Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

Cześć Kasia,

Długo na forum nie zaglądałam. Czas nadrobić zaległości. Postaram się dzisiaj załączyć nowe fotki.

Ale widzę, ze u Ciebie postępy ogromne...Pięknie to wszystko wygląda.

Zastanawiam się, czy dostałaś moją ostatnią wiadomośc na priva, bo nie dotałam żadnej odpowiedzi. Może nie doszła ???

Tak czy siak- pozdrawiam serdecznie i życzę kolejnych postępów....

Dominika

Witaj Dominiczka :D

Twoją wiadomość dostałam, sorki, że nie odpisałam :oops: :oops: :oops:

a teraz jak zaglądnęłam do Waszego dziennika to normalnie zwariowałam - PODZIWIAM WAS za to co zrobiliście SAMI :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam cieplutko

kasia

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to po kolei:

1. Cieszę się, że się przybędzie Wam nowy członek rodziny - oby i Ty i wasza córeczka (o Twoich panach nie zapominając) byłyście zdrowe, no i wam rodzicom wytrwałości życzę. Nasz Tomek chowa się dobrze a i Marta dobrze sobie radzi ze świadomością posiadania braciszka.

2. Szybko się buduje wasz domek i tak trzymać, a że zdarzają się wpadki - no cóż inspektor nadzoru inspektorem nadzoru, ale inwestora oko budowę tuczy :wink:

Jeszcze trochę to nas przegonicie. :lol:

3. Niepokoi mnie ten wściekle zielony kolor na waszej więźbie - taki jeden gość z tartaku mówił mi, że to nie dobrze, że to świadczy o tym że drewno jest słabo zaimpregnowane i w dodatku kiepskim preparatem. :-? Nie wiem co o tym sądzić. Spytajcie waszego kierownika budowy co o tym sądzi.

Powodzenia

Witaj Łukasz :D

Jeśli chodzi o naszą więźbę to była ona impregnowana zanurzeniowo, taka przyjechała z tartaku. Taki zielony kolor to barwnik, żeby było widać, czy jest pomalowana w każdym miejscu. Dzisiaj właśnie kupowałam taki preparat na jakieś dodatkowe deski - były różne kolory do wyboru.

Akurat jeśli chodzi o więźbę to jestem spokojna - myślę, że drzewo jest dobrze zaimpregnowane :roll:

Dzięki za życzonka i też życzę wam duuużo cierpliwości przy dwójeczce :lol:

Pozdrówka

kasia

Czesc Kasiu!

Po pierwsze buziaki dla Piotrusia :D

po drugie ja też miałam ipregnowana więźbe zanurzeniowo , a wiec zieloną :wink:

po trzecie widzę, że masz bardzo dobre nastawienie na błędy albo raczej niechlujstwo murarza :roll:

Kiedy jak widziałam jakies niedociągnięcia, błędy wyrywałam sobie włosy z głowy, a dziś ze stoickim spokojem każemy poprostu poprawiać, tak długo aż będzie wyglądało tak jak chcemy :lol:

a co? w końcu to nasz dom, nasze pieniądze :wink:

Z niecierpliwością czekam na dach, a zapowiada sie od jutra baardzo fajna pogoda :D

Witam Serdecznie!

Jestem na forum od dzisiaj a spotykam tylko fajne dzienniki!

Przede wszystkich gratulacje - kolejna Dzidzia - Zosia!

Bardzo sie ciesze, ze synek uniknie operacji - super wiadomosc!

Jestem z Bielska - Bialej, mieszkam na Wyspie, ale kupilismy (z narzeczonym) dom pod Skrzycznem:) tak wiec zostajemy w okolicy;)

Trzymam kciuki za wasz domek (projekt jest bardzo ladny), a dzialka z tymi pieknymi drzewami - rewelacja!

Bede dalej sledzic wasza droge "budowlana" - powodzenia!

Dominiczka - też się baaardzo cieszę, że jest szansa, że oczko mu samo się wyprostuje - ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia.....

Małgosiu - dokładnie z tym poprawianiem masz rację - do skutku. Ale pewnie sama wiesz ile to pod nosem epitetów pod adresem inwestorów, że przesadzają, że w głowach im się poprzewracało, że z dołu to nic nie widać, no i że nigdy na takich upierdliwców jeszcze nie trafili...... :roll:

Szkoda gadać :( Naprawdę.....

Buziaczki od Pietruchy :D

Romek - pozdróweczka cieplutkie również dla Ciebie i Martusi :lol: :lol: :lol:

Lipowa Panienko - witaj, cieszę się, ze domek się podoba......

Widzę, że trochę po sąsiedzku wię nie omieszkam do ciebie również zaglądać :lol:

Pozdrawiam serdecznie

Kasia

Kasiu,

domek super. Najbardziej podobają mi się drewniane słupy. Też takie będę miała. Właśnie leżą i czekają na montaż w tym tygodniu w większym bracie Skrzata Barwnym. Jaką daliście grubość, 20x20?

pozdrawiam

Witaj monia :D

Nam też podobają się bardzo te nasze wielkie słupy......

Są spore bo mają 25x25.

Nie są zrobione z jednego kawałka, tylko są klejone....

Na pewno będą nadawały domkowi taki swojski, fajny charakter :) :) :)

Pozdrawiam kasia

Hej !

ale fajnie, domek już taki taki taki

domkowy :lol:

nie mogę doczekać sie dachówki :D

nie przejmuj sie gadaniem partaczy, ja nie doswiadczylam takich uwag, ale mój mąż załatwia to szybko

moja kasa, mój dom i moje widzimisie

a poza tym gdybys sie zapytala czy koles ma rownie "ładnie" :-? zrobione pewnie okazałoby się, że u siebie takiej robótki też by nie chciał :evil:

Hej !

ale fajnie, domek już taki taki taki

domkowy :lol:

nie mogę doczekać sie dachówki :D

nie przejmuj sie gadaniem partaczy, ja nie doswiadczylam takich uwag, ale mój mąż załatwia to szybko

moja kasa, mój dom i moje widzimisie

a poza tym gdybys sie zapytala czy koles ma rownie "ładnie" :-? zrobione pewnie okazałoby się, że u siebie takiej robótki też by nie chciał :evil:

Cześć Małgosiu :D

Ja też z utęsknieniem czekam na dachówkę...

Na razie chłopaki robią stelaż na podbitkę - jest ich teraz tylko dwóch więc trochę to trwa :roll:

A teksty partaczy to olewam - niech se gadają - kij im w oko :wink: :lol:

Pozdrówka kasia

Skoro jest ławeczka to pifko na tarasie można już konsumować :lol:

Kasiu jakie wrażenia na poddaszu po położeniu folii?? W końcu teraz można dopiero stwierdzić jaka jest jego rzeczywista wielkość? Małe? Duże?

Pozdrówka

Siemanko Romek :D

Wrażenia po położeniu foli bardzo pozytywne - poddasze jest całkiem spore - jak dla mnie duże. Czekam na okna bo one też sprawią, że będzie trochę inaczej to wszystko wyglądać :)

Pozdróweczka kasia