kasia w 25.03.2007 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 mannmy też trzymam kciuki za ciebie i pamiętaj full kontrol Romek do jesieni jeszcze daleko...Może jakieś nowe tryndy przyjdą do nas.... Małgosiu jak będziesz miała jakieś ciekawe zastawienia jasnej elewacji i ciemnego dachu to chętnie skorzystam. Dominika z tym klinkierem to jeszcze nie wiemy. Fajnie, że mamy podobne upodobania, będziemy mogły od siebie odgapiać i nawzajem się inspirować. No ale to za jakiś czas.... Mariusz dzięki Świercz to jest wbrew pozorom bardzo bezpieczne zestawienie i dla mnie też bomba Wcześniej myslelismy o ciepłych, jesiennych kolorach ziemi. O coś takiego http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_374_8.jpg Brązowa dachówka, żółta elewacja. Mając te dwie opcje do wyboru (bo w sumie żadne inne nie wchodziły w grę) zdecydowaliśmy na tą, którą pokazałam w dzienniku. Mikopiko witaj u mnie Masz rewelacyjny podpis A z tymi drzewami na działce to może nawet więcej. Moja ukochana babcia sadziła je z dziadkiem chyba z 20 lat temu. Będziemy budowali dom na ziemi, która ma swój kawałek historii.... Pozdrawiam wszystkich cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.03.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 KAsiu emblemat - rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 26.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Bosszzzz, Kasia, u ciebie w dzienniczku taki tłum ludzi a u mnie coś pustki... chyba za mało się rozpisuję ostatnio. Ale w każdym razie a propos elewacji - według mnie będzie super Mówię tak, szczególnie, że my też coś takiego planujemy - znaczy dach antracytowy matowy (prawie na 100% Braas frankfurter), okna złoty dąb lub orzech (dwustronnie PCV), brama garażowa pod kolor okien. Tynk jakaś kość słoniowa (wiem że brudzące ale trudno ma być ładnie, najwyżej Kerchera (czy jak to się tam piszę) od taty pożyczę i będziem czyścić). Do tego słupy i kominy z ręcznie formowanej cegły niezbyt ciemnej coś jak tu http://www.andbud.pl/cegla/kolorystyka/cegla_recznie_formowana numer 0849 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.03.2007 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 KAsiu emblemat - rewelacja Bosszzzz, Kasia, u ciebie w dzienniczku taki tłum ludzi a u mnie coś pustki... chyba za mało się rozpisuję ostatnio. Ale w każdym razie a propos elewacji - według mnie będzie super Mówię tak, szczególnie, że my też coś takiego planujemy - znaczy dach antracytowy matowy (prawie na 100% Braas frankfurter), okna złoty dąb lub orzech (dwustronnie PCV), brama garażowa pod kolor okien. Tynk jakaś kość słoniowa (wiem że brudzące ale trudno ma być ładnie, najwyżej Kerchera (czy jak to się tam piszę) od taty pożyczę i będziem czyścić). Do tego słupy i kominy z ręcznie formowanej cegły niezbyt ciemnej coś jak tu http://www.andbud.pl/cegla/kolorystyka/cegla_recznie_formowana numer 0849 Witaj mamamatinka Ty u mnie, a ja u Ciebie Cieszę się, że Ci się podoba zestawienie. Masz rację ma być ładnie Jak się pobrudzi to się umyje... Ale Ci zazdroszczę tego pozwolenia.... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 26.03.2007 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Witam w kręgu Skrzatowców, Zdaje się, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie "przed budowy". Zazdroszczę szczerze czasu... Wierm, że przy małym dziecku tylko się tak wydaje jednak zawsze łatwiej niż kiedy się pracuje od 8:30 do 17:30 Powinny być specjalne (płatne oczywiście) urlopy budowlane W każdym razie chętnie będę zaglądać i podpatrywać wybory forumowiczów. Zawsze zaoszczędzę trochę czasu na szukaniu. Ze swojej strony oczywiście deklaruję chwalić się tym co uda mi się znaleźć ciekawego w zalewie firm, produktów itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 KAsiu strasznie jestem ciekaw tej adaptacji poddasza. No i czekam z niecierpliwością na jego rysunek. Pamietam jak to było ze mną - zanim domek nie stał to ciągle sobie wyobrażałem jak to będzie mieszkać w nim na codzień, jak będzie umeblowane. Teraz po pewnym czasie emocje juz opadły ale jak czytam dzienniki wszystkich zaczynających to pamiętam że było tak samo. Tak samo się ekscytowałem tym wszystkim. I to jest w tym piekne Teraz narzekasz pewnie na brak czasu, cały czas podwyższony pozim adrenaliny. Ale zobaczysz potem - jak fajnie sie wspomina czas budowy. HaHa piszę jakbym juz skończył A to pewnie nastąpi za kilka lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.03.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam w kręgu Skrzatowców, Zdaje się, że jesteśmy dokładnie na tym samym etapie "przed budowy". Zazdroszczę szczerze czasu... Wierm, że przy małym dziecku tylko się tak wydaje jednak zawsze łatwiej niż kiedy się pracuje od 8:30 do 17:30 Powinny być specjalne (płatne oczywiście) urlopy budowlane W każdym razie chętnie będę zaglądać i podpatrywać wybory forumowiczów. Zawsze zaoszczędzę trochę czasu na szukaniu. Ze swojej strony oczywiście deklaruję chwalić się tym co uda mi się znaleźć ciekawego w zalewie firm, produktów itd. Witaj BungoI Wiesz ten mój etap "przed budowy" ciągnie się u mnie już prawie od roku. Mam nadzieję, że za niedługo w końcu się to zmieni. Z tym czasem to nie do końca tak jest, wszystko zależy jak sobie ułożę plan dnia. Ale ogólnie to mój synek rozumie, że czasem musi pojechać z mamą do architekta i że tam jest takie malutkie akwarium z rybką i że nie wolno mu go dotykać......Że nie może rozrabiać, bo mamusia ważne sprawy załatwia Pozdrawiam kasia KAsiu strasznie jestem ciekaw tej adaptacji poddasza. No i czekam z niecierpliwością na jego rysunek. Pamietam jak to było ze mną - zanim domek nie stał to ciągle sobie wyobrażałem jak to będzie mieszkać w nim na codzień, jak będzie umeblowane. Teraz po pewnym czasie emocje juz opadły ale jak czytam dzienniki wszystkich zaczynających to pamiętam że było tak samo. Tak samo się ekscytowałem tym wszystkim. I to jest w tym piekne Teraz narzekasz pewnie na brak czasu, cały czas podwyższony pozim adrenaliny. Ale zobaczysz potem - jak fajnie sie wspomina czas budowy. HaHa piszę jakbym juz skończył A to pewnie nastąpi za kilka lat Cześć Romek Jutro wieczorem wkleję te rzuty... Powiem Ci jedno ta budowa daje mi niesamowitego kopa do działania. Mamy jakiś cel do osiągnięcia. Wszystko fajnie się układa... Lubię sobie w tym moim bidnym dzienniczku pisać, czytać forum no i w ogóle być w temacie... Pozdrawiam bardzo kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.03.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A ja zacząłem się bawić w ogrodnika Też fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.03.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A ja zacząłem się bawić w ogrodnika Też fajne Super Myśle, że to bardzo przyjemne zajęcie. Jak już ci cośik zakwitnie to poproszę o fotki Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.03.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A ja zacząłem się bawić w ogrodnika Też fajne Super Myśle, że to bardzo przyjemne zajęcie. Jak już ci cośik zakwitnie to poproszę o fotki Pozdrawiam kasia Na razie stoja sobie zasadzone łogigle jak się zazielenią to porobię jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kertoiP68 29.03.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Nooo... Fajnie te kostruktorskie rysunki wyglądają. Życzę szybkiej budowy. Po tylu perypetiach i przeciwnościach losu w dalszym ciągu masz w sobie taki optymizm i "ciąg na bramkę" (sorry za typowo męski porównanie), że pewnie koło sierpnia będzie pierwsza "skrzacia" parapetówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 29.03.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Nooo... Fajnie te kostruktorskie rysunki wyglądają. Życzę szybkiej budowy. Po tylu perypetiach i przeciwnościach losu w dalszym ciągu masz w sobie taki optymizm i "ciąg na bramkę" (sorry za typowo męski porównanie), że pewnie koło sierpnia będzie pierwsza "skrzacia" parapetówka. dzięki kertoiP68 Też cię pozdrawiam i szybko szukaj tej swojej działeczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 29.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Nooo... Fajnie te kostruktorskie rysunki wyglądają. Życzę szybkiej budowy. Po tylu perypetiach i przeciwnościach losu w dalszym ciągu masz w sobie taki optymizm i "ciąg na bramkę" (sorry za typowo męski porównanie), że pewnie koło sierpnia będzie pierwsza "skrzacia" parapetówka. dzięki kertoiP68 Też cię pozdrawiam i szybko szukaj tej swojej działeczki kasia Kasiu składaj papierki i do przodu! pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.03.2007 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Kasiu składaj papierki i do przodu! pozdrawiam mariusz Cześć Mariusz No niestety muszę uzbroić się w cierpliwość i poczekać jeszcze trochę Architekt "się ślizga" Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 30.03.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Kasia....ale fajne rzuty. Już wyobrażam sobie Wasz domek Trzymam kciuki, zeby pozwolenie było jak najszybciej. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.03.2007 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Kasia....ale fajne rzuty. Już wyobrażam sobie Wasz domek Trzymam kciuki, zeby pozwolenie było jak najszybciej. Pozdrawiamy. Witaj Dominika Architekt tak pokombinował, że powierzchnia pokoi na poddaszu baaardzo się zwiększyła. Kurdę naprawdę czarodziej Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celt 30.03.2007 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 HejkaMacie piekny projekt i wdzie, ze podobnie jak my bedziecie mieli taras od zachodu. My drzwi na polnoc zostawiamy a od zachodniej strony robimy wykusz na stol i w nim beda drzwi na zachodni taras.Pozdrowka Piekny ten wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.03.2007 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witaj celt Też fajna opcja Najważniejsze żebyście byli zadowoleni. Prawda jest taka, że trzeba kombinować, przerabiać i w końcu dopasować do swoich potrzeb Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 30.03.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Cześć Kasieńko:)! Widzę, że START coraz bliżej - SUPER!!! Wszystko co najlepsze przed Tobą ... No i elewacja.... http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_338_8.jpg BARDZO ŁADNA!!!! Trzymam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozpoczęcie BUDOWY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mocca 01.04.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 widzę, ze etapowo idziemy łeb w łeb ja mam już komplet papierów wraz z projektem w ręku a jutro będzie się składał do pozwolenia. Ale nie uprzedzam faktów, jutro wszystko opiszę w dzieninku. cieszę się że "perypetie" z architektem mam juz prawie za sobą ale moj jest jednoczesnie konstruktorem więc co rysował to od razu liczył i w tym zaoszczędzilismy(?) na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts