Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SKRZAT - komentarze do dziennika Kasi i Łukasza

kasia w

Recommended Posts

Znowu wielkie sorki za moje żłówiowe tempo odpowiedzi, ale normalnie na nic nie mam czasu :(

Moniczka jakie robicie tynki cementowo-wapienne czy gipsowe???

My zdecydowaliśmy się jednak na gipsowe. Mam jedną ekipę na pierwszą połowę maja za 26 zł za m2 - 3 dni pracy....

Co do elewacji na pewno nie będzie w żółtym kolorze :-?

Też się skłaniamy w stronę jakiejś złamanej lekko bieli....

Romek - Zosiczka wręcz super, aż nie chce mi się wierzyć.... Nie chcę zapeszać, ale po skończeniu 3 miesięcy z hakiem wszystko co złe sobie poszło....

SERIO :o :o :o :o :o

Jest uśmiechnięta, chichocze, piszczy, nie boli ją brzuszek, nie ma wzdęć - po prostu nie to dziecko :roll:

A chciałam zauważyć, że w moim menu ostatnio pojawił się ser pleśniowy, smażona rybka, ukochane fryteczki....

I nic się jej nie dzieje.... SUPER :D :D :D :D

Powoli chwyta zabawki, uwielbia leżeć na brzuszku....

No i nauczyła się ssać smoczka....Bardzo ją to uspokaja

Waży już 6,5 kg - jest taaaką pulchniutka kluseczką (szczepionki w nóżkę to nawet nie poczuła :wink: :lol: )

Pozdrawiam was ciepło

kasia

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu,

tynki będę cementowo wapienne. Miałam sprawdzoną ekipę i nie szukałam dalej, a że Panowie robią takie a nie inne tynki więc będą c-w.

Co do koloru tynku zewnętrznego to będzie bardzo jasny kremowy. Po wielu bojach przeforsowałam swój pomysł.

Cieszę się, że z Zosieńką jest już wszystko w porządku. Nareszcie odżyjesz i pewnie zaczniesz częściej do nas zaglądać :D :D :D

Buziaki Monika

80 zł :o :o :o

wow strasznie dużo....

cieszę się, że przynajmniej za elektrykę nie przepłacimy

bo to jest 30 zł za normalne gniazdko, ale np. jak jest już podwójny włącznik to kasuje za tak jak za półtora gniazdka czyli 45... (ale takich włączników u nas jest kilka)

za gniazdko telefoniczne i tv - 50 zł

To faktycznie w porównaniu ze stolicą :wink: jest tanio....

Nie wiem czy to nie jest czyste szaleństwo, ale chcemy się wprowadzić we wrześniu

Mam serdecznie dosyć wieczorów w naszej ciasnej kuchni

Marzę o tym, żeby wieczorkiem siedzieć sobie na wygodnej kanapie z mężusiem, oglądać dobry film w tv, podjadać niezdrowe chipsy i popijać zimną coca-colą....

Oświećicie mnie.....

Przy dobrych wiatrach, zakładając, ze nie będzie się nic ociągać uda się???

Boże musi się udać...

Terminy takie, że do końca maja cały dół ma być gotowy - tynki, sufity, podłogówka i wylewki....

W połowie lipca kuchnia, w połowie sierpnia nasze schody....

W tym moim terminarzu nie ma czasu na żadne przestoje, wpadki, zmiany koncepcji......

Ale jak się ludzie sprężą to chyba powinno się udać

Oj oby, oby.....

Z tego wszystkiego tylko jedno wydaje mi się mało realne - dobry film w tv. :wink: Dobre filmy nie są specjalnoscią naszej telewizji. Reszta jak najbardziej realna. :D :D :D :D :D

Powodzenia. Pozdrawiam.

czesc Kasiu! :)

Bradzo, bardzo sie ciesze, ze prace w domku tak szybko postępują bez zbędnych przestojów. To jest taki czas, ze Ty jeszcze niewiele możesz w domku porobic, ale jest wiosna, zbliza sie lato i wtedy bedziesz mogla byc z dziecmi na ogródku, doglądac prac i jednoczesnie troszke porządkowac otoczenie. Jesli masz taką mozliwosc koniecznie juz zaplanuj sobie wszystkie prace, mnie wlasnie teraz wkurza ten bajzel dookola domu (a moze raczej nie bajzel, ale piach, kamienie) to wszystko dzieci beda wnosic do domu, a przez to niszcza sie niestety podłogi :-? . Jak widze budowy, przy których organizuje sie juz obejscie zazdroszcze i teraz wiem ze to naprawde ma sens.

Jesli chodzi o przeprowadzke :roll: , mi wydawało sie ze wszystko poleci tak szybko jak stawianie murów, ale wykonczeniówka daje popalic (fakt ze ja budowalam sie na odleglosc i wisialam z mezem wiecznie na telefonie :( ).

Twoje sypialnie będa w plytach kg, wiec tez problem schniecia tynków odpada. Natomiast nie wiem co sądzic o opiniach, ze przeprowadzka do swiezego domu jest poprostu niezdrowa :roll: , nie wczytywalam sie w ten temat bo mnie on niedotyczy, ale moja kuzynka wprowadzila sie do domu w przeciągu 1 roku od rozpoczecia budowy, ma male dzieci w wieku 5, 4 i 1 no i te dzieciaczki strasznie jej chorują, nawet pneumokoki grasowały :( . Jej lekarz pediatra twierdzi, ze na ten nowy zbyt swiezy domek moze byc przyczyną. No ale nie wiem, nie znam sie . Chociaz chociaz jak mi ktos opowiadal jak i z czego produkuje sie zaprawy tynkarskie to mi sie włos zjezyl na glowie. Ty planujesz tynki cw i te zdaje sie są najzdrowsze.

Mroovka - dzięki za odwiedzinki, no i zmieniam zdanie nie dobry film tylko jakikolwiek film :wink: (bo od 3 miesięcy dwa razy włączałam tv)....

Obejrzałabym sobie fakty, albo np. zaklinacze wnętrz - a tu kicha - Zosiczka śpi na salonach i nic się zrobić nie da...... :lol: :lol: :lol:

Byle do września.......

anna-maria3 - miło mi gościć cię u mnie:D

zerknęłam w Twój dziennik i jestem pod wrażeniem tempa prac....

możesz mi zdradzić w jakim programie robiłaś wizualizację łazienek????

Małgosieńko - witam znowu :lol: :lol: :lol:

wiesz u nas naprawdę dużo daje fakt, ze jesteśmy na miejscu - na działkę mamy 2 minuty autem i 20 minut spacerkiem z Zosiczką.... Jak tylko coś nie gra facet dzwoni, pyta, ja przyjeżdżam, coś ustalamy i tak w kółko.....

Z tymi pneumokoami to nieźle.... Że to z dobrze nie wyschniętych murów...

Że dzieci zachorowały????

Teraz to mnie przestaszyłaś :roll:

U nas tynki (jednak gipsowe) i wylewki będą w maju, więc do momentu kiedy się hipotetycznie wprowadzimy miną 3 - 4 miesiące... Miejmy nadzieję, ze będzie upalne lato :p

BungoI - to faktycznie dużo.... Ten pan co robi nam instalację to zaprzyjaźniony elektryk, ale i tak różnica ogromna.....

Libunia - dzięki za kciukaski

W ogóle wszystkim dzięki za kciukaski :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam wszystkich

kasia

Domek super, schody super, ale... i tak najładniesze w twoim dzienniku są dzieciaki :wink:

Termin przeprowadzki we wrześniu jest realny, ale moim zdaniem nie warto wyznaczać sobie sztywnego terminu i potem denerwować się, bo jakiś fachowiec zawalił grafik i mamy przesunięcie o miesiąc lub dwa. Dom jest na lata, więc jeszcze się namieszkamy... Tym bardziej, że wszystko powinno być wykończone ze względu na dzieci. Moi znajomi tak prędko chcieli się wyprowadzić z ciasnej kawalerki, że zamieszkali na wylewkach i przez pierwsze pół roku mieli stałe towarzystwo w domu w postaci różnych fachowców :roll: Nie wspomnę, że nadal gdy pożyczam od nich książki to są troszkę "zapylone" Trzymam kciuki za przeprowadzkę na jesieni, może uda nam sie w podobnym terminie :D

Małgosieńko - witam znowu :lol: :lol: :lol:

wiesz u nas naprawdę dużo daje fakt, ze jesteśmy na miejscu - na działkę mamy 2 minuty autem i 20 minut spacerkiem z Zosiczką.... Jak tylko coś nie gra facet dzwoni, pyta, ja przyjeżdżam, coś ustalamy i tak w kółko.....

Z tymi pneumokoami to nieźle.... Że to z dobrze nie wyschniętych murów...

Że dzieci zachorowały????

Teraz to mnie przestaszyłaś :roll:

U nas tynki (jednak gipsowe) i wylewki będą w maju, więc do momentu kiedy się hipotetycznie wprowadzimy miną 3 - 4 miesiące... Miejmy nadzieję, ze będzie upalne lato :p

WOW! to fantastycznie, ze mozesz spacerkiem pojsc na budowe :D , budowa na odległość to jakaś masakra :-?

Całusy dla maluszków :D

mam słabość do Zosiek :lol:

moja Sophie za kilka dni konczy 5 lat :)