maanmy 03.03.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 no no widzę że się bedzie działo . jeżeli moge doradzić do podłogówki petla najwyżej 70 m z 16 rurki i nie daj sobie wmówić że może być więcej bo będziesz tego żałować . pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.03.2008 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 no no widzę że się bedzie działo . jeżeli moge doradzić do podłogówki petla najwyżej 70 m z 16 rurki i nie daj sobie wmówić że może być więcej bo będziesz tego żałować . pozdrawiam maanmy maanmy a tak trochę jaśniej, bo ja to w ogóle nie w temacie.... jaka pętla? jak na razie centralne się liczy więc jeszcze nic nie wiem, jakie rurki, jakie pętle Pozdrówki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 04.03.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kasiu, super, że ruszyliście do przodu. Już nie mogę się doczekać kiedy zaczniecie wykończeniówkę Dzieciaczki póki są małe napewno z przyjemnoscią zamieszkają razem w pokoju. Pewnie dopiero za parę lat każde będzie chciało być w swoim pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.03.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Kasiu, super, że ruszyliście do przodu. Już nie mogę się doczekać kiedy zaczniecie wykończeniówkę Dzieciaczki póki są małe napewno z przyjemnoscią zamieszkają razem w pokoju. Pewnie dopiero za parę lat każde będzie chciało być w swoim pokoju. witaj Monia ty jak zawsze na posterunku też myślę, że będzie im tam fajnie - dodatkowy pokój narazie będzie dla starszyzny Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 04.03.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 no no widzę że się bedzie działo . jeżeli moge doradzić do podłogówki petla najwyżej 70 m z 16 rurki i nie daj sobie wmówić że może być więcej bo będziesz tego żałować . pozdrawiam maanmy maanmy a tak trochę jaśniej, bo ja to w ogóle nie w temacie.... jaka pętla? jak na razie centralne się liczy więc jeszcze nic nie wiem, jakie rurki, jakie pętle Pozdrówki kasia odpowiem za maanmy jeśli źle piszę lub wcinam się to mnie maanmy skarć publicznie a mianowicie chodzi szanownemu koledze o to, że jak będziecie robili ogrzewanie podłogowe to rurki do niego rozwija się ładnie po podłodze i tworzą one pętlę (wejście i powrót z jednej rurki to jedna pętla) i właśnie szanowny kolega sugeruje żeby takich pojedynczych pętli nie robić dłuższych niż 70m jeśli robione są one z rury fi16mm. oczywiście chodzi o opory płynięcia cieczy i tym samym wydajność takiej podłogówki przy większych długościach może ona pracować nieefektywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 05.03.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Hej Kasiu ale miło znów oglądać fotorelacje z Waszego domku jestem zdania ze jeden pokój dla dzieci na kilka lat to napewno dobry pomysł, ja myslalam ze wrzuce moich z łozkami do jednego ,a w drugim beda mieli swoje zabawki, w koncu teraz wciaz sa razem i ciekawa jestem czy nie bedą bac sie spac osobno no ale plany zmienilam bo jak wiesz Zuzia od wrzesnia pojdzie do szkoły i Kasper bedzie jej przeszkadzal w nauce i odrabianiu zadań domowych a! pochwale Ci sie ze moje sloneczko poszlo wczoraj pierwszy raz do przedszkola mój mąż ktory wczoraj miał urlop zadzwonil do mnie do pracy i poinformowal mnie ze mój maluszek pomaszerowal za Zuzia (jak on to mówi) do skoły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 05.03.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 dzięki łukasz dokładnie i precyzyjnie to opisałeś o to chodzi , dodam tylko że chodzi jeszcze spadek temperatury , a to znacza że w skrajnych przypadkach może poprostu podłoga w pewnych miejscach pozostać zimna pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.03.2008 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Łukasz dzięki za wyjaśnienie Małgosieńko - napisz jak Kasperek znosi przedszkole.... my czekamy na miejsce już od stycznia... Piotrek baardzo chce iść, pomimo, że mieliśmy już w listopadzie jedną nieudaną próbę... przez dwa miesiące nie chciał słyszeć o przedszkolu, ale już mu przeszło... zobaczymy jak będzie w realu... Trzymam kciuki za Twojego maluszka, żeby jak najmniej łez było pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.03.2008 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Małgosieńko[/b] - napisz jak Kasperek znosi przedszkole.... my czekamy na miejsce już od stycznia... Piotrek baardzo chce iść, pomimo, że mieliśmy już w listopadzie jedną nieudaną próbę... przez dwa miesiące nie chciał słyszeć o przedszkolu, ale już mu przeszło... zobaczymy jak będzie w realu... Trzymam kciuki za Twojego maluszka, żeby jak najmniej łez było pozdróweczki kasia to w ogóle jest dla mnie dziwna sytuacja ani nie zaprowadzam go ani nie odbieram pracuje juz od stycznia blisko naszego domu wiec dojezdzam mama twierdzi ze te 4 godziny to w zupelnosci mu wystarczy, wraca do domu wypompowany i z checia kladzie sie na drzemke na razie jest niezle, ale z doswiadczenia z Zuzia wiem, ze kiedy minie euforia to moze mu sie odechciec pzredszkola. Jak masz okazjie i mozliwosci zaprowadzaj Piotrusia chociaz na 3 godziny, ale zeby chodzil systematycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 06.03.2008 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Małgosieńko[/b] - napisz jak Kasperek znosi przedszkole.... my czekamy na miejsce już od stycznia... Piotrek baardzo chce iść, pomimo, że mieliśmy już w listopadzie jedną nieudaną próbę... przez dwa miesiące nie chciał słyszeć o przedszkolu, ale już mu przeszło... zobaczymy jak będzie w realu... Trzymam kciuki za Twojego maluszka, żeby jak najmniej łez było pozdróweczki kasia to w ogóle jest dla mnie dziwna sytuacja ani nie zaprowadzam go ani nie odbieram pracuje juz od stycznia blisko naszego domu wiec dojezdzam mama twierdzi ze te 4 godziny to w zupelnosci mu wystarczy, wraca do domu wypompowany i z checia kladzie sie na drzemke na razie jest niezle, ale z doswiadczenia z Zuzia wiem, ze kiedy minie euforia to moze mu sie odechciec pzredszkola. Jak masz okazjie i mozliwosci zaprowadzaj Piotrusia chociaz na 3 godziny, ale zeby chodzil systematycznie Wiem, wiem, ale na razie nie ma miejsca w przedszkolu do którego chciałabym go posłać.... Dlatego dzwonię tam co tydzień i liczę, ze ktoś zrezygnuje Jest miejsce w przedszkolu waldorfskim buźka dla dzieci, uciekam do swojej łobuziary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 06.03.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 witam Mój Olek na szczęście nie przejawia objawów kolki. Jem wszystko, nabiał, smażone, gotowane i jest OK. Czasem go tylko brzuszek boli ale robię masaż, daję herbatkę z kopru włoskiego i jest OK. Co do spania w nocy to co 2 godziny karmienie ale takto po karmieniu idzie spać więc też nie narzekam. Generalnie w porównaniu do Wiktora to aniołek. Zazdroszczę wam etapu na którym się znajdujecie. My narazie w punkcie wyjścia. Mamy pozwolenie na budowę, ale zanim znajdziemy budowlańców i załatwimy kredyt to minie rok :/ A my nadal w tej beznadziejnej kawalerce :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roni 06.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Hej, No i jestem... Ale dyskusje...a ja taka w tym temacie niedoświadczona Tak czy siak, Kasiu....dzidzia prześliczna To wiem na pewno... Pozdrawiam serdecznie, Dominika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkaccc 10.03.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 witam dopiero niedawno znalazłam twój dziennik niestety ja jeszcze się nie buduję i nie mam swojego dziennika ale lubię czytać inne zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć to jest niesamowita kopalnia wiedzy, ale ja w innej sprawie jeżeli chodzi o kolki to polecam espumisan lub esputicon to są kropelki które likwidują wzdęcia pozdrawiam mam nadzieję że pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 14.03.2008 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Kasiu, idziecie jak burza, aż miło popatrzeć My też zastanawiamy się czy koza czy kominek. Orientowałaś się ile kosztuje ta z Twojego dzienniczka? http://www.romotop.pl/piece-piecyki/exclusive/img-25-01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.03.2008 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Cześć Moniczka Ten nasz piec kominkowy kosztuje niecałe 5000 zł z montażem. Robi je firma ROMOTOP, a nasz model nazywa się AVILA metal + kamień... Tutaj możesz sobie pooglądać (większość mieści się w przedziale od 5000 do 8000zł) http://www.romotop.pl/piece-piecyki/ Pozdrówki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 14.03.2008 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Cześć Kasiu! Czuję się zaszczycona wzmianką na mój temat w Twoim Dzienniku! I tyle miłych słów...o mnie Jeśli chodzi o nasze siły ( psychiczne i fizyczne ) do budowy wymarzonego domku to muszę uczciwie powiedzieć, że wiele zawdzięczamy Tobie i w trakcie budowy uzbiera się pewnie więcej tej wdzięczności Dzięki Twojej niesamowitej życzliwości dla m.in. takich "boroków" jak my - możemy korzystać z Twojego doświadczenia, uczyć się na cudzych, a nie własnych błędach albo podpatrzeć fajne rozwiązania itp. W końcu jesteś pionierem budowy Skrzata! Jesteś wielka!!! Jeszcze raz dziękuję Ci bardzo za możliwość obejrzenia Twojego domku. Jest śliiiiicznyyyy!!!!!! Naprawdę, zakochałam się w nim! Zdjęcia nie oddają ani połowy jego uroku! Zaraz na drugi dzień poleciałam zamówić projekt! buziak M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 14.03.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 A odnośnie budowy: Lecicie z robotą, ze hej!!!! Po prostu niewiarygodne! Tylko tak dalej, a nie obejrzysz się, jak będziesz już mieszkać! Trzymam kciuki za Was! Koza śliczna!! "Pięknościowa" po prostu - jak mówią moje dzieci Moim zdaniem - świetny wybór! Co do łazienki na górze może do alternatyw na "niefortunny murek" dołożyłabyś taką: zabudować murek ścianką kart - gips, ale zrobić w niej takie kwadratowe lub prostokątne wnęki 1, 2 lub więcej, symetrycznie lub nie, mogą być podświetlane wpuszczonymi w "sufit" takich wnęk halogenkami. O ile oczywiście rozwiązania tego typu Ci się podobają. Wtedy od strony łazienki masz miejsce na świeczuszki i inne "pierdoloty", a od strony schodów nadal masz duży schowek.... Dlaczego wybrałaś kręgi betonowe do szamba? Lepsze są Twoim zdaniem? pozdrowionka M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 14.03.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 No no ale się ruszacie .Mnie ogarnęło lenistwo więc szybciutko zagladam po sasiedzku . Przyznam się szczerze że temat kozy nigdy nie zaświtał w mojej głowie , być może szkoda bo może warto było , ale juz jest za pózno , zapytam tylko jakiej jest mocy pozdrawiam maanmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 14.03.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Cześć Moniczka Ten nasz piec kominkowy kosztuje niecałe 5000 zł z montażem. Robi je firma ROMOTOP, a nasz model nazywa się AVILA metal + kamień... Tutaj możesz sobie pooglądać (większość mieści się w przedziale od 5000 do 8000zł) http://www.romotop.pl/piece-piecyki/ Pozdrówki kasia Kasiu, dziękuję za odpowiedz Mam nadzieję, że zamierzacie ją kupić w niedługim czasie i będę mogła podpatrzeć jak prezentuje się w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 14.03.2008 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Magda - no widzę, że Twój zapał nie zmniejszył się ani trochę.... Dzięki za tyle miłych słów - miód na moje uszy Jeśli chodzi o szambo to kręgi są chyba najtańszym rozwiązaniem, tym bardziej, że za 2 lata mamy być podłączeni do kanalizacji Maanmy - tu są parametry tego pieca: http://www.romotop.pl/piece-piecyki/avila-steel.htm Moniczka - raczej to będzie jeden z ostatnich wydatków, ale mam nadzieję, że nie za 5 lat Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts