Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

Przyłączam się do opinii Roma. Betonowy słup można obić drewnem albo obłożyć tynkiem lub płytkami. Poza tym widoczny jest od balustrady do rynny. Można go dodatkow przysłonić kwiatami. Możliwości jest jak widzisz sporo. Więc nie pozwól, aby jeden słup wpłynął na funkcjonalność pomieszczeń i powierzchnię domu. Tego już nie naprawisz w przyszłości a słupy za 20 lat nie będą już tak piękne i wytrzymałe jak nowe.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu będę kciuki za Wasze pozwolenie żeby sie wszytko udało :D

Brawa dla Lukasza że udało mu się przekonać Ciebie co do orzecha. Przecież on jest piękny, a tak jak mówisz, zawsze będzie można go wyciąć jakby przeszkadzał. Tylko, że na wycięcie takiego dużego drzewa trzeba mieć pozwolenie urzędu.

Szkoda tej jabłonki :(

A z małego ogrodnika niezły pomocnik

Pozdrówka

Dzięki Romek za trzymanie kciuków :D

A jeśli chodzi o tego orzecha to Luk mówi, że podobno nie trzeba pozwolenia na jego wycięcie, bo to jest drzewo owocowe. Ale jak na razie zostaje więc nie ma problemu.

W ten weekend jeszcze grilujemy na działce, ale za tydzień, dwa to będzie trzeba na dobre pożegnać się z altanką :cry: :cry: :cry:

Pozdrówka kasia

No rzeczywiście :D chyba jest coś takiego że na drzewa owocowe nie potrzeba pozwolenia.

To orzech jest owocem :lol: :oops: :oops: :oops: chyba na tej lekcji nie byłem :lol:

Ja rozpocząłem ezon grillowy w drugie święto. Zimno było jak cholera, padał deszcz ale uparłem się - wystawiłem grilla na taras i smażyłem karkówkę. MMM jakie pyszne było :D. Zachęcam gorąco - rozmroź karkówkę dzień wcześniej, niech się przez noc moczy w takiem marynacie olejowo-ziołowej i następnego dnia na ruszt. Palce lizać :D

Pozdrówka

Witam Kasiu,

Przypadkiem trafiłam na twój dziennik i proszę jesteśmy trochę w podobnej sytuacji. Budujemy się na niewielkiej działce rekreacyjnej i do tej pory też tylko przecinaliśmy krzewy i niepotrzebne drzewka. Ale na dniach zaczynamy budować... Mam nadzieję, że już zapomniałaś o przebojach z drogą i reszta przedsięwzięcia będzie przebiegać harmonijnie. Powodzenia :D