Szkrab 02.04.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kasiu, w Twoim projekcie, w pokojach 1/5 i 1/4 jest za mało okien. Zwłaszcza w tym pierwszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 podzielam zdanie szkrabapo jednym oknie w pokoju to zdecydowanie za małokasiu lepiej dołóż po oknie lepiej troche wiecej zapłacić niż potem żałowaćpozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.04.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kasiu, w Twoim projekcie, w pokojach 1/5 i 1/4 jest za mało okien. Zwłaszcza w tym pierwszym. Szkrabie podziwiam Twoją czujność Zastanawiałam się nad tymi oknami przez cały weekend. Też mi to nie daje spokoju. Sama wywaliłam okno w pokoju 1/5, bo nie pasowało mi, że będzie obok komina. Wprawdzie architekt powiedział, że komin nie będzie zasłaniał okna, ale ja się uparłam i już... Teraz widzę, że to jest bezsensu. Dodatkowe okna muszą być. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/i/7/3/0/23186308_d.jpg W tym pokoju z kominem (1/5) jest mniej więcej w porządku, ale w tym drugim pokoju (1/4) zastanawiam się bo do końca nie jestem przekonana do okien w takim miejscu (jedno od południa, drugie od wschodu). Dwa okna od południa nie wchodzą w grę bo strasznie wysoko by było umieszczone. W sumie to czekam na jakieś rady, czy tak jak narysowałam to jest git???? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.04.2007 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 podzielam zdanie szkraba po jednym oknie w pokoju to zdecydowanie za mało kasiu lepiej dołóż po oknie lepiej troche wiecej zapłacić niż potem żałować pozdrówka Tak zrobię Dzięki chopaki Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 To okno od południa rzeczywiście będzie trochę "nieszczęśliwe"Byłoby bardzo wysoko,musiałoby byc małe, nieotwieralne Ale to okno od wschodu - KAsiu dlaczego nie chcesz okna od wschodu??? Fakt, że rano będzie w nie świecić słońce - no ale lepiej kupic sobie żaluzję niż nie mieć wogóle okna i ciemny pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 02.04.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kasiu jest GIT tzn po dodaniu okien to pokoje dzieci, koniecznie musza miec dobre swiatło np. do nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 http://img125.imageshack.us/img125/4793/oknahu7.jpgProponuję wylać strop od strony południowej aż do krawędzi domu, tak, aby oparł się o słup "kuchenny". Wtedy można na ścianie południowej umieścić nawet 4 okna. My w pokoju 1/5 mamy jedno okno na stronie południowej, a jedno na zachodniej, tak jak na rysunku. Pamiętasz, jak proponowałem wysunięcie kuchni? Dzięki temu rozwiązaniu nie miałabyś teraz takiego dylematu. Ścianka kolankowa byłaby zlicowana ze ścianą parteru. Odeszłaby też konieczność izolacji stropu od strony ganku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 My tak mamy, no nie Rom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Kasiu, zauważyłem, że za łazienką możesz mieć niezły schowek z "wejściem" (na czterach łapach) od strony schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 My tak mamy, no nie Rom? Ale Kasia upiera się żeby nie wysuwać kuchni. Broni się ręcami i nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 02.04.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Trzeba szybko zorganizować to spotkanie Zręczniaków. Może osobiście da się przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szkrab 02.04.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Trzeba szybko zorganizować to spotkanie Zręczniaków. Może osobiście da się przekonać Przetłumaczymy Kasi (Z)ręcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.04.2007 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Malmuc - przekonałaś mnie z tą nauką Romku i Szkrabie - dzięki wielkie Kuchni na 100% nie chcę przesuwać, ze względu na ten ganek, który jest prześliczny i taki swojski. Ale z tym wylaniem stropu do południowej krawędzi domu to suuuuuuper pomysł. Jutro jadę do architekta i normalnie go zjadę, że też on ten pieron jeden takiego rozwiązania nie zaproponował. Ja byłam przekonana, że tego się po prostu nie da zrobić. Teraz wychodzi na to, że da się zrobić tak jak chciałam na początku. Dzięki Wielkie Romek z tym oknem od wschodu to byłby taki problem tylko, że tam moje pikne sosenki rosną i musielibyśmy je strasznie oskubać. A kiedy jakieś spotkanie zręczniaków????? Jakbyście mieli problem z wyborem miejsca to ja proponuje Szczyrk Pozdrawiam wszystkich kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.04.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Trzeba szybko zorganizować to spotkanie Zręczniaków. Może osobiście da się przekonać Przetłumaczymy Kasi (Z)ręcznie chyba nie da rady.... ganek zostaje na mur beton Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 02.04.2007 15:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 widzę, ze etapowo idziemy łeb w łeb ja mam już komplet papierów wraz z projektem w ręku a jutro będzie się składał do pozwolenia. Ale nie uprzedzam faktów, jutro wszystko opiszę w dzieninku. cieszę się że "perypetie" z architektem mam juz prawie za sobą ale moj jest jednoczesnie konstruktorem więc co rysował to od razu liczył i w tym zaoszczędzilismy(?) na czasie. Witaj mocca No łep w łep Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 03.04.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 hm kasiu wyglada na to ,że złożymy papierki do starostw prawie jednoczesnie , 2 tygodnie masz czekać tu super , u mnie pewnie dłużej , pani ostatnio cos mruczała że miesiąc minimum . wziąłem do galopu mojego adaptatora szelest papierków podziałał na niego mobilizujaco , uwinął sie na zespół w 2 dni pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.04.2007 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 hm kasiu wyglada na to ,że złożymy papierki do starostw prawie jednoczesnie , 2 tygodnie masz czekać tu super , u mnie pewnie dłużej , pani ostatnio cos mruczała że miesiąc minimum . wziąłem do galopu mojego adaptatora szelest papierków podziałał na niego mobilizujaco , uwinął sie na zespół w 2 dni pozdrówka Witaj maanmy No jak dobrze pójdzie to razem będziemy świętować złożenie papierów o pozwolnie na budowę A szeleszczące papierki zawsze mobilizują - tak to już dzisiaj jest Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.04.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Kasiu no teraz z tymi dodatkowymi oknami to mi sie podoba. A ten podciąg rzeczywiście odpada jeżeli chcesz drewniany słup. Za słaby żeby utrzymać podciąg. A może sie jeszcze zastanowisz? Może powinnaś wybrać funkcjonalność a nie urodę? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts