Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie

jeszcze nie tak dawno w czechach były materiały droższe

taniej w niemczech

pozdrawiam mariusz

Cześć Mariusz :D

Ja jednak cały czas mam nadzieję, że sytuacja nas nie zmusi, żebyśmy musieli za pustakami do Czech lub Niemiec jeździć :wink: :lol:

Pozdrawiam kasia

ja postawiłem na robena (może nie bede żałowac ) zawsze można trafić na jakiś feler , obojętnie co by to nie było i od kogo . tak to juz bywa

Mannmy trzeba byś dobrej myśli.

Masz rację, że zawsze można trafić na jakiś feler i jest to nieuniknione.

A Twoja dachóweczka też bardzo ładna - bo jak rozumiem stanęło na kasztanowej... To jest chyba "bezpieczniejszy" kolor niż ten jesnienny liść :wink:

Pozdrówka kasia

AJ pieprze ....ale się porobiło z tymi materiałami :cry: tragedia

No jest niezła jazda :lol: :lol: :lol:

Ja to cały czas powtarzałam Łukaszowi, że naprawdę to już jest ostatni dzwonek, żeby zamawiać materiał na ściany, dachówkę itd. On cały czas mówił, zebym się wyluzowała, że spoko się załatwi, że jest jeszcze czas...... Do wczoraj jak zobaczył na własne oczy w wiadomościach co się dzieje w budownictwie. Teraz już nie chce, żebym się wyluzowała........

Ale ja i tak uważam, że najważniejsze to być dobrej mysli :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam Kasia

Kasia mobilizuj małzonka bo z tego co pytałem w składach z dachówką jest bardzo niewesoło , proponują u nas odbiór na sierpień .

Mannmy jeśli chodzi o dachówkę, to juz "wpisałam się na listę oczekujących".

Zaliczkę wpłacę albo ja albo firma w przyszłym tygodniu.

Szefuńcio mojej budowy będzie jednak nie dzisiaj tylko w poniedziałek i wtedy wszystko z nim ustale.

Przed chwilą dzwonił Radek - prawa reka szefa i powiedział, że zaklepał mi materiał na ściany. Chwała mu za to :lol:

Pozdrówka kasia

Trzeba pilnować wszystkiego samemu tego się nauczyłem i polecam tę metodę nie ufaj zbytnio w to co mówią fachowcy . pilnuj sprawdzaj a wszystko będzie tak jak powinno być kasiu

Też wyznaje metodę , że sama muszę wszystko sprawdzić, dopilnować :roll:

Ale maanmy chodzi o to, ze jak taka ja... Kasia.... dzwonię zamówić materiał na ściany to facet mi mówi, że mam zadzwonić w kwietniu to się zobaczy....

A jak dzwoni szefuńcio mojej budowy lub ktoś z jego firmy to już jest inna gatka. Okazuje się, że jest....Proste...

Pozdrawiam kasia

Kasiu ja bym nie był za bardzo za białą elewacją. Strasznie brudząca "się" :D

wyobraż sobie jak Twój słodki "robaczek" wali w nia piłką albo jak oblewasz ją błotem podjeżdzająć samochodem na jesień. Pewnie że można za każdym razem ją myć ale ja tam jestem za czymś ciemniejszym.

Ale sie znowu czepiam nie? :D Zupełnie jak z tym garażem :lol:

Kasiu ja bym nie był za bardzo za białą elewacją. Strasznie brudząca "się" :D

wyobraż sobie jak Twój słodki "robaczek" wali w nia piłką albo jak oblewasz ją błotem podjeżdzająć samochodem na jesień. Pewnie że można za każdym razem ją myć ale ja tam jestem za czymś ciemniejszym.

Nie ona nie będzie taka super biała, ale jasna jak najbardziej.

Taki jasny beż?....Zobaczymy.

Chodzi o to, że dach będzie taki jaki będzie czyli antracytowy, czyli taki jak mniej więcej na fotce. No i wcześniej chcieliśmy białe okna, a powiem szczerze taki jasny brąz też bardzo łądnie wygląda i nawet fajnie komponuje się z ciemnym dachem.

Kurdę za niedługo muszę zamawiać okna i chyba będą od srodka białe a z zewnatrz taki jasny brąz. Elewacja musi być w miare jasna - wtedy będzie wszsytko ze sobą garło...Chyba..... :wink:

Ale sie znowu czepiam nie? :D Zupełnie jak z tym garażem :lol:

:lol: :lol: :lol:

pozdrawiam kasia

Kasiu to się oczywiście zgadza tylko że ja sprawdzam to co mówią fachowcy z tym co rzeczywiście robia , na wyrywki oczywiście :roll: . ale trzymam kciuki i życzę powodzenia w boju :D :D .

jestem w tej materi bardzo wymagający , bo sam mam zasady których przestrzegam czyli jak mówisz tak masz zrobić , a z tym to róznie bywa u fachowców .

Czesc Kasienko dawno mnie nie było :D

zestawienie kolorkow na wizual jest bardzo ladne, rozumiem ze myslisz o bieli zlamanej jakims kolorkiem. Jak cos wynajde fajnego to Ci podrzuce, prawda jest ze w malych domkach elewacja musi byc stosunkowo jasna, a juz napewno przy dachowce grafitowej. Kiedys widzialam parterowke z czarna dachowka, ale na taki wysoki polysk i ciemna elewacja, przyznam ze wg mnie to wygladalo jakby ten domek zaraz mial sie pod tym dachem zawalic, albo wcisnac w ziemię.

Rom tych odcieni kremowo zoltych jest mnostwo, mozna na cos sie ladnego pokusic. Napisze wam pewna smieszna syt z moja siostra, ktora mieszka za Oceanem. Kiedy jeszcze rok temu mielismy sie budowac we Wroclawiu wyslalismy jej kilka zdjec tamtejszej dzialki i ona zaskoczona spytala nas czy w Polsce weszły jakies przepisy dot elewacji, czy wszyscy musza miec elewacje zolto badz kremowa?

Dopiero wtedy zwrocilam uwage ze wszystkie domy na tym osiedlu maja wlasnie taki kolorek :D

Kasia,

Bardzo ładna elewacja...Co moge powiedzieć...Cokolwiek zaplanujesz...okazuje się, ze planujemy podobnie. U nas też będzie antracytowy dach, jakiś jasny kolorek elewacji ( może beżowy ???) i jasne drewno. Mam nadzieję, ze bedzie ok. Zastanawiam się tylko nad kolorem klinkierów. Bardzo bym chciała, zeby zostało tak, jak jest w projekcie- sahara, ale czy wtedy beżowa elewacja będzie odpowiednia? A ty będziesz miała klinkiery lub tego typu ozdoby?

Narazie odstawiam ten temat na bok i skupiam się na fundamentach.

Pozdrawiam i życzę miłego weekendu :wink: