sasq 14.05.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2007 cześć jak tam robutki cos sie ruszyło?? Przy okazji jakbyś zdradziła ile cie kosztowało wytyczenie. I tylko zewnetrzny obrys fundamentu czy calość?? pozdrówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.05.2007 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 cześć jak tam robutki cos sie ruszyło?? Przy okazji jakbyś zdradziła ile cie kosztowało wytyczenie. I tylko zewnetrzny obrys fundamentu czy calość?? pozdrówki Witaj sasq Akcja budowa zaczyna się dokładnie 30 maja - dzień przed drugimi urodzinkami naszego synka To wstępne wytyczenie kosztowało mnie 50 pln - geodeta wytyczył mi gdzie mają ściągać humus. Wytyczenie z ławicami (takie już super dokładne ) będzie kosztowało 400 pln. Z tego co wiem, to cena zależy od kształtu domu. Im bardziej skomplikowany, z wykuszami tym drożej Jak chcesz mogę wysłać Ci namiary na tego geodetę. Fajny, młody chłopak Przy okazji jego tata będzie naszym kierownikiem budowy. Tak wyszło przez przypadek Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 03.06.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Hej Kasiu Jak tam zdrówko? ..i brzuszek Widzę, że ruszyliście super!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 03.06.2007 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 Hej Kasiu Jak tam zdrówko? ..i brzuszek Widzę, że ruszyliście super!!!! Witaj mikopiko Zajefajny atavarek Zdrówko super Brzuszek w porządku maleństwo tydzień temu miało aż 19 milimetrów Nareszcie ruszyliśmy - bardzo się cieszę Cały piątek i sobotę siedzieliśmy na działce i jak nienormalni patrzyliśmy jak kopara daje czadu. Ogólnie pierwsze wrażenia z budowy bardzo pozytywne Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 03.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 WIELKA CHWILA . pierwsze ruchy łyżki , trzymam kciuki . pozdrawiam i bacznie obserwuje ja ytong sciągnąłem z czech , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 03.06.2007 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2007 WIELKA CHWILA . pierwsze ruchy łyżki , trzymam kciuki . pozdrawiam i bacznie obserwuje ja ytong sciągnąłem z czech , Witaj maanmy Pierwsze ruchy łyżki niesamowite, tym bardziej, że nasz koparkowy to mistrz świata. To co on wyprawiał tą koparką to normalnie szok. Ktoś kto miał fajnego operatora kopaki to wie o czym mówię - każdemu życzę takiego profesjonalisty Też zastanawialiśmy się nad ściągnięciem betonu komórkowego z Czech. Skończyło się jednak na porothermie i w sumie z tej decyzji jeteśmy bardzo zadowoleni. Najważniejsze, że materiał na ściany jest Pozdrawiam i też bacznie obserwuję zmagania w Urzędzie kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 06.06.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 WOW! ruszyliście!!! powodzenia! i jak najmniej nerwów których zapewne nie unikniecie, ale warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 07.06.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Kasiu, Od dawna sledze Twoj dziennik... swietna robota!Trzymam kciuki za powodzenie Waszej inwestycji...my prawdopodobnie tez zdecydujemy sie na cos podobnego ...Skrzata kupic nie mozemy bo niestety nasz plan zagospodarowania mowi ze dlugosc kalenicy powinna wynosic conajmniej 30% najdluzszego boku domu wiec chyba Skrzatowy dach odpada :/ ...a tak przy okazji slyszalas moze zeby ktos przerabilal dach Skrzata na kopertowy?? Czy moglabym Cie prosic o udostepnienie jakiegos kosztorysu albo info o kosztach na priva ([email protected]) ....bylabym wdzieczna...dziekipozdrawiamJola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2007 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 WOW! ruszyliście!!! powodzenia! i jak najmniej nerwów których zapewne nie unikniecie, ale warto! Dzięki świercz Kurdę najpierw to chcieliśmy dotrwać do chwili kiedy będziemy mieli udział w drodze dojazdowej - no i miało już być z górki.... Potem to czekanie w Urzędach, załatwianie formalności, adaptacja - mam wrażenie, że trwało to wieki.... Potem jak dostaliśmy pozwolenie na budowę to miało już iść jak po maśle - nic tylko budować.... ......A teraz to marzę, żeby wyjść w końcu z tej ziemi i mieć już stan zero. .......Mam nadzieję, że potem pójdzie gładko, bo jak na razie mamy doła Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Kasiu, Od dawna sledze Twoj dziennik... swietna robota! Trzymam kciuki za powodzenie Waszej inwestycji...my prawdopodobnie tez zdecydujemy sie na cos podobnego ...Skrzata kupic nie mozemy bo niestety nasz plan zagospodarowania mowi ze dlugosc kalenicy powinna wynosic conajmniej 30% najdluzszego boku domu wiec chyba Skrzatowy dach odpada :/ ...a tak przy okazji slyszalas moze zeby ktos przerabilal dach Skrzata na kopertowy?? Czy moglabym Cie prosic o udostepnienie jakiegos kosztorysu albo info o kosztach na priva ([email protected]) ....bylabym wdzieczna...dzieki pozdrawiam Jola Witaj riso Miło mi, że ktoś czyta te moje bazgrołki Czy taka świetna robota to ostatnio z mężem mamy wątpliwości Zaczynamy wątpić czy podołamy, czy przypadkiem całkowicie zieloni nie rzuciliśmy się na głębokie wody. Mamy sporo dylematów, a najważniejszy to usytuowanie domu na działce, ale o tym napiszę w dzienniku.... Jeżeli myślisz o przerobieniu Skrzata na dach dwuspadowy (chyba o taki ci chodziło ) to zobacz sobie tutaj podobne projekty tego samego autora. Jeżeli byłabyś zainteresowana to mogę wysłać ci wycenę robocizny. Pozdrawiam serdecznie kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 07.06.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Kasiu - bardzo prosilabym Cie o ta wycene co do dachu to moze byc 4spadowy ale nie moze sie laczyc do szpica tak jak skrzat :/ ale to juz musimy popytac architekta o ewentualna przerobke! trzymam za Was kciuki i szczerze mowiaz sama chcialabym byc juz na takim etapie powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertEDYTA 07.06.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 WITAM PIĘKNIE MAM NA IMIĘ EDYTA.JESTEŚMY SZCZĘŚLIWYMI POSIADACZAMI DZIAŁKI W GÓRKACH WIELKICH-TO NA RAZIE TYLE.MAMY PLAN ,ŻE NA TEJ PIĘKNEJ DZIAŁECZCE STANIE NASZ WYMARZONY DOMEK Z CZERWONYM PŁOTKIEM I TP ,ALE TO CO SIĘ DZIEJE NA RYNKU BUDOWLANYM PRZYPRAWIA NAS O WIELKI BÓL GŁOWY.DLATEGO MAMY DO CIEBIE WIELKĄ PROŚBĘ; JEŻELI MOGŁA BYŚ NAM PODAĆ WYCENĘ NA POSZCZEGÓLNE PRACE BUDOWLANE I NAMIAR NA PANA BOGDANA, TO BĘDZIEMY CI BARDZO WDZIĘCZNI.POZDRAWIAMY I ŻYCZYMY POWODZENIA W BUDOWANIU DOMECZKU. POZDRAWIAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Kasiu - bardzo prosilabym Cie o ta wycene co do dachu to moze byc 4spadowy ale nie moze sie laczyc do szpica tak jak skrzat :/ ale to juz musimy popytac architekta o ewentualna przerobke! trzymam za Was kciuki i szczerze mowiaz sama chcialabym byc juz na takim etapie powodzenia! Jola Oryginalny dach w Skrzacie nie jest do szpica. Gdzieś w moich komentarzach wklejałam elewacje i tam można zobaczyć, że wcale tak nie jest. My też na początku byliśmy pewni, że kończy się jak stożek. Zaraz pozukam tej fotki i wkleję jeszcze raz. Aha dobry architekt zrobi wszystko. Pytanie tylko czy takie przeróbki nie wyjdą drożej niż indywidualny projekt. Wszystko trzeba sobie przeliczyć. Wycenę robocizny wkleję do dziennika Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Specjalnie dla Joli elewacja boczna http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/7/6/2/21139767_d.jpg Też byłam zdziwona, bo oglądając ten projekt w katalogu w ogóle tego kształtu dachu nie widać Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 07.06.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Kasiu, głowa do góry. Na pewno będzie pięknie. My też mamy taką skarpę z jednej strony, a nawet jeszcze tego nie widzieliśmy. Pozdrawiamy cieplutko- Ciebie i resztę krecików Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2007 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 WITAM PIĘKNIE MAM NA IMIĘ EDYTA.JESTEŚMY SZCZĘŚLIWYMI POSIADACZAMI DZIAŁKI W GÓRKACH WIELKICH-TO NA RAZIE TYLE.MAMY PLAN ,ŻE NA TEJ PIĘKNEJ DZIAŁECZCE STANIE NASZ WYMARZONY DOMEK Z CZERWONYM PŁOTKIEM I TP ,ALE TO CO SIĘ DZIEJE NA RYNKU BUDOWLANYM PRZYPRAWIA NAS O WIELKI BÓL GŁOWY.DLATEGO MAMY DO CIEBIE WIELKĄ PROŚBĘ; JEŻELI MOGŁA BYŚ NAM PODAĆ WYCENĘ NA POSZCZEGÓLNE PRACE BUDOWLANE I NAMIAR NA PANA BOGDANA, TO BĘDZIEMY CI BARDZO WDZIĘCZNI.POZDRAWIAMY I ŻYCZYMY POWODZENIA W BUDOWANIU DOMECZKU. POZDRAWIAMY Witaj Edyta Wycenę podałam w dzienniku. Pan Bogdan jest tylko szefem organizacyjnym, który załatwia ekipy na poszczególne prace. Jak tylko wejdą murarze to dam ci na nich dokładny namiar. Tylko proszę przypomnij się Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 07.06.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 Kasiu, głowa do góry. Na pewno będzie pięknie. My też mamy taką skarpę z jednej strony, a nawet jeszcze tego nie widzieliśmy. Pozdrawiamy cieplutko- Ciebie i resztę krecików Dominika Dominiczka nawet nie wiesz jak się ucieszyłam, że ja nie taka samotna w tym bunkrze będę A tak na serio to jak tylko będziesz miała fotki, to bardzo proszę o zdjęcie twojej skarpy... Tak dla nas na pocieszenie Pozdrawiam też cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
riso 08.06.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Kasiu - dzieki za fotke elewacji bocznej...faktycznie nie jest do szpica HURA!!!! pozdrawiam seredcznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 09.06.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Chwilke mnie na forum nie było a tu takie postępy Ech szczerze zazdroszcze bo my puki co dalej co chwila papierki załatwiamy Tak z ciekawości jakie mieliście spadek na działce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 09.06.2007 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2007 Witaj sasq No dobrze powiedziane - mieliśmy spadek Jak dobrze pamiętam to od bramy wjazdowej do płotu około 4m różnicy. No bo teraz mamy dziurę Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts