Rom 11.07.2008 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 KAsiu też mam taki gres polerowany i nie jestem z inego zadowolony.Chodzi mi mianowicie o kuchnię - cholera mnie bierze bo ciągle trzeba go myć!!Na takim kresie widać każdą kropkę, każdą plamę. Jakbym miał jeszcze raz dokonywać wyboru to dałbym w kuchni coś matowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 11.07.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 KAsiu też mam taki gres polerowany i nie jestem z inego zadowolony. Chodzi mi mianowicie o kuchnię - cholera mnie bierze bo ciągle trzeba go myć!! Na takim kresie widać każdą kropkę, każdą plamę. Jakbym miał jeszcze raz dokonywać wyboru to dałbym w kuchni coś matowego. oj oj to mnie martwisz i to bardzo a jeszcze bardziej zmartwi się moja żonka bo sobie wybrała też gres polerowany. a mam pytanie: czy impregnowaliście ten gresik ? gdzieś mi tam ktos powiedział że mimo że jest polerowany to ma jakies pory otwarte i trzeba zaimpregnować bo mogą być jajca i będzie widać odbite kubki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.07.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 kasiu, z dzieciakami mam to samo. Nigdzie się ruszyć nie da we dwójkę z Maćkiem, Olek ciągle ryczy, ciągle na rękach, ja już świra w domu dostaję bo z chęcią sama bym wiele rzeczy załatwiała żeby być na bieżąco z tym wszystkim :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 11.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 kasiu, z dzieciakami mam to samo. Nigdzie się ruszyć nie da we dwójkę z Maćkiem, Olek ciągle ryczy, ciągle na rękach, ja już świra w domu dostaję bo z chęcią sama bym wiele rzeczy załatwiała żeby być na bieżąco z tym wszystkim :/ mój syn to nawet na rękach nie chce tylko wyrywa się i biega cały czas jedna osoba go pilnuje a druga ogląda rzeczy, ale tym sposobem nie można nic wybrac we dwoje, ostatnio upatrzył sobie kosiarkę taki traktorek w obi i biega do niej i drze się żeby go posadzic na niej. więc jak tylko na rękach chce być to jeszcze fajnie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.07.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 na rękach chce być ten młodszy - 5 miesięczny, on biegać jeszce nie umie. Co innego Wiktor, jego też jest wszędzie pełno, ale z nim mi się jakoś łatwiej wszędzie poruszać. Z jednym dzieckiem nie byłoby problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.07.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Hej dziewczyny. Jak już tak o dzieciach – to rozumiem Was doskonale! I współczuję. Też przerabiałam dwa kapitalne remonty przy niemowlakach. Kiedyś szkliliśmy z mężem własnoręcznie 18 okien, przy raczkującym nieopodal dziecku ( naszym pierwszym ).Cud że żyje do dzisiaj! Ile się od tego postarzeliśmy, lepiej nie pytać! Przy drugim było weselej. Darło się toto nieustannie, w nocy nie spało, w dzień też, ani na rękach ani w wózku. Zdaje się, że najbliższa uduszenia własnego dziecka byłam przy wybieraniu kafelek, kiedy zdążyłam pozrzucać połowę rzeczy wokół z półek w sklepie, próbując utrzymać dzieciaka na rękach, pot ciurkiem lał mi się po placach i nie tylko, dół spódnicy miałam chyba oderwany przez córkę - szarpanie w intencji: „kieeedy pójdziemy do domuuuuu, jeeeeść, pić, sikuuuu”, a mój mąż za chiny ludowe nie chciał pojąć, że kafelki w kamienny wzór są passe. Pewnie wiecie, jakie to uczucie... Ale ponieważ to właśnie te dzieciaczki są sensem i motorem napędowym naszego życia ( i budowy ) musimy, inwestorki kochane, wytrwać ( ewentualnie z zaciśniętymi zębami... ). Życzę wytrwałości, cierpliwości i cudu szczęśliwego końca zmagań – przeprowadzki do wymarzonego domku. Pozdrawiam ciepło wszystkie mamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.07.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no wlasnnie, to wszystko dla nich... mam nadzieje ze kiedys to docenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 11.07.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 no wlasnnie, to wszystko dla nich... mam nadzieje ze kiedys to docenia Na to bym nie liczyła Mam w domu trzech takich i mója nadzieja dawno już odeszła... Pewnie będzie tak, że jak oni/one dorosną do tego aby decenić posiadanie domu, to: a) domy będą już miały niemodną bryłę, b) będą zbudowane w przestarzałych technologiach a na dodatek akurat inna strona miasta będzie modna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropecka 11.07.2008 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 z rodzicow zrobia "wiesniakow" mieszkajacych w starych chalupach a sami pedem wroca do miasta a Bungo, co tam u ciebie? kiedy jakieś nowe fotki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 11.07.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 z rodzicow zrobia "wiesniakow" mieszkajacych w starych chalupach a sami pedem wroca do miasta a Bungo, co tam u ciebie? kiedy jakieś nowe fotki będą? Jak będzie co fotografować Na razie mam fotki psa, którego już nie widać w trawie porastającej działkę (swoją drogą to ciekawe bo dokładnie ściągnęliśmy humus). Z drugiej strony masz rację, skopane tynki są jak najbardziej warte paru fotek. Choćby ku przestrodze innych budujących. Obiecuję nadrobić w weekend. Na razie znaleźliśmy nową ekipę do tynków (osobiście sprawdzoną) - zaczynają w poniedziałek. Mam już dość przekładanych terminów ... wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 15.07.2008 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 Romek - ale ja już nie mogę doczekać się jak ze szmatą będę po domu biegać Łukasz - no masz rację tak domowo się zrobiło troszeczkę - jest git Kropecka - u nas wygląda to tak, że albo jedziemy wszyscy oglądać i wybierać kafelki i wtedy to jest niezła jazda, albo jadę z Łukaszem i Zośką na rękach non stop, albo jadę sama - tylko po 30 minutach od wyjścia z domu jest telefon "ej no kiedy będziesz???" Magda - no to nieźle mieliście ale teraz dzieciaczki są kochaniutkie i grzeczne, więc myślę, że budowa pójdzie jak z płatka Bungo - nie martw się, nam z wszystkich ekip tylko tynkarze nic nie spieprzyli Także u Ciebie naprawdę nie jest tak źle jak dopiero teraz macie coś nie tak Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 18.07.2008 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Hejka Kasia Piękna łazienka!!!! Po prostu cudo! A wanna zwala z nóg! Spokojnie we wrześniu będziesz sobie w niej leżeć, popijać szampana i upajać się blaskiem porozstawianych wokół świeczuszek... buziak M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 18.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 a to te same płytki idą na ścianę i na podłogę w łazience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 18.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kasiu, płytki śliczne a wanna po prostu przepiękna . Mozesz zdradzić co to za firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2008 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Hejka Kasia Piękna łazienka!!!! Po prostu cudo! A wanna zwala z nóg! Spokojnie we wrześniu będziesz sobie w niej leżeć, popijać szampana i upajać się blaskiem porozstawianych wokół świeczuszek... buziak M. Hej Magduśka Jeszcze nie łazienka Na razie są płytki, ale mam nadzieję, że za niedługo będzie co oglądać. Musimy teraz zrobić dodatkowe oświetlenie pod wanną, bo ogólnie przy takich ciemnych płytkach światło odgrywa kosmiczną rolę Planujemy też wstawić tam takie długie poziome lustro, coby optycznie powiększyć tą klitkę. No i zajeb..... się cieszę, że wywaliłam pralkę do garażu. I tak oto z garażu zrobiło się pomieszczenie gospodarcze z pralnią Widzimy się wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 a to te same płytki idą na ścianę i na podłogę w łazience ? Hejka Łukasz Tak te same płytki idą na ścianę i na podłogę. Z tym, że na podłodze będą kwadratowe. Będzie też taka obwódka dookoła lustra z czerwonych szkiełek, może też na podłodze lub obudowie wanny powtórzymy ten motyw.... Wszystko wyjdzie w praniu Pozdróweczki kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 18.07.2008 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 Kasiu, płytki śliczne a wanna po prostu przepiękna . Mozesz zdradzić co to za firma? Hej Moniczka Wanna jest z firmy Glass model Tulipano. Wybierał Łukasz, płytki zresztą też - wcześniej w ogóle nie myślałam o takich metalicznych klimatach. Wolałam bardziej stonowane beże, brązy i takie tam ... Ale teraz to sobie myślę, że ten mój chłop to dobry gust ma i wie co ładne Dałam się przekonać i myślę, że efekt będzie superancki Cieplutko pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.07.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Hejka Kasia, pisz tu zaraz co to za badziewiarska firma od tej bramy! No co za chamstwo! I czemu wogóle tak nisko te szyny?? Przecież ludzie w garażu mają po trzy okna i jakżs im te bramy montuja, no nie? Co do Zosiczka - dziewczyna jest THE BEST! To się nazywa dziecko inwestorów! Głęboko wierzę, że po takiej "zaprawie" w przyszłości będzie zdrowa jak koń! pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eelii 26.07.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Właśnie niedawno trafiłam na Wasz dziennik i dołączam do do grona czytelników, których jak widze masz bardzo wielu. My jesteśny na samym początku, i naprawdę niemogę się już doczekać kiedy będe na tym etapie. Pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renka Grabow 26.07.2008 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Oj, dzieje się u Ciebie... że masz ładne drzwi widziałam już, gdy zobaczyłam je na fotce z garażu, ale teraz wyglądają dużo lepiej i brama też fajna. Jutro wybieram się po klamkę do moich drzwi i w związku z tym, że nie kupiłam żadnej to po prostu kupię jakąś przyzwoit,ą bo na szukanie najpiekniejszej już nie mam siły Czekam na twoją kuchnię z utęsknieniem, bo moja będzie prawie identyczna - gdybyś mogła przesłać mi na priv wycenę twojej kuchni to byłabym bardzo wdzięczna bo jeszcze nie zaczęłam nawet rozpoznawać tematu, a robi późno Pozdrowienia dla dzielnej budującej Mamy maluchów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts