kasia w 17.04.2007 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Witaj U mnie "po kłopocie" dachowkę zamówilam roben+antracyt. Dzisiaj lub jutro jadę zobaczyć dach zrobiony w tej dachówce, to dam foto. Chociaż musiałam wpłacić znaczną zaliczkę to i tak jestem zadowolona , ze nie muszę "analizować" rynku dachówek. Szopko-letniak posprzątany?? Bardzo dużo macie tych rzeczy z domku do wywiezienia. pozdrawiam Iwona [/code] Witaj Iwona Super, że już masz jedną sprawę z głowy. Wybraliście naprawdę śliczną dachóweczkę - jak tylko będziesz miała fotke to wklej. U nas wszystko wywiezione i posprzątane Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 17.04.2007 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 http://images20.fotosik.pl/238/f748be15192dcc5em.jpg W rzeczywistości wygląda duuużo lepiej.Zdjęcie robione pod słońce bez zmiany ustawień.Bardzo ładny dach. Jak obejrzysz usunę fotkę. Porządki altanki bardzo szybko. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 ale dawno u ciebie nie byłe.... a tu prosze... robota ruszyła a kiedy pozwolenie na budowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.04.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 No świerszczu masz zaległośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 18.04.2007 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 uuups no tak, nie doczytałem teraz już wiem. głowa do góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.04.2007 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 http://images20.fotosik.pl/238/f748be15192dcc5em.jpg W rzeczywistości wygląda duuużo lepiej. Zdjęcie robione pod słońce bez zmiany ustawień. Bardzo ładny dach. Jak obejrzysz usunę fotkę. Porządki altanki bardzo szybko. pozdrawiam Cześć Iwona Dzięki za fotkę Ja bardzo bym chciała, żeby mój dach był tak pięknie i równo położony jak u Małgosi. Mam nadzieję, że się nie pogniewa, jak wkleję zdjęcie jej dachu http://www.rmucha.photosite.com/~photos/tn/7565403_348.ts1168210138661.jpg Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.04.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2007 ale dawno u ciebie nie byłe.... a tu prosze... robota ruszyła a kiedy pozwolenie na budowe? Witam świercz po przerwie No niezupełnie ruszyła, było fajnie przez dwa dni, jak Łukasz z tatą burzyli altankę. Teraz znowu nuda i czekanie na podpis jakiegoś buraka, który łaskawie po pięciu dniach zjawił sie w biurze i podobno wziął mój projekt do podpisu. A że musi podpisać każdą stronę w każdym z czterech egzemplarzy to zajmie mu to bardzo duużo czasu i dzisiaj na pewno nie złoże tych papierów. Ja czasem to juz nic nie kumam. Rozumiem, że tego jest sporo, ale trzeba po prostu usiąść i poświęcić 20 minut i gotowe. Przecież on dostaje za to kasę. Palant i tyle Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 19.04.2007 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 cześć Kasia U mnie entuzjazm z dachówki minął. Mimo, że wpłaciłam zaliczkę i dostawa miała by za tydzień....nic z tego. Podobno roben nie przyjął hurtowni zamówienia. Aktualnie zamowienia z nieznanym terminem realizacji. Myślę to samo co Ty na temat pana od podpisów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 19.04.2007 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Hej nie gniewam sie, nie gniewam ale musze powiedziec, ze nie od razu byl taki rowniutki mąż po pracy pojechał zobaczyc jak tam sobie panowie radzą i nieomieszkał wdrapac sie na dach i tak patrzy i patrzy i cos tak jakos niektore fragmenty w banana sie ukladają no i sie gapi , bo mysli no chyba cos nie tak widze no bo skoro robią to ludzie na codzien to chyba wiedzą co robic i jak zawołał szefa ekipy i mowi: Panie! ale te dachowki zakrecają koles mowi: nie możliwe! ale patrzy patrzy i faktycznie zaraz zawołał delikwenta co to ukladał, zmył mu glowe i zaraz poprawiali. No i najgorsze jest chyba to ze wszystkich trzeba sprawdzac, poprawiac, a co my takie zwyczajne ludki o budowaniu wiemy? Jedno jest pewne bedziemy inni po tym doświadczeniu, to prawdziwa szkoła przetrwania Kasiu a ja mam juz kominy , pochwale sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.04.2007 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 cześć Kasia U mnie entuzjazm z dachówki minął. Mimo, że wpłaciłam zaliczkę i dostawa miała by za tydzień....nic z tego. Podobno roben nie przyjął hurtowni zamówienia. Aktualnie zamowienia z nieznanym terminem realizacji. Myślę to samo co Ty na temat pana od podpisów . Witaj Iwona A kiedy zamierzacie zaczynać? No i co teraz z waszym dachem. Będziecie czekac na Robena czy oglądacie jeszcze inne dachówki? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.04.2007 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Hej nie gniewam sie, nie gniewam ale musze powiedziec, ze nie od razu byl taki rowniutki mąż po pracy pojechał zobaczyc jak tam sobie panowie radzą i nieomieszkał wdrapac sie na dach i tak patrzy i patrzy i cos tak jakos niektore fragmenty w banana sie ukladają no i sie gapi , bo mysli no chyba cos nie tak widze no bo skoro robią to ludzie na codzien to chyba wiedzą co robic i jak zawołał szefa ekipy i mowi: Panie! ale te dachowki zakrecają koles mowi: nie możliwe! ale patrzy patrzy i faktycznie zaraz zawołał delikwenta co to ukladał, zmył mu glowe i zaraz poprawiali. No i najgorsze jest chyba to ze wszystkich trzeba sprawdzac, poprawiac, a co my takie zwyczajne ludki o budowaniu wiemy? Jedno jest pewne bedziemy inni po tym doświadczeniu, to prawdziwa szkoła przetrwania Kasiu a ja mam juz kominy , pochwale sie Witaj Małgosiu Wiem, wiem, że macie śliczne kominy Bardzo ładny kolorek - ja też taki chcę Śledzę Twój dziennik na bieżąco, ale nie zawsze coś tam szkrobnę w komentarzach Ja już Ci zresztą pisałam, że wasza chatka bedzie super wypasiona i w ogóle taka z charakterem A z tym sprawdzaniem i nadzorowaniem to masz rację Ja nie chcę mieć dachu w banana Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
celtorek 19.04.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 No i co teraz z waszym dachem. Będziecie czekac na Robena czy oglądacie jeszcze inne dachówki? Nie chce czekać na Robena , drożeje od 01 05 -9% i stąd ten problem. Termin dostawy -?? nie wiadomo Oglądam koramik marsylka antracyt-oczywiście na monitorze, bo w realu nie znalazłam. Zdążyłam się przyzwyczaić do myśli posiadania na dachu Robena +...i ...niesmak pozostał. Ale widocznie tak być miało. Wzór dach marsylka powinien pasować do dachu C117. Na lekką pociechę przysłali mi okna velux , które kupiłam przez allegro i są ok. Dajesz do swojego domku drewniane słupy?? W c117 są grubości~25 cm. Już leżą u mnie na działce, drewniane kloce. Robią dobre wrażenie W c117 okna dachowe są 78x140. Z bliska sa duuże. Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 20.04.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Hej! Jeszcze rok temu na forum ludzie dyskutowali z czego budowac? co bedzie lepsze, może tańsze? Teraz trzeba budować z tego co jest w hurtowniach zwlaszcza ze kazdy chce wybudować jak najszybciej. Przykre no nie? Kasiu mam teraz u siebie firme od instalacji co i wod-kan to są ludzie z Bielska, na razie są super jak tak dalej bedzie dam Ci namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 20.04.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Hej Skrzatowcy, Z czego robicie belki a jeżeli jak w projekcie z drewna to z jakiego? Acha, właśnie się okazało, że zarząd betoniarni, w której się produkował zamówiony przeze mnie materiał, zakazał sprzedaży klientom indywidualnym oraz hurtowniom nie będącym stałymi klientami. I tyle widziałam materiały na budowę.... Wrrrrrrr Mam jeszcze maleńkie światełko w tunelu o ile uda mi się jakoś przekonać szefa innej betoniarni żeby przyjął moje zamówienie. Na razie odwołał przyjowanie do 16 maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 20.04.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Trzymam kciuki za pozwolonko pozdrawiam mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 21.04.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 witaj . mega fajnie że złozyłaś papierki , ja chyba we środę to zrobie . W piatek musiałem w biurze kilka bardzo brzytkich słów powiedzieć , wieczorem zadzwonił pan i powiedział że na wtorek wszystko przygotują . znowu chamstwem trzeba walczyc troche mi wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.04.2007 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Dajesz do swojego domku drewniane słupy?? W c117 są grubości~25 cm. Już leżą u mnie na działce, drewniane kloce. Robią dobre wrażenie W c117 okna dachowe są 78x140. Z bliska sa duuże. Pozdrawiam Iwona Witaj Iwona U nas drewniane słupy są na ganku, będzie tak jak w oryginalnym projekcie http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_330_10.jpg Chcemy dookoła domu zrobić drewniany taras. Coś takiego http://www.deck-dry.com/up_files/galeria/232_64.jpg U nas też wszystkie okna dachowe mają wymiary 78 x 140. Myślę, że bedą fajnie wyglądać i dawać dużo światła. Z tego co mówił architekt to aby dobrze doświetlić pokój to powierzchnia okien dachowych powinna stanowić 10 % powierzchni pokoju liczonego po podłodze Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.04.2007 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Hej! Jeszcze rok temu na forum ludzie dyskutowali z czego budowac? co bedzie lepsze, może tańsze? Teraz trzeba budować z tego co jest w hurtowniach zwlaszcza ze kazdy chce wybudować jak najszybciej. Przykre no nie? Kasiu mam teraz u siebie firme od instalacji co i wod-kan to są ludzie z Bielska, na razie są super jak tak dalej bedzie dam Ci namiary Witaj Małgosiu My też mieliśmy budować z porothermu, a wyszło na to, że będzie beton komórkowy z naszej bielskiej fabryki Trzymam kciuki za fachowców z Bielska, żeby nasze miasto dobrze Ci się kojarzyło Za namiary bedę baaardzo wdzięczna Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.04.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Hej Skrzatowcy, Z czego robicie belki a jeżeli jak w projekcie z drewna to z jakiego? Acha, właśnie się okazało, że zarząd betoniarni, w której się produkował zamówiony przeze mnie materiał, zakazał sprzedaży klientom indywidualnym oraz hurtowniom nie będącym stałymi klientami. I tyle widziałam materiały na budowę.... Wrrrrrrr Mam jeszcze maleńkie światełko w tunelu o ile uda mi się jakoś przekonać szefa innej betoniarni żeby przyjął moje zamówienie. Na razie odwołał przyjowanie do 16 maja. Witaj BungoI Jeśli chodzi Ci o te belki na ganku, to tylko drewniane A jakie drewno to powiem szczerze nie wiem Z tymi materiałami to naprawdę kosmos Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.04.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Trzymam kciuki za pozwolonko pozdrawiam mariusz Dzięki Mariusz Trzymaj mocno, bo ja chcę je mieć za dwa tygodnie Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts