poślubna w góry???? jakby co to no problem... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Tak na szybciutko zrobiłam zdjęcie tej okładki i myślimy o mniej więcej takim tarasie dookoła domu: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/0/5/3/18506460_d.jpg pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 20.09.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Bardzo mi się podoba taki taras. Może to dlatego że wogóle lubię drewno,mógłbym w domu miec wszystko drewniane. Taras mam betonowy,ale tak własnie myslałem czy byłoby możliwe położenia na nim desek. Ale to temat na daleką przyszłość. Tak się zastanawiam...nad tym tarasem, który wkleiłaś...czy nie będzie się szybko niszczył od wody?? Takie deski po paru latach nadają sie pewnie do wyrzucenia. Jeżeli chodzi o placek ...to na początku pażdziernika jadę na podróż poślubną w Bieszczady, jeszcze nigdy tam nie byłem, ale muszę się też kiedyś wybrać w Twoje okolice ...na ten obiecany placek . Trzymam Cię za słowo A z alkoholem to tylko pogratulować.Ja tylko w małych ilościach do obiadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2006 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 Tak się zastanawiam...nad tym tarasem, który wkleiłaś...czy nie będzie się szybko niszczył od wody?? Jeszcze nie wgłębiałam się w to tak dokładnie, ale z tego co wiem to tu stosuje się jakieś specjalne drewno dobrej jakości, imregnaty i takie tam zabezpieczenia. Po Bieszczadach zapraszam do Szczyrku pozjeżdżać na tym, co kto lubi... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.09.2006 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 o widze że kolejni sympatycy drewna ja podobnie ja Rom mogłbym mieć wszystko z drewna i np. polecano mi podbitke pcv bo nie trzeba konserwpwać itd. ale ludzie jak to wygląda... ja np. chce mieć dreniane szczyty z okorowanych desek poukładanych na przemian. jak chcecie moge później wkleić fotke - znalazłem w trasie tak ułożoną podbitke - CUDO! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.09.2006 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 wklejaj świerczu to CUDO... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemeziz_aki 22.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Witaj Kasiu, Macie piękną działeczkę, cudo aż miło będzie mieszkac w takim otoczeniu. Mam nadzieję i trzymam kciuki że sąsiedzi także okażą się normalni i wszystko się ułoży. pozdrawiam i czekam na dobre wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2006 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Sąsiedzi nie są normalni, ale i tak wszystko się ułoży mam nadzieję dobrze. Śledzę wsze postępy i troszkę ci zazdroszczę, że już zaczynacie. Gdyby nie nasze problemy, to prawdopodobnie też byłyby już teraz zalewane fundamenty. Ja również trzymam kciuki za wasz domek. pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemeziz_aki 22.09.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Kasiu wiem co przeżywasz, nasza droga do tego momentu też nie była prosta , ale pocieszała mnie myśl że jeśli coś zaczęło się źle i od samego początku wszystko szło nie tak, to efekt końcowy nam to wynagrodzi . Zresztą wielu moich przyjaciół powtarzało mi "Weronika nie martw się, zobaczysz jeśli teraz macie takie trudności to oznacza to że później wszystko będzie szło jak po maśle a mieszkać będzie się wam rewelacyjnie" - ja im wierzę, w końcu są moimi przyjaciółmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.09.2006 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Weroniczka dzięki za dobre słowo. Trzymaj się cieplutko, pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.09.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu ładne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Nasz Domku pisz w komentarzach a nie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.09.2006 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu ładne zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts