Renka Grabow 10.06.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kasiu,Popatrz inaczej na swoją skarpę - pomyśl jakie bedziesz miała możliwości aranżacji zieleni wokół domku. Roślinność najlepiej wzmocni skarpę a dodatkowym efektem będzie "piętrowość" roślinności!!! To będzie świetnie wyglądało, rośliny nie będą zasłaniać się nawzajem. Tylko jakiś specjalista będzie ci musiał pewnie doradzić co posadzić...Super, że już zaczeliście!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 10.06.2007 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Acha, jeszcze dopytam jakie powody zaważyły że macie płytę a nie zwykły fundament na ławach. Pewnie o tym pisałaś, ale nie mogłam znaleźć gdzie, sorry.. Czy taki fundament jest droższy-tanszy od tradycyjnego? A może były powody geologiczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 10.06.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2007 Kasiu, Popatrz inaczej na swoją skarpę - pomyśl jakie bedziesz miała możliwości aranżacji zieleni wokół domku. Roślinność najlepiej wzmocni skarpę a dodatkowym efektem będzie "piętrowość" roślinności!!! To będzie świetnie wyglądało, rośliny nie będą zasłaniać się nawzajem. Tylko jakiś specjalista będzie ci musiał pewnie doradzić co posadzić... Super, że już zaczeliście!!!! Witaj Renka Wiesz już inaczej patrzę na tą naszą skarpę. Łukasz też jakoś się z nią obył - bo to w sumie on będzie głównie zajmował się ogrodem i całą aranżacją zieleni. Ufam mu, bo to jego hobby od kilku dobrych lat. Myślę, że za jakiś czas będę mogła sie pochwalić naprawdę ładnym ogródkiem Oj ale mu teraz przysłodziłam Acha, jeszcze dopytam jakie powody zaważyły że macie płytę a nie zwykły fundament na ławach. Pewnie o tym pisałaś, ale nie mogłam znaleźć gdzie, sorry.. Czy taki fundament jest droższy-tanszy od tradycyjnego? A może były powody geologiczne? Konstruktor na podstawie badań geologicznych stwierdził, że ze względu na występowanie na naszej działce gruntów plastycznych i miękkoplastycznych budynek zostanie posadowiony na żelbetowej płycie fundamentowej. Będzie to wyglądało w ten sposób, że bezpośrenio na ziem leży geowłóknina, na niej 30 cm podsypki żwirowej, a na tym 20 cm betonu B20 zbrojonego stalą. To tak w skrócie... Od tradycyjnych ław nasz fundament jest trochę droższy - o ile dokładnie będę mogła powiedzieć w czwartek, bo wtedy nasza płyta ma być gotowa. Wyszliśmy z założenia, że nie studiowaliśmy architektury i możemy jedynie polegać na opinii fachowców. No i ufać, że wiedzą co robią Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 12.06.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Nieeee noooo Kasia u Ciebie to się dopiero dzieje ...Na chwilę Cię człowiek z oka spuści i o.... Wielkie gratulacje! Teraz to już chwila moment ....., a potem zwolnimy na etapie "wykończeniówki" i będziemy sobie marudzić ... Trzymam kciuki i czekam na fotki! Jak fasolka się miewa? Mam nadzieję, że wszystko o.k. ... Pozdrowionka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.06.2007 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Nieeee noooo Kasia u Ciebie to się dopiero dzieje ...Na chwilę Cię człowiek z oka spuści i o.... Wielkie gratulacje! Teraz to już chwila moment ....., a potem zwolnimy na etapie "wykończeniówki" i będziemy sobie marudzić ... Trzymam kciuki i czekam na fotki! Jak fasolka się miewa? Mam nadzieję, że wszystko o.k. ... Pozdrowionka! Witaj Moniczka No w porównaniu z tym całym rokiem formalności i załtwiania różnych rzeczy to teraz naprawdę się zaczyna dziać. Wszyscy mówią, że jak już jest funadamet to potem robota idzie gładko i widać postępy prac OBY... A fasolka dobrze - w sumie tak fajnie się czuje, że czasem zapominam, że ktoś tam w środku siedzi Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia Marcin 13.06.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Wiatmy Czy mozemy sie dowiedzieć za ile kupujecie pokrycie dachowe, jakiej firmy i jaki model ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 13.06.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Kasiu, witam w Twoim dzienniku... Gratuluję rozpoczęcia budowy... ale przede wszystkim gratuluję powiększenia rodziny.. Masz prześlicznego synka... Nie przejmuj sie, jak wytyczyli budynek, potem wylali fundamet, mało tego postawili ściany działowe- dom wydawał mi sie malutki kurniczkiem (a mam przeciez 200 mkw). Duzy zrobił sie dopiero jak zdjeli stęple.. sama zobaczysz... Zapowiada sie fajny domek. Z niecierpliwością czekam na dalsze etapy prac... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 14.06.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.06.2007 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Kasiu, witam w Twoim dzienniku... Gratuluję rozpoczęcia budowy... ale przede wszystkim gratuluję powiększenia rodziny.. Masz prześlicznego synka... Nie przejmuj sie, jak wytyczyli budynek, potem wylali fundamet, mało tego postawili ściany działowe- dom wydawał mi sie malutki kurniczkiem (a mam przeciez 200 mkw). Duzy zrobił sie dopiero jak zdjeli stęple.. sama zobaczysz... Zapowiada sie fajny domek. Z niecierpliwością czekam na dalsze etapy prac... Pozdrawiam Witaj julienx Dziękuję za miłe słowa no i za gratulacje Kiedyś do ciebie zaglądałam, skuszona uroczym bobaskiem w atawarku, potem jakoś mi umknęłaś... Wczoraj tak szybciutko przejrzałam Twój dziennik i muszę przyznać jestem pod wrażeniem tempa prac Faktycznie domek spory - ale najważniejsze to, żeby był praktyczny i fajny w sprzątaniu Będę zaglądać jak tam z wykończeniówką Pozdrawiam serdecznie no i dzięki za odwiedziny kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.06.2007 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Dawno mnie na tym forum nie było...kasia w jeśli można spytać to który to tydzień (ciąży oczywiście) bo u mnie 14 Witaj isztar Gratuluje bardzo Twój maluch jest starszy o 4 tygodnie - u mnie skończył się 10 tydzień Jak Ci się mieszka? Bo wy już w nowym domku, tak? Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 14.06.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.06.2007 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 My już od lutego w nowym domku, co prawda staneliśmy w miejscu z wykańczaniem bo funduszy brak, nawet trawy dalej nie mamy tylko błoto i chwasty a miał być taras i kominek na tarasie...mam nadzieję, że jednak w przyszłym roku uda nam się zrobić przynajmniej taras Niestety to, że nie udało nam sie dokończyć budowy z kredytu psuje to mieszkanie w swoim domku, bo miało być prawie wszystko skończone a tu taki zonk...a teraz także inne wydatki Myśleliśmy, że będziemy się dłużej starać tak pół roku...a tu od razu się udało 10 tydzień to termin już na styczeń, prawda? Ja mam na połowę grudnia, akurat zdążę na święta do domciu isztar Trzymam kciuki, żebyście w miarę szybko dokończyli Wasz domek - ale i tak super, ze jesteście już na swojej ziemi Nam też szybciutko się udało A termin mam między 26 a 31 grudnia Polecam fajną stronkę do obliczenia terminu porodu http://dziecko.haczewski.pl/ Zobaczymy jak wszystko się ułoży.... No i baaardzo chciałabym córcię Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 14.06.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 16.06.2007 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 To coś mi nie pasuje, bo to dwa tygodnie różnicy, u mnie 14 tydzień licząc od ostatniej @.... Licząc od ostatniej @ to jestem w 12 tygodniu Ale licząc długość życia dziecka to 10 tygodni Wow, w końcu do tego doszłam - no ale to by teraz pasowało termin masz straszny jak nie święta to sylwester Termin zostaje ten sam - dla mnie nie taki straszy Ślub też mieliśmy 26 grudnia - jakby co to byłby dla nas miły prezent My córkę już mamy, więc chcemy syna No to trzymam kciuki... No i gratuluję rozpoczęcia budowy Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 16.06.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2007 Czesc Kasiu, Widzę, ze synek zapracowany . To chyba niezła przygoda również dla niego. U nas w poniedziałek mają zalewać strop. Ciekawe jak się wszystko dalej potoczy na naszych budowach. Pozdrawiamy cieplutko całą Waszą rodzinkę. Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 18.06.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 (edytowane) . Edytowane 23 Stycznia 2015 przez isztar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.06.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Czesc Kasiu, Widzę, ze synek zapracowany . To chyba niezła przygoda również dla niego. U nas w poniedziałek mają zalewać strop. Ciekawe jak się wszystko dalej potoczy na naszych budowach. Pozdrawiamy cieplutko całą Waszą rodzinkę. Dominika Cześć Dominika Dziękuję za pozdrowienia - przekazałam i reszta też bardzo dziękuje W sobotę mamy zamiar jechać nad rzeczkę w Twoje rejony. Może znajdę Twój domek - ale byłoby miło Zrobiłabym duuuużo zdjęć, żebyś mogła w końcu zobaczyć swoje mury Pozdrawiam też cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.06.2007 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kasia gdybys miała ochote popisać nie tylko o budowie....no chyba, że juz na takim forum sie udzielasz...to zapraszam do grudniówek i nie tylko, wątek dziewczyn z Bielska też jest http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=10974&start=5800 Ze względu na to, że czasem trudno określić moment poczęcia, wiek ciąży liczy się od ostatniej @, lekarze też tak liczą Dzięki iszar za zaproszenie Jak znajdę trochę czasu to zaglądnę - fajnie tak se o brzuszkach pogawędzić Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 18.06.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kasiu bardzo się cieszę, że się mury pną do góry normalnie sie wzruszyłam uściski PS Piotrusiu jesteś prawdziwym mężczyzną , pięknie pomagasz mamusi i tatusiowi budować dom grabula kolego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.06.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Kasiu bardzo się cieszę, że się mury pną do góry normalnie sie wzruszyłam uściski PS Piotrusiu jesteś prawdziwym mężczyzną , pięknie pomagasz mamusi i tatusiowi budować dom grabula kolego! O nasza kochana Małgosieńka wróciła zza wielkiej wody..... Nareszcie - smutno bez ciebie było Ale Ty już nam nigdzie nie wyjeżdżaj - czekamy na fotki Waszej wykończeniówki P.S. Piotrek jest bardziej zaangażowany w tą naszą chałupkę, niż my wszyscy razem wzięci Pozdróweczka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts