kasia w 25.09.2006 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 rzuciłam okiem na Wasz projekt..i mam pewną wątpliwość....a wiem że zradzają się "czeskie" błędy w projektach....czy pod schodami jest aby wystarczająco wysoko by zmieścić drzwi do pokoju na dole...do łazienki już jest pełna wys. kondygnacji ale do pokoju załapują się zaraz po zabiegu a tam zwykle jest jeszcze nisko....zakładam że wys. pomieszczenia w parterze to jakieś 270 cm w świetle....zerknijcie na przekrój jak jest wys. akurat w miejscu dzwi....ciekawi mnie to.... Nie jestem jescze szczęśliwą posiadaczką projektu, a z tego co mam z pracowni to mi ciężko coś powiedzieć. Ale postaram się dowiedzieć jak to jest z tą wysokością w miejscu drzwi... Jak patrzę na przekrój w katalogu muratora, okiem totalnego amatora w tych kwestiach, to wygląda to w porządku. pozdrawiam kasia w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.09.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Kasiu fajnie wyglądają te drzewa z przyciętymi od dołu gałęziami. te badania geotechniczne to mnie rozwaliły, tyle kasy ???? Czy one są konieczne? Nie można sie bez nich obejść? Altankę macie super, może jaednak ją zostawicie do końca budowy? Ja też mam taką szopkę i nadal jest bardzo przydatna, a w czasie budowy była niezbędna!! Wiele nocy w niej spędziłem pilnując budowy Polecam, niezapomniane wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.09.2006 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Witaj Rom!!! Do badania geotechnicznego przekonały mnie wypowiedzi na ten temat na tym forum: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30496 Altankę niestety musimy zburzyć, bo stoi ona w pokoju gościnnym na parterze...Nasz domek chemy postawić jak najbliżej płotu, żeby trochę miejsca na taras starczyło... Ta nasza działeczka wcale nie jest taka duża jak się wydaje. Jak ostatnio pomierzyliśmy wszystko to okazało się, że ogródek taki raczej mniejszy niż większy będzie Ale i tak będzie ładnie... pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 26.09.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Musisz zrobić wywiad środowiskowy wśród sąsiadów. Jeżeli sa jakieś przesłanki, żeby zrobić takie badania to lepiej zrób. Tylko troche drogi te badania. Ale jak potem maja się po wykopaniu dziać jakieś niespodzianki to myslę, że lepiej juz przebolec tą kwotę. Altanę rzeczywiście trzeba wyburzyć, skoro stoi ona w miejscu przyszłego domu. Ale w końcu jakis składzik materiałów musicie mieć. Może dałoby sie ją rozebrać i prznieśc w inne miesjce?? Ile zostanie Wam ogrodu po wybudowanie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.09.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Działeczka śliczna I te widoki Czy to Skrzyczne ? Co roku na początku marca nawiedzam Szczyrk . Może będę miała okazję zobaczyć " wbicie pierwszej łopaty" ? Pozdrawiam serdecznie i oczywiście trzymam za Was kciuki To się musi udać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.09.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Powiem szczerze, zaciekawiło mnie to ile miejsca zostanie nam na ogród po zbudowaniu domu. Chodzi mi o taką powierzchnię użytkową. Obiecuję, że jak zmierzę to dam znać. A altanki raczej bym nie rozbierała. Stara jest, zniszczona, drewno trochę spróchniałe... Ona już nam (a wcześniej moim rodzicom i babci) 25 lat służy. Myślę, że mogła by bidulka tego nie przeżyć... A jakiś składzik na materiały pewnie postawimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 26.09.2006 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Działeczka śliczna I te widoki Czy to Skrzyczne ? Co roku na początku marca nawiedzam Szczyrk . Może będę miała okazję zobaczyć " wbicie pierwszej łopaty" ? Pozdrawiam serdecznie i oczywiście trzymam za Was kciuki To się musi udać Witam nową czytelniczkę mojego dziennika (jak na razie to jeszcze nie budowy, a marzeń o jej rozpoczęciu ) Maxtorko ta góra to Szyndzielnia, Skrzyczne jest tuż za nią Co za spostrzegawczość... Jestem pod wrażeniem... Zapraszam w marcu, mam nadzieję, że "wbicie pierwszej łopaty" nastąpi właśnie wtedy... Pozdrawiam cię kasia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielox 30.09.2006 01:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Cześć kasia w Jak tam Twoje odwierty? My sobie chyba odpuiścimy, też usłyszałem podobną kwotę i stwierdziłem że to chyba troche zmarnowane pieniądze. Gdyby podczas budowy okazało się, że poziom wód gruntowych jest zbyut wysoki, zrobi się drenaż i po kłopocie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 30.09.2006 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2006 Witam Bielszczanina bardzo serdecznie!!!! Rozmawiałam z geodetą, który robił mi mapki...Powiedział, żebyśmy się jeszcze zastanowili, że w naszym przypadku to trochę zbędny wydatek. Powiedział, że jeżeli architekt bęzie miał jakieś wątpliwości to wtedy mogę zrobić takie badanie. Zobaczymy... Jak na razie czekam na magiczną datę 13 listopada... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 23.10.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Kasiu co u Was słychac na budowie???? Wróciłem z urlopu a ty żadnych nowych wpisów w dziennku Nie ociągaj sie tylko do pisania proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.10.2006 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Nie ociągaj sie tylko do pisania proszę Tak jest!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.10.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 No teraz lepiej Sama widzisz, jak się człowiek nie zamartwia, nie zadręcza to sprawy same się rozwiązują. Mam nadzieję, że teraz wszystko ruszy z kopyta i w przyszłym roku będę mógł sie wprosić na parapatówę W sprawie projektu nic sie nie zmieniło? Nadal jesteście przekonani do swojego wyboru?? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.10.2006 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Tak naszym faworytem nadal jest Barwny i pewnie tak już zostanie. Martwię się tylko tym, czy zdążymy do wiosny załatwić wszystkie formalności. Czas tak szybko płynie, że zanim się obejrzę już ptaszki z ciepłych krajów przylecą... Ludzie, którzy chcą zacząć na wiosnę mają już poumawiane ekipy, projekty u architektów, kosztorysy, itd. Ja na razie nie mam nic... tylko marzenia, że wiosną zaczniemy. Pozdrawiam cię Rom i zapraszam na parapetówkę razem z żoneczką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 25.10.2006 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Pozdrawiam cię Rom i zapraszam na parapetówkę razem z żoneczką... Haha ale się wprosiłem teraz już nie masz wyjścia. trzymam Cie za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.10.2006 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 No super Kasia!' Tak se własnie dumałam ze zaraz musze wyszukać te Kasiule i spytac co słychowywać w sprawie drogi, a może dziewucha się ukrywa i wyskoczy mi tu nagle z chalupą gotową. No i prosze, mówisz-masz Kasia nie bój nic, nie pękaj. Szukasz i znajdziesz ekipę. Widziałam juz mnóstwo ludzi zaczynajacych w sezonie i tez udało im sie znalezc ekipe. O!np my W połowie sierpnia pozwolonko, a 11 wrzesnia ekipa zaczela budowe i wydaje sie ze bedzie ok do konca (tfu tfu,nie zapeszam) Rozgladajcie sie po budowach, jeszcze teraz na wielu cos sie dzieje. Mój małzonek w okolicy gdzie sie budujemy tak zaczepiał budowlancow i wypytywał, co za ile i kiedy, poogladajcie sobie ich dzieła, popytajcie właścicieli jak sie chłopaki sprawują, zbierzcie namiary. Jak tylko u notariusza sie sprawy załatwią to umawiajcie ekipe, przeciez do wiosny projekcik bedzie kupiony i zaadoptowany. Trzymaj się cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.10.2006 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Witaj Malmuc!!! Dzięki za garść pozytywnego myślenia. Tego właśnie teraz potrzeba nam najbardziej. Z budową mam nadzieję wszystko się ułoży. Tak jak Rom zauważył im mniej się czymś przejmuję i na coś czekam tym lepiej to wszystko mi wychodzi. Teraz muszę zająć się moim kochanym Piotrusiem. Trzy dni temu miał operację oczka i bidulek taki z niego jest straszny. Powiem Ci, że codziennie zdaję sobie srawę, że tak naprawdę nieważna jest budowa wymarzonego domu, niewazne imprezki, figloparki, ogródki, itp. Najważniejsze jest, żeby nasze ukochane osoby były zdrowe. Mój Piotruś ma dopiero 17 miesięcy, a niejeden dorosły pozazdrościłby mu odwagi. Trzyma się chłopak dzielnie, ale jak tak na niego patrzę to powiem szczerze budowa odchodzi na dalszy plan. Mam nadzieję, że za niedługo, jak oczko się zagoi, ja trochę ochłonę i odstresuję się to znowu zacznę montować się w czytanie forum, załatwianie ekip, adaptacje. Teraz najważniejszy jest mój urwis. Pozdrawiam Cię Malmuc cieplutko i obiecuję poczytać dokładnie co tam u Ciebie się dzieje. Z tego co zerkałam to mury pną się w górę... Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 27.10.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Trzymam kciukasy za Piotrusia W pełni się z Tobą Kasiu zgadzam. Wszystko jest nieważne,budowy, pieniądze, kariery...najważniejsze są nasze ukochane osoby i ich zdrowie!!!! Daj znać co z oczkiem. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.10.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Oj! az mnie scisnęlo za gardło, ale będzie dobrze, co tam będzie! JEST! Piotruś ma przecież mamę najukochańszą na świecie no i tatusia też oczywiście No i masz rację wszystko ma swoje miejsce, a pierwsze są dzieci i reszta ukochanych osób z naszego otoczenia. Domek też to miejsce sobie znajdzie. BA! już nawet je ma, przypmne Ci że sliczna ta Twoja działeczka. No nic, spadam do domu, całusek w rączkę ode mnie dla Piotrusia. Moj Kasper jest o 2 miesiące starszy, takie dzieci są wprost do schrupania, nieprawdaż Trzymaj sie cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.11.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 A jak tam się czuje Piotruś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 10.11.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts