monia77w1 12.11.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Kasienko, wiem co to znaczy użerać się z "fachowcami" i bardzo Wam współczuję. My też przechodziliśmy niezłe stresy z ekipami i odpuściliśmy. Szkoda nerwów. Panowie przychodzili w kratkę, jak już łaskawie przywlekli swoje d... na budowę to zaczynali od browara, olewali wszystko a w szczególności nas . To i my olaliśmy panów, przyszli następni i zasuwali (dosłownie) bez proszenia. Najlepiej odpuścić (wiem, że łątwo powiedzieć gorzej zrobić) i nie dać dziadom satysfakcji (w realu zdecydowanie gorzej nazywam dziadów). Jaki kolor będą miały Wasze drzwi wejściowe. U nas okna też będą białe i długo zastanawialiśmy się nad kolorem drzwi. W końcu stanęło na białych. Wiem, że niepraktyczne, ale nie wyobrażałam sobie innego koloru przy białych oknach i białej bramie garażowej. Ps. Nie mogę napatrzeć się na Piotrusia i Twój brzuszek. Ślicznie wyglądacie. Świerszczu ślicznego masz chłopczyka. I nie dosyć, że ładny to jeszcze rośnie jak na drożdżach. Coś mi się zdaje, ze Twoja żonka oprócz mleczka coś jeszcze mu podsuwa do jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 12.11.2007 23:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Wiitaj monia Wiesz u nas wygląda to tak, że zleciliśmy budowę firmie, która wynajęła podwykonawców, którzy to podnajęli ekipę od dachu. TRAGEDIA!!!! Dlatego wszystkim teraz radzę osobną ekipę od fundamentów, osobną od murów i osobną od dachu Żadnych pośredników, generalnych wykonawców, bo to ściema i tyle......Pieniądze wyrzucone w błoto, a w zamian same stresy, zero profesjonalizmu - a miało być tak pięknie Teraz to tylko chcę, żeby nikt mi tam po działce się nie plątał, nie dzwonił, chcemy zamknąć ten etap i z nowym rokiem zacząć sobie spokojnie po swojemu działać w środku....Bez partaczy i ściemniaczy.... Ja w sumie teraz naprawdę mam ważniejsze sprawy na głowie niż użeranie się z budowlańcami... Mam nadzieję, że do soboty skończą, bo w sumie chłopaki od dachu są w porządku i myślę, że dokończenie tego dachu zajmie im 3 dni - nie dłużej.... Tylko trzeba najpierw zacząć kończyć Ale wiadomo, jak w grę wchodzi kasa której nie mogą się doprosić od podwykoawcy to jakoś im się nie śpieszy No ale to jest już ich problem, nie mój - oni muszą się dogadać A jeśli chodzi o drzwi to Łukasz też chciał białe...Ja jakoś nie mogłam się przekonać - wszystkie białe, które oglądaliśmy wyglądały jak plastikowe W końcu stanęło na takich ciemnych, jutro napiszę dokładnie jaki to kolor, bo zapomniałam Też będziemy mieli białą bramę, do tego białe okna i te ciemne drzwi Zobaczymy - tragedii na pewno nie będzie Pozdrawiam cię cieplutko i dzięki za komplementa kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 13.11.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Czekam z niecierpliwością na zdjęcie drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.11.2007 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Hej, hej, co tu taka cisza ? Kasiu, jak tam dach, dokończony? A drzwi? Cały czas czekamy na zdjęciea a tu nic. Pewnie Zosia daje Ci się we znaki i dlatego tak rzadko gościsz na forum? Ps. Zdjęć Zosieńki też nie mogę sie doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.11.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 monia77w1 kapitalne zdjęcie zupełnie tu cichutko....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.11.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 monia77w1 kapitalne zdjęcie zupełnie tu cichutko....... Dzięki, nawzajem . No właśnie strasznie tu cichutko. Tak jakoś dziwnie. Coś nam się Kasia opuszcza. Jak jeszcze pojawi się Zosieńka to już wogóle, a szkoda gadać (a właściwie pisać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 19.11.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 monia77w1 kapitalne zdjęcie zupełnie tu cichutko....... Dzięki, nawzajem . No właśnie strasznie tu cichutko. Tak jakoś dziwnie. Coś nam się Kasia opuszcza. Jak jeszcze pojawi się Zosieńka to już wogóle, a szkoda gadać (a właściwie pisać) Dzięki Ja jakoś na razie nie mogę sobie wyobrazić jak można dać sobie radę z dwójką Przecież przy jednym dziecku jest już praca na cały etat. Mam nadzieję, że Kasia znajdzie chociaż trochę czasu dla wielrnych czytelników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.11.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Kasiu, na poczatek razy za długą nieobecność na forum . A teraz pochwały. Drzwi bardzo ładne, napewno dzięki przeszkleniom będziesz miała widny wiatrołap. Co do Zosieńki to może zrobi Wam prezent na gwiazdkę, chyba najwspanialszy prezent pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Super, że macie kogoś do dokończenia dachu, najważniejsze to iść do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.11.2007 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Moniczka i Romek Przepraszam, ze się opuszczam z tym dziennikiem Ale u nas na budowie takie nuuuuudy, że naprawdę nic nie warto pisać.... Oprócz tego, że mieliśmy przesympatycznych gości z Krakowa - też chcą budować Skrzata i wpadli zobaczyć na żywo jak on wygląda.... No i chyba im się spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.11.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Kasiu, na poczatek razy za długą nieobecność na forum . A teraz pochwały. Drzwi bardzo ładne, napewno dzięki przeszkleniom będziesz miała widny wiatrołap. Co do Zosieńki to może zrobi Wam prezent na gwiazdkę, chyba najwspanialszy prezent pozdrowionka Super, że macie kogoś do dokończenia dachu, najważniejsze to iść do przodu. Moniczka ale Ty szybka jesteś Cieszę się, że podobają Ci się drzwi Teraz myślę sobie, że nasze piękne słupy w kolorze pinia to tak nie za bardzo będą pasowały i będziemy musieli je przemalować - tak to właśnie jest jak amatorzy zabierają się za kolorystykę.... Zobaczymy - najważniejsze, że drzwi już są i nie musimy się o nie martwić.... A Zośka to chyba na Wigilię to już karpia będzie wsuwać Teraz mam 36 tydzień więc niech dwa tygodnie jeszcze wytrzyma, a potem to niech się dzieje co chce... A z tym dachem to jestem wstępnie umówiona z gościem - zawsze dobrze mieć swój własny plan awaryjny - bo na naszą ekipę to jak każdy wie trudno liczyć Pozdrawiam cię cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.11.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Oj jestem szybka. Mój synek śpi to można wreszcie posiedzieć na forum. Co do kolorów to była rzecz, której poświęciłam najwięcej czasu. Opcji było tyle, że już nie pamiętam. U mnie cała stolarka będzie biała słupy zostawiamy w naturalnym kolorze. Coś czuję, że czeka Was skrobanie Zosieńka to jakiś pędziwiatr. Strasznie jej się spieszy. Mój Szymek też sie spieszył, urodził się w na samym pooczątku 37 tygodnia i wcale nie był okruszkiem. Ważył 3500 i do dzisiaj strasznie mu się spieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.11.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Oj jestem szybka. Mój synek śpi to można wreszcie posiedzieć na forum. No dokładnie....Piotrek nie spał w dzień więc dzisiaj o 19.30 już miałam spokój Co do kolorów to była rzecz, której poświęciłam najwięcej czasu. Opcji było tyle, że już nie pamiętam. U mnie cała stolarka będzie biała słupy zostawiamy w naturalnym kolorze. Coś czuję, że czeka Was skrobanie No chyba sobie poskrobiemy - ale jakoś się tym nie przejmuję, bo to tylko trzy słupy Zosieńka to jakiś pędziwiatr. Strasznie jej się spieszy. Mój Szymek też sie spieszył, urodził się w na samym pooczątku 37 tygodnia i wcale nie był okruszkiem. Ważył 3500 i do dzisiaj strasznie mu się spieszy. Zosia dwa tygodnie temu ważyła już 2500 - wczoraj byłam na kontroli i ona to w sumie już jest gotowa, jedynie łożysko jeszcze musi dojrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.11.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 No to myślę, że następnym zdjęciem będzie zdjęcie Zosieńki już na tym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.11.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Czesc Kasiulka drzwi bardzo ladne odpowiednio je przechowajcie, coby sie nie wypatrzyly i inne takie tam Co u Piotrusia? kto pierwszy do niego przyjdzie? Świety Mikołaj czy Zosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.11.2007 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 No to myślę, że następnym zdjęciem będzie zdjęcie Zosieńki już na tym świecie Ja jeszcze mam nadzieję, ze przed Zośką to jeszcze nasz skończony dach wkleję Pozdróweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 27.11.2007 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Czesc Kasiulka drzwi bardzo ladne odpowiednio je przechowajcie, coby sie nie wypatrzyly i inne takie tam Co u Piotrusia? kto pierwszy do niego przyjdzie? Świety Mikołaj czy Zosia Witaj Małgosiu Fajnie, ze ci się też podobają Przechowujemy je w blaszanym garażu - takim nieocieplanym - nie pada na nie....są zafoliowane.... więc myślę, że jest git...poza tym to drzwi ZEWNĘTRZNE więc teoretycznie nie powinno się nic stać.... A Piotruś na początku listopada był 4 dni w przedszkolu (takim bez spania - czterogodzinnym). Dwa pierwsze dni super - nie płakał jak wychodziłam, chciał zostać i był cały zaaferowany nowym miejscem i dziećmi.... Dwa kolejne dni już nie były takie kolorowe - płakał, prosił, żebym została, że chce do domku...... No i skończyło się nam przedszkole, bo przecież nic na siłę.... Nie chcę go też zniechęcić, bo przecież on ma dopiero dwa i pół roczku i myślę sobie, że jeszcze jest czas.... Tym bardziej, że teraz z Zosią będę siedziała w domu.... On ogólnie jest cały zaaferowany brzuchem, Zosią, przygotowaniami..... Ale podobno to, że całuje mój brzuch wcale nie wyklucza tego, że jak już się urodzi siostrzyczka to nie obróci się wszystko o 180 stopni i nie będzie już tak pięknie... Zaglądam często do książek, które mi poleciłaś - dużo fajnych rzeczy się dowiedziałam..... A do Piotrusia raczej pierwszy Mikołaj przyjdzie, ale zaraz za nim wpadnie siostra Pozdrawiam cię cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.11.2007 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Kasiu drzwi piękne Czy te szybki są z obu stron przeźroczyste czy też z jednej strony to lustra? A co do Zosieńki - skoro czujesz że będzie wcześniej to pewnie tak będzie Życzę Wam żebyście święta spędzili już w czwórkę razem w domku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.11.2007 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Kasiu drzwi piękne Czy te szybki są z obu stron przeźroczyste czy też z jednej strony to lustra? A co do Zosieńki - skoro czujesz że będzie wcześniej to pewnie tak będzie Życzę Wam żebyście święta spędzili już w czwórkę razem w domku Pozdrawiam Cześć Romek Szybki w tych drzwiach to z zewnętrznej strony lustra - można se mejkap poprawić jakby co Również pozdrówki dla żonki i Martusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.11.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 KAsiu dzięki za pozdrówki. Dobrze zrobiliście dając te lustra. Nie będziecie narażeni na ciekawskich zaglądających do środka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts