julienx 18.03.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 szkrab, fajny pomysł. Kasia moze rzeczywiscie wartoby sie nad nim zastanowic, bo korzysć jest spora. Pozdrawiam Julienx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 18.03.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 kasiu dochówka bardzio ładna , mogę zapytać czy od ręki ją masz , i jaka cena za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.03.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Oglądnęliśmy Twój rzucik i mamy propozycję. Naprawdę niedużym kosztem, raptem kilka cegieł po bokach, można wysunąć kuchnię do filarów. szkrab, fajny pomysł. Kasia moze rzeczywiscie wartoby sie nad nim zastanowic, bo korzysć jest spora. Pozdrawiam Julienx Witajcie Szkrabie i Julienx Widziałam już taką opcję z wysunięciem kuchni u kilku osób i powiem szczerze, że oryginalna wersja bardziej mi się podoba. Przynajmniej jeśli chodzi o Skrzata. Chodzi o to, że ten ganek, który będzie połączony u nas z tarasem od zachodniej i północnej strony będzie robił taki fajny klimacik. Właśnie ta weranda przede wszystkim podoba mi się w projektach pana Biryły. Ona nadaje domowi taki spokojny i relaksujący nastrój. Nie wiem ale ja tak to odbieram. Powiem tak rozwiązanie u Szkaraba i Romka jest w porządku przy założeniu, że chce się mieć spiżarkę. Ja nie chciałam spiżarki od początku. Nie robię przetworów, kompotów i takich tam innych pyszności. Jak będziemy mieli dużą imrezę to zawsze, że tak powiem gary z bigosem mogą stać w garażu. Na urządzenia typu mixer, toster przeznaczę sobie jedną zafkę w zabudowie kuchennej. Tak sobie to wymyśliłam i myślę, że będzie fajnie Pozdrawiam Was i Wasze cuuudne pociechy kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.03.2007 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 kasiu dochówka bardzio ładna , mogę zapytać czy od ręki ją masz , i jaka cena za m2. Cześć mannmy Cena brutto za sztukę 4,10 Cena za m2 dachu 40,18 ( ta dachówka jest większa i na m2 potrzeba około 9,8 sztuk) W tym miesiącu musimy ją już zamówić Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 18.03.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Cześć Kasiu, Długo mnie nie było.... Co do dachówki- też nam sie podoba dachówka Roben...ale ciakawa jest tez Rupp ceramika. Oczywiście antracyt- mój od poczatku ulubiony kolor A gdzie zamawiacie Wasze dachówki? Aha, nareszcie mamy ekipe. Umowę podpisujemy 10 kwietnia. Pomysł z tata budowniczym nie wypalił Prawdopodobnie zaraz po podpisaniu umowy wchodzi ekipa. Oby tylko pozwolenie było na czas, chociaż nasza ekipa powiedziała, ze i bez pozwolenia moga zacząć.... A jak u Was z terminami? Macie już zamówione wszystkie materiały? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i grześ 19.03.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witamy To my... Aga i Grześ.... Zapraszamy na nasze mini forum o SKRZACIE !!! http://www.domskrzat.fora.pl Co do dachówki... nasz wybór to betonowa dachówka BRAAS Pozdrawiamy wszystkich SKRZATOMANIAKÓW !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.03.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witamy To my... Aga i Grześ.... Zapraszamy na nasze mini forum o SKRZACIE !!! http://www.domskrzat.fora.pl Co do dachówki... nasz wybór to betonowa dachówka BRAAS Pozdrawiamy wszystkich SKRZATOMANIAKÓW !!! Skrzata to ja wprawdzie nie buduję ale mam nadzieję że mogę się włączyć do rozmowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga i grześ 19.03.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 No jasne hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wloczykij 19.03.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 sprawa pokrycia dachu jak właśnie przeczytałem już załatwiona, ale dodam swoje trzy grosze - otóż rozmawiałem z kolegą co sobie właśnie dach dachówką obkłada i powiedział mi by nie brał Robena, bo dachówki tej firmy robione w Polsce nie trzymają jakości - są robione na przechodzonych liniach produkcyjnych, nietrzymają jakości ani wymiarów. Jak jest naprawdę to nie wiem, ale radziłbym porozglądać się i popytać tych którzy już takie dachówki kupili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 19.03.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 sprawa pokrycia dachu jak właśnie przeczytałem już załatwiona, ale dodam swoje trzy grosze - otóż rozmawiałem z kolegą co sobie właśnie dach dachówką obkłada i powiedział mi by nie brał Robena, bo dachówki tej firmy robione w Polsce nie trzymają jakości - są robione na przechodzonych liniach produkcyjnych, nietrzymają jakości ani wymiarów. Jak jest naprawdę to nie wiem, ale radziłbym porozglądać się i popytać tych którzy już takie dachówki kupili. z przykrością musze powiedzieć że to sie nieraz sprawdza przy tych dachówkach... ale bądzmy dobrej myśli... no i pilnuj kasiu przy dostawie co by ci bubla nie wtyknęli..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Cześć Kasiu, Długo mnie nie było.... Co do dachówki- też nam sie podoba dachówka Roben...ale ciakawa jest tez Rupp ceramika. Oczywiście antracyt- mój od poczatku ulubiony kolor A gdzie zamawiacie Wasze dachówki? Aha, nareszcie mamy ekipe. Umowę podpisujemy 10 kwietnia. Pomysł z tata budowniczym nie wypalił Prawdopodobnie zaraz po podpisaniu umowy wchodzi ekipa. Oby tylko pozwolenie było na czas, chociaż nasza ekipa powiedziała, ze i bez pozwolenia moga zacząć.... A jak u Was z terminami? Macie już zamówione wszystkie materiały? Pozdrawiamy Witaj roni Nasze dachówki kupujemy w Axiomie w Straconce. W tym lub w przyszłym tygodniu będziemy zamawiać. Myślę, że tak strasznie jak wszędzie czytam to nie będzie. Ogólnie jestem dobrej myśli Może, jak dobrze pójdzie to równocześnie zaczniemy budowę naszych domków.... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.03.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 sprawa pokrycia dachu jak właśnie przeczytałem już załatwiona, ale dodam swoje trzy grosze - otóż rozmawiałem z kolegą co sobie właśnie dach dachówką obkłada i powiedział mi by nie brał Robena, bo dachówki tej firmy robione w Polsce nie trzymają jakości - są robione na przechodzonych liniach produkcyjnych, nietrzymają jakości ani wymiarów. Jak jest naprawdę to nie wiem, ale radziłbym porozglądać się i popytać tych którzy już takie dachówki kupili. z przykrością musze powiedzieć że to sie nieraz sprawdza przy tych dachówkach... ale bądzmy dobrej myśli... no i pilnuj kasiu przy dostawie co by ci bubla nie wtyknęli..... Witajcie Co mogę powiedzieć.... Podoba mi się ta dachówka i nie wiem może jestem naiwna, ale jestem dobrej myśli. Na forum dużo niefajnych rzeczy przeczytałam też o innych dachówkach. To wszystko zależy jak kto sobie wszystkiego pilnuje. Jeśli chodzi o nasz dach to zamierzam naprawdę bardzo poważnie podejść do tych dachówek przy odbiorze. I jakbym brała Braasa, Euronita, Koramica lub jakąkolwiek inną to było by tak samo. To sporo kasy i na pewno dopilnuję łosobiście żeby wszystko grało. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.03.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 Witamy To my... Aga i Grześ.... Zapraszamy na nasze mini forum o SKRZACIE !!! http://www.domskrzat.fora.pl Co do dachówki... nasz wybór to betonowa dachówka BRAAS Pozdrawiamy wszystkich SKRZATOMANIAKÓW !!! Próbowałem się własnie zarejestrować na Waszym forum ale coś mi nie wyszło Nie moge się zalogować a na dodatek teraz mój nick jest zajęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 20.03.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Kasiu, Teraz się dowiaduję, ze budujesz z prefabetu. A my też planujemy użyc tego materiału. Ciekawe co jeszcze wspólnego znajdziemy Co myślisz o tej ofercie? Mam nadzieję, że nie sprzedają jakiegoś spękanego bubla. http://www.bazarek24.pl/item.php?id=5220 Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 20.03.2007 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Kasiu, Teraz się dowiaduję, ze budujesz z prefabetu. A my też planujemy użyc tego materiału. Ciekawe co jeszcze wspólnego znajdziemy Co myślisz o tej ofercie? Mam nadzieję, że nie sprzedają jakiegoś spękanego bubla. http://www.bazarek24.pl/item.php?id=5220 Pozdrawiamy Witaj Dominika Decyzję podjęliśmy dzisiaj. A raczej ja podjęłam, a Łukasz nawet szybko ją zaakceptował. Cały dzień studiuję wszystkie artykuły o betonie komórkowym i stwierdzam, że to naprawdę fajny materiał na ściany. No i mam go od ręki nie trzeba czekać i denerwować się czy dla mnie starczy.... W tym lub w na początku przyszłego tygodnia będziemy kupować. A jeśli chodzi tą ofertę na allegro to porównaj sobie ile musiałabyś zapłacić gdybyś kupowała bezpośrednio u producenta... A tak w ogóle Dominika to Ty już jesteś w naszym piknym kraju?????? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 20.03.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Przyjeżdżam 8 kwietnia Już nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 21.03.2007 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Przyjeżdżam 8 kwietnia Już nie mogę się doczekać... To po Świętach zapowada się intensywne budowanie na południu No to trzymam kciuki, żeby pozwolenie było na czas. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 22.03.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hej Kasiu,W Prefabecie powiedziano nam, że mamy pytać o materiał w połowie kwietnia, bo teraz nie mają. To dopiero niespodzianka, co ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.03.2007 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hej Kasiu, W Prefabecie powiedziano nam, że mamy pytać o materiał w połowie kwietnia, bo teraz nie mają. To dopiero niespodzianka, co ??? Witaj Dominika Wiem, wiem też dzisiaj dzwoniłam. My nie będziemy brali bezpośrednio z Prefabetu, ponieważ mój szefuncio budowy ma fajne upusty w jednej hurtowni i wyjdzie na to samo jak nie lepiej Niezła jazda z tymi materiałami. Mi chłopak z hurtowni powiedział, że jak jutro zamówię to za miesiąc na pewno będzie. Dachówkę zamówiłam dzisiaj. Jutro wraca mój szefuńcio budowy z jakiejś wielkiej wyprawy i w końcu z nim o konkretach będę rozmawiać. Ja na razie się jeszcze nie martwię. A co myślisz o zakupach materiałów budowlanych w Czechach? Tak sobie tylko głośno myślę, że jak u nas nic nie będzie to może tam..... Ciekawe czy u nich też takie buuum na budowanie? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 22.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Witajcie jeszcze nie tak dawno w czechach były materiały droższetaniej w niemczechpozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts