Rom 08.08.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 No właśnie - dzisiaj beton My tu gadu gadu a tak robota pewnie wre. Czekam z niecierpliwością na doniesienia inwestorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 08.08.2007 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 mamamatinka - u was tempo niesamowite, też przez chwilkę nie zglądałąm a tu już strop. Super monikczka - dzięki domek coraz bardziej "domkowy", tylko tego dachu brakuje sasq - pogoda super tylko budowlańcy nie dopisali Rom - robota wre, bo innego wyjścia nie ma, szkoda tylko, ze znowu się nie wyrobili No ale już się przyzwyczailiśmy... Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.08.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 08.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 kasiu nie jestem budowlańcem z krwi i kości ale przetestuj swego kierownika budowy i zapytaj czy to jest ok aby nie było dystansów pod wieńcem , naroża kiepsko widać więc cięzko to ocenić , zapytaj jestem ciekaw co powie . pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 10.08.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Cześć Kasiu, Współczuję ostatnich wydarzeń. To wszystko jakieś popieprzone. Miałaś rację mówiąc, ze z jednej strony spełniasz swoje marzenia, a z drugiej musisz się użerać z bandą partaczy albo, jak to w naszym wypadku było, oszustów. Ale...najwazniejsze, ze już niedługo. My się już drani pozbyliśmy i zaczynamy wszystko od nowa...i mam nadzieję, ze będzie dobrze...i wiesz co- fajnie się z tym czuję, bo nie pozwoliłam, żeby jakiś baran mną manipulował, jak chce. Trzymam kciuki za Waszą budowę. I pokaż im, kto tam rządzi. Pozdrawiam, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sasq 10.08.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Jak tam wieniec udało sie w końcu zalać?? bo jak tak to teraz tylko dach i zamykanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 11.08.2007 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 maanmy - kierownik odebrał wieniec więc sądzę, że wszystko jest zrobione dobrze. Dominiczka - też trzymam kciuki za waszą budowę Nie przejmuj się - dacie radę, tym bardziej, że będziecie na miejscu sasq - zalany, zalany, ale już są problemy z cieślami od dachu - SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 12.08.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 kasiuto dobrze że nie miał zastrzeżeń , może to ja jestem przewrażliwiony na tym punkcie , wieniec macie zalany czyli został dach a reszta juz poleci , bedziecie mieli co wspominac w zimowe wieczory przy kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.08.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kasiu całkiem wysoka w efekcie wyszła ścianka kolankowa Jaką ma wysokość??? A pierwszym zdjęciu zalanego woeńca widac ze na całej długości nie ma żadnego słupka betonowego...stąd moje pytanie. Dlaczego tak jest? Nie powinny być słupki jak na prostopadłej ścianie? Pytam bo ja mam takie słupki dookoła całego domu. co z ta więźbą?? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.08.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 kasiuto dobrze że nie miał zastrzeżeń , może to ja jestem przewrażliwiony na tym punkcie , wieniec macie zalany czyli został dach a reszta juz poleci , bedziecie mieli co wspominac w zimowe wieczory przy kominku mam nadzieję, że reszta poleci.... Trzeba być optymistą Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.08.2007 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kasiu całkiem wysoka w efekcie wyszła ścianka kolankowa Jaką ma wysokość??? A pierwszym zdjęciu zalanego woeńca widac ze na całej długości nie ma żadnego słupka betonowego...stąd moje pytanie. Dlaczego tak jest? Nie powinny być słupki jak na prostopadłej ścianie? Pytam bo ja mam takie słupki dookoła całego domu. co z ta więźbą?? Pozdrówka Ścianka kolankowa ma różne wysokości. Od 60 cm, przez 75 do 150cm - tego tak dokładnie na fotkach nie widać, ale właśnie tak jest. Tzn. na większości fotek ścianka ma 75 cm, wcięcia nad kuchnią i salonem będzie trzeba jeszcze podmurować na wysokość 150cm. Niższa 60cm jest nad garażem i pokojem na dole A z tymi słupkami to też tak ma być Też pytaliśmy konstruktora, czy jest ok i powiedział, że wszystko w porządku, że w więźbie są zaprojektowane jakieś wzmocnienia i nie mamy się o co martwić. Poza tym rozmieszczenie tych trzpieni w oryginalnym projekcie też tak wygląda. A z dachem na razie spokój.... Podobno mają przyjść w poniedziałek lub wtorek w przyszłym tygodniu, bo szef więźbiarzy się urlopuje. Niech wypocznie coby mu ta robota lepiej szła. A pomijając wszystko......ociąga się nam ta budowa.....miało być wszystko sprawnie i szybko, a tu cały czas jakieś przestoje. I do tego jeszcze ta pogoda - tak szaro i ponuro Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 13.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kasiu niestety tak bywa ale co się odwlecze to nie uciecze.. będzie dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No to ja już z tego nic a nic nie rozumiem Rzeczywiściee jak sie przyjrzałem to na jedym zdjęciu widać, że Wasz domek ma ściankę kolankową na różnych wysokościach to ja już nic z tego nie rozumiem To jak ten dach będzie wyglądał?? Myślałem, że Skrzat tak jak mój Zręczny ma ścianę kolankową na jednym poziomie.??? Pewnie o tym pisałaś a moja skrleroza spowodowała, że nie wiem nic o tym Mam nadzieję, żę tygodniowa przerwa w budowie nie jest równoznaczna z przerwą w dzienniczku?? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.08.2007 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 No to ja już z tego nic a nic nie rozumiem Rzeczywiściee jak sie przyjrzałem to na jedym zdjęciu widać, że Wasz domek ma ściankę kolankową na różnych wysokościach to ja już nic z tego nie rozumiem To jak ten dach będzie wyglądał?? Myślałem, że Skrzat tak jak mój Zręczny ma ścianę kolankową na jednym poziomie.??? Pewnie o tym pisałaś a moja skrleroza spowodowała, że nie wiem nic o tym Mam nadzieję, żę tygodniowa przerwa w budowie nie jest równoznaczna z przerwą w dzienniczku?? Pozdrówka Spoko Romek wszystko jest ok Popatrz sobie teraz na obrys Twojego i mojego domu Ty masz taki http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/f/7/3/8/26231928_d.jpg Z tego co pamiętam to wydłużałeś kuchnię i ściana frontowa jest na równi z garażem. Więc tak naprawdę Twój dom jest na planie prostokąta. I ścianka kolankowa musi być na jednym poziomie, żeby dach pasował. U nas jest sytuacja trochę inna (nie patrz dokładnie na układ w środku lecz na sam obrys domu) http://projekty.muratordom.pl/pliki/dom_374_3.jpg I w związku z tym, że są te uskoki (a raczej wyskoki ) nad garażem i nad tym pokojem na dole (czyli nie ma planu prostokąta) to wysokość ścianki kolankowej nie może być wszędzie taka sama. Nad garażem i nad pokojem wysokość jest najmniejsza, natomiast nad kuchnią i salonem jest wyższa. Mam nadzieję, ze trochę ci to rozjaśniłam Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 13.08.2007 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kasiu niestety tak bywa ale co się odwlecze to nie uciecze.. będzie dobrze.... Dzięki Sylwia Ale wiesz tak sobie myślę, że tydzień odpoczynku dobrze nam zrobi Chociaż z drugiej strony to chciałabym mieć już ten etap za sobą. Zerkałam do Was, to przecież my jesteśmy w lesie Kiedy my będziemy może nie kłaść, ale wybierać kafelki do łazienek Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 13.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Kasiu nic się nie martw u mnie tez są wtopy tym razem druga poniekąd z mojej winy , facet od pompy stwierdził że pustaki na scianie zewnętrznej moga nie wytrzymać parcia betonu , dostał dyspozycje aby delikatnie dozować cisnienie , Zdzisław trzymajac rure miał ją kierować w kierunku szalowania z desek aby osłabic napór , facet chciał nam udowodnic że to on ma rację jak przylutował ,to Zdzichu cudem nie wyfrunął z dachu razem z rurą ,werwało nam trzy pustaki , wylał sie beton zadyma ogromna była , nie było czasu aby fotografować . och szkoda gadać , musieliśmy ręcznie zalewać wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 14.08.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mannmy, co za historia Już sobie wyobraziłam Zdzisia frunacego z rurą. To znaczy ogólnie to przykro mi z powodu Twoich strat, ale sama historia prześmieszna. Pozdrowienia dla Pana Zdzisia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 15.08.2007 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Dzięki Roni trzeba było szybko odbudować zewnetrzną ścianke docieplić ja jeszcze raz i szybciutko i delikatnie nakładać beton , jako tako pozalewaliśmy to , zadna rewelka nie wyszła bo baliśmy się zagęszczać aby znowu czegoś przez przypadek nie wyrwało . dzięki oczywiście przekażę Zdzichowi pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 15.08.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Oops, teraz mi wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.08.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Hurrraaaaaaa teraz rozumiem. Czy chodzi o to że w związku z tym że ściana kolankowa raz jest bliżej raz dalej to w różnych miejscach opiera się o nią dach i raz musi byc wyższa, raz niższa???? mój domek po zmianach nie jest na planie prostokąta ale na planie bliżej nieokreślonej figury http://img521.imageshack.us/img521/51/dom2533le7.jpg Z tym, że nad tarasem i w tej wnęce przy wejściu wylewane były belki więc strop był na planie prostokąta wiec sciana kolankowa wszedzie jest równa. A już myślałem żę nie zrozumiem tego i będziesz musiałą umówić się ze mną na pifko żeby mi to wszystko wyjaśnić No ale upiekło ci się Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts