mocca 23.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Wesołych Świąt Wielkiejnocy!http://www.iilo.pl/images/stuff/wielkanoc2006.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 28.03.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2008 Cześc Kasiu A może jakieś zdjęcia byś wrzuciła z wykańczania poddasza?? Jestem tym jak najbardziej zainteresowany bo przymierzam się do stawiania ścianek działowych i do montarzu sufitu. Aha i domagam się zdjęć Zosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 31.03.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Kasiu, co taka cisza u Ciebie, jak tam prace na budowie? Mam nadzieję, że idą w ekspresowym tempie Czy Zosieńka już lepiej się czuje no i gdzie są jej zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.03.2008 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Cześc Kasiu A może jakieś zdjęcia byś wrzuciła z wykańczania poddasza?? Jestem tym jak najbardziej zainteresowany bo przymierzam się do stawiania ścianek działowych i do montarzu sufitu. Aha i domagam się zdjęć Zosi Witaj Romek Sorry za moje tempo odpowiedzi, ale tak już jest przy dwójce dzieci Na pewno wrzucę zdjęcia, tylko muszę je najpierw zrobić U nas w sumie kończą mocować płyty.... Zosiczka wkleję obiecuję A ty pewnie ścianki lekkie będziesz robił, tzn. z karton-gipsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 31.03.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Kasiu, co taka cisza u Ciebie, jak tam prace na budowie? Mam nadzieję, że idą w ekspresowym tempie Czy Zosieńka już lepiej się czuje no i gdzie są jej zdjęcia? Cześć Moniczka Tempo jakie jest każdy widzi zawsze mogło by być lepiej..... Zosiczek różnie - ja mam już dość bycia mamą NA SERIO Wiem, ze to strasznie brzmi, ale naprawdę są chwile kiedy tak czuję... Mam nadzieję, ze to minie... Byłam z małą na usg brzuszka i okazało się, że ma mnóstwo gazów.... Teraz karmię ją co 1,5 godziny i jest jakby troszkę lepiej.... Za radą doświadczonej koleżanki przed chwilką zjadłam pół paczki kminku (fuj, fuj!!!!!) - u niej pomogło Przestałam też pić czarną herbatę - znowu czekam i liczę, że się coś zmieni... Kilka dni temu skończyła 3 miesiące, a to podobno magiczny czas kiedy wszystko co złe mija Nie mogę się doczekać przeprowadzki, bo już mam dosyć wieczornego siedzenia na twardych taboretach w kuchni i walki z Łukaszem kto siada do kompa.... Serio można się zdołować Aha i telewizji od dwóch miesięcy zero!!!! Ale będzie dobrze, nie???? Buźka Monia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 01.04.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2008 Cześc Kasiu A może jakieś zdjęcia byś wrzuciła z wykańczania poddasza?? Jestem tym jak najbardziej zainteresowany bo przymierzam się do stawiania ścianek działowych i do montarzu sufitu. Aha i domagam się zdjęć Zosi Witaj Romek Sorry za moje tempo odpowiedzi, ale tak już jest przy dwójce dzieci Na pewno wrzucę zdjęcia, tylko muszę je najpierw zrobić U nas w sumie kończą mocować płyty.... Zosiczka wkleję obiecuję A ty pewnie ścianki lekkie będziesz robił, tzn. z karton-gipsów ja Ciebie Kasiu naprawde podziwiam. przy jednym dziecku jest tyle roboty a przy dwóch to juz sobie wogóle nie wyobrażam. Ale piękne zdjęcia Zosieńki Dziękuję Kasiu. Scianki na górze rzeczywiście będę robił z płyt gk. Właśnie się to tego przymierzam...nigdy tego nie robiłem ani nie widziałem jak się to robi więc na razie zabieram się "teoretycznie" Pozdrówka dla Was wszystkich a w szczególności dla mojej chrześniaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 02.04.2008 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Kasiu, co taka cisza u Ciebie, jak tam prace na budowie? Mam nadzieję, że idą w ekspresowym tempie Czy Zosieńka już lepiej się czuje no i gdzie są jej zdjęcia? Cześć Moniczka Tempo jakie jest każdy widzi zawsze mogło by być lepiej..... Zosiczek różnie - ja mam już dość bycia mamą NA SERIO Wiem, ze to strasznie brzmi, ale naprawdę są chwile kiedy tak czuję... Mam nadzieję, ze to minie... Byłam z małą na usg brzuszka i okazało się, że ma mnóstwo gazów.... Teraz karmię ją co 1,5 godziny i jest jakby troszkę lepiej.... Za radą doświadczonej koleżanki przed chwilką zjadłam pół paczki kminku (fuj, fuj!!!!!) - u niej pomogło Przestałam też pić czarną herbatę - znowu czekam i liczę, że się coś zmieni... Kilka dni temu skończyła 3 miesiące, a to podobno magiczny czas kiedy wszystko co złe mija Nie mogę się doczekać przeprowadzki, bo już mam dosyć wieczornego siedzenia na twardych taboretach w kuchni i walki z Łukaszem kto siada do kompa.... Serio można się zdołować Aha i telewizji od dwóch miesięcy zero!!!! Ale będzie dobrze, nie???? Buźka Monia Kasieńko trzymam kciuki za szybką przeprowadzkę i za Zosieńkę. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy, wreszcie opetchniesz i częściej będziesz z nami bywać. Widzę, że z Zosi to już kawał kobietki Rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 02.04.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 doskonale cię rozumiem, można powiedzieć nawet że znajdujemy się w podobnym położeniu. Olek kończy zaraz 2 miesiące i też nieco jestem zdołowana. Szczególnie że okazuje się że skaza białkowa jego też nie ominie :/ No i to siedzenie w kawalerce mnie przytłacza totalnie. Wy już pewnie odliczacie dni do przeprowadzki, my minimum 1,5 roku jeszcze musimy czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.04.2008 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Romek - ścianki robisz zgodnie z projektem, czy coś zmieniasz??? Ile w ogóle masz powierzchni na górze??? I jaką masz wysokość najniższej ściany??? Pytam, bo trochę zaczynam żałować że nasze poddasze nie jest minimalnie (tak o jeden pustak) wyższe. Łazienka byłaby praktyczniejsza, pokoje też.... no cóż....kiedyś to inaczej na to wszystko patrzyłam Moniczka - Zosik to mały grubasek rośnie Ale co tam na razie może mieć fałdeczki tu i tam i podwójną bródkę Kropecka - współczuję tego uczulenia na mleko...Piotrek też ma, ale powoli mu to mija. Co do kawalerki faktycznie nie za ciekawie.....Ale pociesz się, że za niedługo zrobi się cieplutko i większość dnia będziemy spędzać na spacerkach, a nie siedzieć w 4 ścianach Mnie tylko to trzyma przy życiu Pozdrówki dla wszystkich kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 04.04.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 kasiu, to wy nie podnosiliście o jeden pustak ścian? mi się już wszystko myli co kto zrobił :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 04.04.2008 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 kasiu, to wy nie podnosiliście o jeden pustak ścian? mi się już wszystko myli co kto zrobił :/ Podnosiliśmy, ale i tak jest nisko...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 04.04.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Kasiu ścianki na górze będę miał mniej więcej tak jak zaznaczyłem na rysunku poniżej:http://img337.imageshack.us/img337/3013/dom25316ng3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 05.04.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2008 Romek jeśli mogę spytać co wpłynęło na podjęcie decyzji o takim układzie na górze??? Bo tak szczerze to bardziej podoba mi się poprzednia wersja. Ale ja tu nie mam nic do gadania, bo to nie ja będę tam mieszkać Czy w tym korytarzyku zmieszczą się drzwi do łazienki i do pokoju??? Trzymam kciuki, za dobrą robotę Pozdrawiam cieplutko kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.04.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Kasiu, widzę, że ruszyliście pełną parą. Schody super, cena też ale nie boisz się o dzieciaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.04.2008 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witaj Moniczka Chodzi ci o to, że schody będą niezabudowane i takie z prześwitami i że nóżka Zosiczka albo Piterka tam się zaklinuje czy cuś????? Wiesz myślę, że to takie niebezpieczne to nie jest.... Znajomi mają takie schody i ich dzieci dają radę Będą musiały uważać...... A taka balustrada myślę, że bezpieczna będzie Oglądam różne schody ale te jakoś tak mi utkwiły w głowie i bardzo mi się podobają... A jak tam postępy u Ciebie???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 15.04.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ja to strasznie boję się puszczać dzieci na takie schody a już mojego Szymka to wogóle. On jest taki szybki i nieuważny, że naprawdę strach. Inna sprawa, że takie schody nadają lekkosci pomieszczeniu i są sporo tańsze niż zabudowane. U nas powolutku do przodu. Właśnie się robią tynki wewnętrzne i ocieplenie zewnętrzne. Po skończeniu tynków wewnątrz ruszamy z tynkowaniem elewacji. Tynki już wybrałam ale z kolorem to mam straszny problem. Już sto razy zmieniałam zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 16.04.2008 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Hej Moniczka Piotrek jest raczej ostrożny.... U teściów są chody bez balustrad.... Ma wpojone do łebka, że ma chodzić przy ścianie Na jaki kolor elewacji się zdecydowaliście??? Napisz jeśli możesz ile kosztowało was ocieplenie domu??? My mamy wycenę 40 zł za m2 robocizny (styropian + tynk). Ekipa może wejść w długi majowy weekend.... Buźka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 16.04.2008 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Hejka A jak tam Zosieńka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.04.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Kasiu, z tym kolorem elewacji to jest właśnie problem. Mąż mnie już przeklął i powiedział, że już więcej po próbnik kolorów nie pojedzie. I dlatego jutro rano skoro świt jadę sama. Są trzy opcje: 1. bardzo jasny żółty- ten kolor podoba się mojemu mężowi, mi już przestał się podobać2. biały- mi się podoba, Pawłowi nie3. kremowy, bardzo jasny- bardzo mi się podoba, Paweł już nie chce rozmawiać o kolejnym kolorze więc nie poznałam jego zdania. Co do kosztów to ciężko mi w tej chwili powiedzieć. Klej do styro kupiłam pierwszy z brzegu Kleisera. Ale klej do siatki, siatkę i tynki silikonowe wzięłam ze STO. Cena kosmos ale i jakość najwyższa. M2 elewacji w systemie Sto wyszedł mi 29,29 pln netto. Za tynki płacę 10 pln a ociepla mi tata z wujkiem wiec koszty minimalne, prawie żadne. Panowie, którzy robia u mnie tynk za styropian biorą 20 pln i to jest tanio także Twoja cena jest normalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.04.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Hejka A jak tam Zosieńka?? No właśnie, jak tam dzieciaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts